Хліб із шпинатомПобачила гарний хліб і оригінальний спосіб загортання начинки у хліб тут (
http://trio-mia.livejournal.com/112447.html)
У мене з шпинатом і деякими змінами.
Приведу оригінальний рецепт у перекладі українською
складові:600 МЛ борошна
250 мл води
15 г свіжих дріжджів
1,5 ч. л. солі
1 ст. л. патоки (меду, кленового сиропу)
1 ст. л. рослинної олії
3 ст.л. песто
* в 200 МЛ - 130 г пшеничного борошна1. Змішайте патоку й дріжджі, розведіть невеликою кількістю теплої води й ретельно перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, поки не запіниться.
2. У глибоку миску просійте борошно, влийте, решту води із дріжджами й перемішайте ще раз. Додайте сіль, рослинну олію, замісіть м'яке тісто й дуже добре вимісіть протягом 10-15 хвилин. Місити найкраще електричним міксером або в комбайні.
Тісто повинне вийти еластичним і майже не прилипати до рук.
3. Сформуйте кулю, викладіть в миску й, накривши серветкою, поставте його в тепле місце на 40-60 хвилин або поки не збільшиться вдвічі.
4. Робочу поверхню присипте борошном. Викладіть тісто й злегка обімніть його долонями.
Розкачайте тісто в прямокутник розміром 45 х 30 см. Змажте песто.
5. Згорніть тісто рулетом по довгій стороні. Дуже добре защипайте краї, щоб при випічці не витекло масло. Закрутіть нетугий вузол, щоб вийшов рулет. Переверніть швами вниз.
6. Накрийте хліб серветкою й дайте йому розстояться приблизно 40 хвилин.
7. Нагрійте духовку до 200 градусів разом з листом. Викладіть хліб на гарячий лист і поставте його на найнижчий рівень духовки. Bипікайте приблизно 30 хвилин.
8. Остудіть хліб на ґратах.
Мої коментарі:
Начинка в мене з 2 брикетів шпинату, притушеного на олії з додаванням сухих італійських трав, посолити. Щодо тіста, то мені незвично було працювати з таким рідким тістом, то борошна вмішала більше.
Все-таки так красиво скрутити мені не вдалося. пекла у формі від тортівниці, у ній же тісто розстоювалося перед випічкою. Духовка моя не дозволяє пекти так, як описано в рецепті. Дуже повітряний і легенький хліб!