...Оце й не знаю, з чого почати...Але вчора подивилася передачу про шкідливість всіляких купованих солодощів...Я , звичайно, про це здогадувалась, але ж не думала, що все так серйозно...Мало того, мій малий, подивившись передачу, повикидав у сміття цукерки, які приніс із садочка, так на нього те вплинуло... Може, звичайно дехто прийме за дивацтво мою ідею,( а то подумаєте, що в мене геть уже здитиніння...
або що слава Штефаньо мені спокою не дає.
). але ми вирішили з дітьми робити цукерки самостійно...Ось що в нас вийшло ( це перша, але не остання спроба!) Головний плюс цих виробів в тому, що ви точно знаєте, з чого вони складаються...
Шоколадні цукерки " Волоський горішок"
Шоколад чорний( ви можете взяти той, який вважаєте за потрібне, найкраще французький чи бельгійський) - 200гр.
Вершки (33%) - 100мл.
Масло вершкове( справжнє!) - 30 гр.
Горіхи волоські - (половинки) 20 шт.
Дуже добре, якщо є такі формочки "половинки" для печива- горішки і грибочки. Якщо немає - то робимо так. Треба взяти звичайний гіпс, або алебастр, як у мене, і виготовити такі шаблони:Розводимо гіпс до стану густої сметани і заливаємо в любу пластикову ємність..Горішки щільно обгортаємо плівкою так, щоб залишився хвостик:
Опускаємо в гіпс горішки наполовину. Коли гіпс затвердіє , але не до кінця, акуратно треба витягти з нього горішки, потягнувши за хвостик...Дати гіпсовим зліпкам добре застигнути. Взяти фольгу, згорнути в 2-3 шари, пом"яти ( щоб максимально зберегти рельєф шкаралупи майбутніх цукерок), щільно вистелити дно і стінки заглибин, так, щоб за краєчки можна було потім витягти фольгу з форми.Шоколад розтопити на бані, додати теплі вершки, додати масло. Добре перемішати. Чайною ложечкою викладаємо масу в наші форми, вистелені фольгою....Коли трохи схватиться, покласти половинку чи четвертинку горішка.. Половину цукерок я робила, домішавши до шокомаси кусочки кураги, родзинок чорносливу та фініків... Дітям такі сподобались більше..Коли шоколад добре захолоне - звільняємо їх від фольги, і ..смачного!!Замість горішка можна вкласти половинку кураги, чи чорносливинки, чи чого самі хочете...Альтернатива баснословно дорогим цукеркам "Чорнослив у шоколаді"!
рецепт позичила в користувача
Валентина 72 з сайту "Поварьонок"