Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Хліб » Французькі булки "Петі Пен"
 

Французькі булки "Петі Пен"

12 листопада, 2014  |  Коментів (3)  |  Рубрика: Випічка » Хліб
 

Французькі булки "Петі Пен"

300 мл. холодного молока(+ -)
1-2 ст. л. цукру (можна замінити на підсолоджувач)
1-1,5 ч. л. солі
1 ст. л. сухих дріжджів
50 г дуже м'якого вершкового масла
3 1/2 скл. пшеничного борошна

1 яйце чуть збите для змащування
кунжут
борошно для підсипання

Молоко, цукор, дріжджі, масло і борошно поміщаємо в чашу міксера.
Починаємо перемішувати на маленькій швидкості впродовж 3 хвилин. Додаємо сіль і перемішуємо приблизно 7 хвилин. Збільшуємо швидкість і вимішуємо ще хвилин 5 додатково.

Переносимо тісто (повинне вийти м'яке, повітряне, тому написано молоко+--...додавати, якщо потрібно) в посипану борошном миску накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину.

На дошку насипаємо борошно, переносимо тісто і вимішуємо.

Розділяємо тісто на 3 рівні частини і кожну ще на 2.
Отримуємо 6 частин. Кожну з 6 частин скатуємо в колобок і даємо постояти 5 хвилин.

Тепер беремо кожну частину і з допомогою двох рук розкатуємо в довжину 25 см.
Деко накриваємо пергаментом, кладемо булочку. Накриваємо рушничком і даємо постояти ще 1 годину.

Коли булочки виростуть, змастити яйцем, посипати кунжутом.
Випікати в попередньо нагрітій духовці 180 градусів 15 хвилин або поки булочки не зарум'яняться зі всіх сторін.

P.S. В Франції називають ці булки також - молочними. Свіжими їх заповнюють малосольним лососем, кружальцями моцарелли або запеченими овочами і т. д.

Я давала молоко тепле, а дріжджі свіжі.
Молоко відразу все не вливайте, його може піти менше, ніж 300 грам.
Дуже м'якенькі та смачні булочки!

Джерело: Вдячна за рецепт Клара_С з кукіга.
Рецепт Енбар Ласкін.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Кіра (12 листопада 2014 16:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
які гарні пухнасті булочки...мммммммм
 



#2 написав: Натонька (12 листопада 2014 17:03)


Група: Адміністратор
Коментарів: 496
вони суперові, печу он знову)))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#3 написав: Darka (12 листопада 2014 20:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Булочки дуже гарні (дріжжова випічка то моя слабість tongue ). Дякую за рецепт,буду печи обовязково b5a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 24
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100