|
300 мл. холодного молока(+ -) 1-2 ст. л. цукру (можна замінити на підсолоджувач) 1-1,5 ч. л. солі 1 ст. л. сухих дріжджів 50 г дуже м'якого вершкового масла 3 1/2 скл. пшеничного борошна
1 яйце чуть збите для змащування кунжут борошно для підсипання
Молоко, цукор, дріжджі, масло і борошно поміщаємо в чашу міксера. Починаємо перемішувати на маленькій швидкості впродовж 3 хвилин. Додаємо сіль і перемішуємо приблизно 7 хвилин. Збільшуємо швидкість і вимішуємо ще хвилин 5 додатково.
Переносимо тісто (повинне вийти м'яке, повітряне, тому написано молоко+--...додавати, якщо потрібно) в посипану борошном миску накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину.
На дошку насипаємо борошно, переносимо тісто і вимішуємо.
Розділяємо тісто на 3 рівні частини і кожну ще на 2. Отримуємо 6 частин. Кожну з 6 частин скатуємо в колобок і даємо постояти 5 хвилин.
Тепер беремо кожну частину і з допомогою двох рук розкатуємо в довжину 25 см. Деко накриваємо пергаментом, кладемо булочку. Накриваємо рушничком і даємо постояти ще 1 годину.
Коли булочки виростуть, змастити яйцем, посипати кунжутом. Випікати в попередньо нагрітій духовці 180 градусів 15 хвилин або поки булочки не зарум'яняться зі всіх сторін.
P.S. В Франції називають ці булки також - молочними. Свіжими їх заповнюють малосольним лососем, кружальцями моцарелли або запеченими овочами і т. д.
Я давала молоко тепле, а дріжджі свіжі. Молоко відразу все не вливайте, його може піти менше, ніж 300 грам. Дуже м'якенькі та смачні булочки!
Джерело: Вдячна за рецепт Клара_С з кукіга. Рецепт Енбар Ласкін.
|
|