Ось Маринка та Катя нагадали про тірамісу і маскарпоне..А я згадала про свій рецепт давно вже знайдений, але все ніяк не можу випробувати його...Оскільки в нас маскарпоне коштує ну точно, як крило від збитого літака,
то цей рецепт дуже доречний, в усякому випадку, вийде явно дешевше...Даю собі слово обов"язково зробити...ось як піст закінчиться...(зловите мене на слові!)
Маскарпоне в домашніх умовах
Вершки домашні ( можна й магазинні, але щоб жирність була не менше 20 відсотків) - 1літр
Сік лимона 3ст.л.
Вихід - автор брала 400гр вершків, то в неї вийшло 150 гр маскарпоне.
Вершки нагріти до 80 градусів, додати сік лимона, ретельно перемішати, нагріти хвилин 10, не доводячи до кипіння. Потім відкинути на лляну серветку і залишити на ніч у висячому вигляді. Зайва рідина стече і ми отримаємо густий чудовий аналог сиру маскарпоне.
Рецепт знайдений на сайті "Поварьонок"
Додам ще, що сир маскарпоне - це м"який вершковий сир з молока корів чи буйволиць, типовий приклад сироваріння передмість Мілану. Італійська, значить, кухня. Го товий сир мусить мати не менше 50% жирності, так що дуууже калорійно....
Але й смачно, напевно, дуже...