Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Солодке життя Волошки, Про тортики, тістечка, м"яско і не тільки .....
Pito4ka
12 листопада 2012 18:58
Повідомлення #51


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Сашуня, вітаю з відкриттям Солодкої темки!!!!
Рецепти від Волошки - то чудова мандрівка Країною Солодощів і Тортиків!!!



--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
13 листопада 2012 07:31
Повідомлення #52


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Торт "Казка"

Рецепт із кулінарної книги Ірини Чадєєвої "Випічка по ГОСТу"

Бісквіт:
120 г борошна
120 г цукру
4 яйця

Сироп для пропитування:
100 г цукру
115 г води
1 ст. л. коньяку

Крем (із запасом на прикрашання):
200 г вершкового масла
170 г цукру
1 пакетик ванільного цукру
2 жовтки (30 г)
125 г молока
1 ст. л. коньяку
1 ч. л. шпинатного соку (або зелений барвник)
1 ч. л. лікеру розового кольору (або розовий барвник)
1 ч. л. какао-порошку

Приготувати бісквітне тісто, збивши жовтки із цукром до густої піни, додати борошно. обережно ввести збиті до "піків" білки. Обережно перемішати. випікати при 200 градусах 25 хвилин. Охолодити, вийняти із форми і витримати при кімнатній температурі близько 12 годин.

Приготувати сироп. Залити цукор кип"ятком, розмішати до повного розчинення цукру. Додати коньяк, охолодити.

Крем Шарлот:
Приготувати сироп: для цього змішати жовтки із молоком, цукром і ванільним цукром, процідити, довести до кипіння і кип"ятити на повільному вогні ще декілька хвилин до загустіння. Сироп охолодити.
Масло кімнатної температури збити, додавати потроху сироп, а потім коньяк, весь час гарно збиваючи.

Крем розділити пополам. В одну частину додати какао і гарно збити.

Відкласти 2 повні ложки білого крему і додати в 1 ложку рожевий барвник. Іншу ложку крему пофарбувати в зелений колір.

Розрізати корж на 3 частини. Всі коржі пропитати сиропом, перемастити білим кремом два нижніх коржі.
Весь торт промазати шоколадним кремом, і обсипати бісквітними крихтами. із какао.
Прикрасити торт кольоровим кремом за допомогою кондитерського мішечка.

Ось так ця смакота виглядає в розрізі.


Торт виходить ваггою 1 кг.
Самий простий і дуже популярний торт. Він був задуманий у вигляді поліна. Випускався він у двох варіантах - у вигляді прикрашеного рулету, і у вигляді продовгуватого торта. Прикрашався квіточками і листочками, а також цукатами із шкірок кавуна.
Оскільки торт пекла додому до чаю, просто так, то не прикрашала.
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
13 листопада 2012 07:51
Повідомлення #53


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Торт "Абрикотін"

Рецепт із книги Ірини Чадєєвої "Випічка по ГОСТу"

Взагалі пісочне тісто не дуже люблю, а от від цього торта я просто в захваті. Шикарне поєднання пісочного тіста і масляного крему.

Тісто:
330г борошна
185 г розм"якшеного вершкового масла
125 г дрібного цукру
1 маленьке яйце
1 ч. л. без гірки розрихлювача
дрібка солі.

Крем:
160 г вершкового масла
1 жовток
130 г цукру
90 мл молока
1 пакетик ванільного цукру
2 ст. л. лікеру"Абрикотін" (я додавала мамине абрикосове вино домашнє)

Глазур:
150 г цукрової пудри
1 ч л. соку червоного буряка
2 ст. л. лікеру "Абрикотін"

Прикраси:
10 г арахісу
жменька смажених бісквітних крихт
декілька шматочків шоколаду.

1. Пісочне тісто.
Покласти в миску всі інгредієнти для тіста, крім борошна, і перемішати до гладкої однорідної маси. Додати борошно і замісити тісто. Розділити його на 5 частин, кожну скачати в кулю, приплюснути і залишити в холодильнику на 15-20 хвилин.
Тісто розкачати діаметром 20см. Покласти розкатані круги в морозилку на 15 хв. І випекти їх по-черзі, із морозиловки відразу кладучи в духовку. Кожен корж печеться 10 хв при 200 градусах.

2. Крем.
Змішати жовток із молоком, додати цукор і ванільний цукор. На повільному вогні довести до кипіння і варити до загустінн 3-4 хвилини. Охолодити.
Збити масло, додавати потроху сироп , весь час збиваючи, в кінці додати лікер. І ще раз гарно збити.

Крем розділити на 6 частин.
Промазати 4 коржі кремом.

Глазур:
Змішати цукрову пудру із соком буряка і лікером, підігріти, помішуючи, до появи блиску. Не кип"ятити ( температура близько 50 градусів)
Залити глазуром верхній крж у два слої. Охолодити.

Заглазурований корж покласти на верх торта. Боки обмастити кремом, що залишився, обсипати бісквітними крихтами. Розтопити шоколад. За допомогою мішечка нанести на торт узор із шоколадної сітки. Прикрасити центр і краї торта білим кремом і арахісом.


Вага готового торта 1 кг.
Смачного!!!
Я не прикрашала, бо робила тортик для себе до чаю)))

Повідомлення відредагував Volo-shka - 13 листопада 2012 07:54
Перейти на початок сторінки
gutka
13 листопада 2012 08:35
Повідомлення #54


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Volo-shka
Рецепт із книги Ірини Чадєєвої "Випічка по ГОСТу"

ти маєш її книгу? ...я постійно читаю її сторіночку в ЖЖ, чудові рецепти і задивляюсь на її книжки, при нагоді також собі куплю

Цитата: Volo-shka
Як маринувати цибулю для салатів


я колись в Рівному обідала в одному гарному місці і мені там до м"яса подали ніби, як салат(такий собі додаток до страви) неймовірно смачну подрібнену ріпчасту цибулю, дуже б хотіла вміти таку готувати - спробую твій спосіб маринування, а потім поділюсь враженнями

Повідомлення відредагував gutka - 13 листопада 2012 08:40
Перейти на початок сторінки
наталька
13 листопада 2012 10:05
Повідомлення #55


Файна господиня
  • 51

Репутація: 726
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1454
Реєстрація: 14.09.2011

ICQ:--

Бали: 1801

Сашо вітаю з темкою,бдуже класна і як завжди доречна!

--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка.
Коко Шанель
Перейти на початок сторінки
Татка
13 листопада 2012 13:15
Повідомлення #56


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Volo-shka, Щиро вітаю з вікриттям власної кулінарної сторінки. Творчого і кулінарного натхнення, багато гостей і цікавих рецептів.

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
13 листопада 2012 15:23
Повідомлення #57


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Цитата: gutka
и маєш її книгу? ...я постійно читаю її сторіночку в ЖЖ, чудові рецепти і задивляюсь на її книжки, при нагоді також собі куплю

Так, Катю)) І повністю цим завдячую нашій Бібік Оксані, вона мені її із Москви прислала. Класна книжка.

І ще раз дякую всім, хто завітав до мене в гості :a0a:
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
20 грудня 2012 14:44
Повідомлення #58


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Смачна запіканка із картоплі з грибами

Цибулину почистити, порізати дрібно і обсмажити на оливковій олії до ледь-золотистогго кольору.
Гриби - шампіньойони помити, порізати плястерками і також обсмажити на оливковій олії окремо від цибулі до напівготовності.
Картоплю почистити, помити, порізати нетовстими кружальцями.
Змішати разом цибулю, гриби і картоплю. Додати сіль, перець, сметану. Перемішати.
Духовку нагріти до 180 градусів. Викласти у деко чи вогнетривку посудину нашу карпляну суміш і поставити в духовку на 40-45 хвилин.

У мене пішло у розрахунку на 4-х чоловік:
10 картоплин
2 середні цибулини
200 г грибів
1,5 стакани сметани
сіль, перець за смаком.
оливкова олія для смаження.
СМАЧНОГО!




Цього разу я ще за 10 хвилин до готовності посипала тертим сиром)))

Повідомлення відредагував Volo-shka - 5 січня 2013 09:00
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
20 грудня 2012 14:50
Повідомлення #59


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
І ще одна Запіканка , цього разу із сиру.

Продукти:
500 г сиру (творогу)
100 г манки
100 г цукру
50 г вершкового масла
50 г сметани або вершків
2 яйця
Начинку беремо будь-яку - горіхи, ізюм, мак, шматочки фруктів.
У мене ізюм.

Ізюм миємо і замочуємо.
Всі інші продукти перемішати до однорідної маси, додати начинку (ізюм).
Форму змастити маслом і посипати сухарями. Викласти тісто.
Випікати в духовці близько 30 хв при температурі 180 градусів.
Можна подавати із сметаною, вареням, солодким соусом.
СМАЧНОГО!

Перейти на початок сторінки
Volo-shka
20 грудня 2012 15:01
Повідомлення #60


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Ну і на десерт пропоную спробувати смачний
Шоколадно-банановий торт

Яйця - 4 шт
цукор - 200 г
Вершкове масло - 70 г
Гіркий шоколад - 70 г
молоко - 60 мл
кип"яток - 60 мл
Ванільний цукор - 1 ч. л.
Борошно - 200 г
какао - 40 г
розрихлювач - 2 ч. л.
Дрібка солі

Крем:
банани - 500 г
молочний шоколад - 300 г
вершки для збивання або сметана - 500 мл
Ром або коньяк - 2 ст.л.

Приготування:
Жовтки відділити від білків і збити із цукром до білого, повітряного стану. Додати кип"яток, ванільний цукор, розтоплене масло і розтоплений гіркий шоколад. Перемішати, додати борошно, какао, розрихлювач.
Окремо збити білки із сіллю до стійких "піків". Ввести акуратно в тісто, і обережно перемішати до однорідності.
Випікати при 180 градусах близько 40 хвилин. Охолоджений корж розрізати на 3 частини.
Для крему - зробити пюре із бананів, додати до них ром і розтоплений шоколад.
Окремо збити вершки дуже гарно і ввести їх в бананову масу. Обережно перемішати.
Обмастити цим кремом коржі. Дати щоб постояв і пропитався їхоча б ніч.
Смачного!!!

Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 2 жовтня 2020 00:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100