Два рецепти пісних чебуреківУ піст готую чебуреки з грибами або картопляним пюре. Маю два рецепти тіста.
1 ТістоПросіяти муку в глибоку миску, посолити. Вливати киплячу воду з чайника і швидко перемішувати дерев"яною ложкою до утворення однієї грудки тіста. Нехай полежить. Ще раз тісто обім"яти. Розділити на кульки, розкачувати тоненькі коржики, начиняти і защипувати краї вилкою.
2 Тісто4 скл. муки
1/2 ч.л. солі
1 ч.л. цукру
8 ст.л. олії
1ч.л. горілки
приблизно 1,5 скл. холодної води
Замісити тісто, також дати розстоятися для послаблення клейковини. Ще раз обім"яти. Далі так все само.
Обидва рецепти добрі, чебуреки пухирчасті, хрумкі.
Вчора пробувала у тісто 2 теж вливати окріп, ---недобре!
Гаряча вода і олія дають негативний результат. Тісто м"яке, як на пиріжки, не хрустке.
Грибна начинка: 300г шампіньйонів, 1 цибулина. спочатку обсмажити на олії до прозорості дрібно покраяну цибульку, додати порізані гриби. Смажити швидко на середньому вогні, щоб не утворювалося занадто багато рідини.