Торт з полуницями
Тісто: 9 яєць, 1 пачка порошку до печива, 3 склянки борошна, 1,5 склянки цукру, 3 ст.л. олії.
Крем: 300 г масла, 2 ст.л.борошна, 1 склянка цукру, 1 склянка молока, полуниці.
Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо міксером білки з цукром до утворення білої густої маси. Далі додаємо по одному жовтку, збиваємо міксером.
Порошок до печива змішуємо разом із борошном і досипаємо до попередньої маси та перемішуємо ложкою. Потім додаємо 3 ст.л. олії і ще раз перемішуємо. Виливаємо у форму і випікаємо приблизно 40 хвилин.
Готуємо крем: Ставимо молоко на газ і доводимо до кипіння, далі потроху досипаємо змішане з цукром борошно , весь час помішуємо , щоб не пригоріло. Ставимо цю масу на холод. Потім масло збиваємо міксером і потроху додаємо масу з молока. Спечений корж розрізаємо навпіл. Перемащуємо корж кремом, зверху трускавки , другий корж також намащуємо кремом і кладемо на перший кремом вниз. Верх теж намазуємо кремом і прикрашаємо полуницями. Смачного!
P.S. Корж виходить досить високий, його можна спокійно розрізати на три коржі. Тортик вийшов дуже смачний і ніжний на смак.
Рецепт з журналу "Рецепти господині".