350 г борошна 300 г йогурту (негустого, без добавок), негустої сметани або кефіру 1 1/2 ч. л. солі 2 ч. л. розпушувача 1 ст. л.олії 2 ч. л. цукру (якщо хочете солодких булочок, то цукру даєте більше)
Змішати борошно з сіллю, розпушувачем і цукром. Змішати йогурт з олією. Частинами добавляючи борошно, замісити тісто. Тісто немає бути крутим, швидше навіть липнути до рук. Але в той же час, повинне тримати форму.
Тісто розділити на 8-10 рівних частин. Сформувати з кожної булочку. Якщо печете солодкі, то можна ще притрусити зверху цукром.
Випікати у попередньо розігрітій до 210-220 С духовці 20–25 хвилин, до золотистого кольору.
P.S. Щось я останнім часом перестала вживати дріжджові вироби. Та деколи вже дуже хочеться кусочок хлібчика Ось і знайшла вихід- булочки без дріжджів. Готуються швиденько і дуже вже смачні!!!!!
Джерело: Рецепт взятий з сайту livejournal
|