..Пригостили мене гарбузом..Яскравим, помаранчевим...ну гріх було не спекти щось...В нашій місцевості гарбуз чомусь дуже часто звуть "кабаком"
Із сімбіозу різниїх інетівських рецептів народився ось такий. Хотілось чогось пряно-солодкого...зі східним ароматом...тим більше, що жовтогарячий колір прямо спонукає до цього...Гарбуз взагалі дуже вдячно поєднується із різними спеціями і ароматами... Враховучи, що мої діти обожнююить корицю, вкинула я її від душі...а от гвоздику і мускатний горіх не ризикнула...
Гарбузові маффіни з корицею та сухофруктами
Гарбузове пюре 200гр ( я запекла обчищені шматки гарбуза в духовці, перебила блендером, напевно це також з успіхом можна зробити в мікро)
Цукор 200гр.
яйце 1 шт ( я не давала)
рослинна олія 100мл.
мука 250-300 гр
чуть солі
розпушувач 1.5 ч.л. + соди на кінчику ножа
меду одна ст.л. розтопленого
кориця
гвоздика( не давала)
мускатний горіх(не давала)
ванільна есенція Др.Откер.
родзинки
курага порізана кусочками
В рецепті пропонували також замість сухофруктів дати якісь ягоди, смородину, журавлину. Отже, змішати в одній мисці всі сухі складники
окрім цукру. В другій збити міксером пюре, яйце ( якщо даєте) рослинну олію та цукор. Все з"єднайте, неінтенсивно перемішати, щоб залишились грудочки ( запорука успішних маффінів!) Накласти тісто в формочки і випікати при 180 гр. 20-25 хв.
а це залишилась ложка тіста, формочок немає, ні туди, ні сюди...мала моя пропонувала з"їсти сирим
але потім відшукали такі малесенькі штучки від цукерок "Рафаєлло"
Аромат був неймовірний! Ну дуже вдалі маффінчики...ледь вологі всередині, солодкі...солодкоїжки мої були в захваті...і колір такий життєстверджуючий...