Можливо трохи не по темі, хочу Вам порадити " Закваску для йогурта", скільки я не перепробувала, як для мене, то ця найкраша. Вона має 4 флакони на 4 літри напою. Цей йогурт робиться буквально за декілька хвилин. Для йогурту потрібно 1 літра молока. Ця закваска підходить як для йогуртниці, так і для термоса.
Йогурт виходить дуже смачний. За бажанням до нього можна додати будь-яку ягоду.
Повідомлення відредагував oksana d - 11 червня 2012 14:36
що треба було ще поставити до холодильника, так???
В мене завжди виходить густий, я роблю так : Молоко закип"ятити, потім, щоб воно вистигло до 40 С. В флакончик додаю 1 ч.л. води, добре збовтати і вилити в молоко. Добре перемішати. Накрити кришкою (останнім часом я роблю в кастрюлі), завернути ковдрою або рушником і поставити в тепле місце ( навіть, щоб вікно було закрите - переконалася на власному досвіді) на 6-8 годин. Потім відкрити, добре перемішати, якщо воно ще тепле потрібно, щоб вистигло і поставити в холодильник.
Кабачки потерти на терці, добре віджати, додати 2 яйця, 4 ст.л. борошна, посолити, поперчити. Посмажити коржики товщиною 0,5 см.
Найголовніше начинка:
1) Домашній сир змішати з майонезом ( я брала сметану) і часником, розтерти до кремоподібної маси ( я збила це все блендером). 2) Твердий сир потерти на терці.
Кабачкові коржики почергово змащуємо: коржик, "творожна" начинка, коржик, тертий сир і знов коржик, зверху "творожна" начинка, кусочок помідора, притрусити твердим сиром. На декілька годин поставити на холод. Смакота неймовірна!
Повідомлення відредагував oksana d - 14 серпня 2012 15:37
oksana d, гарний кабачковий тортик,чудове оформлення,ти стільки смачного наготувала,що я не встигаю попробувати, тушила свинину з яблуками і цибулею ,смакотіща !!!сфоткати не встигла,але не страшно,бо буду ще тушити ,дякую за рецепти,смачні і корисні!!!
Повідомлення відредагував Тереза - 11 червня 2012 17:32
Для тефтелів потрібно: 700 гр фаршу, 2-3 скибочки білого хліба, 100 гр. молока, 2 яйця, 3-4 ч.л. томатної пасти, зелена цибуля, сіль, спеції.
Білий хліб замочити в молоці і розім"яти виделкою. В фарш добавляємо яйця, дрібно порізану цибулю, сіль, перець, томатну пасту і додаємо хліб. Дуже добре перемішуємо.
Для підливи потрібно: цибулина, 2 морквини, 2 кабачки, помідори, кріп, спеції. Отже, на олії підсмажуємо дрібно порізану цибулину, добавляємо терту на грубій терці моркву, через 5 хвилин - терті кабачки на грубій терці, тушимо під кришкою 10 хвилин і додаємо терті помідори ( без шкірочки). Перемішуємо підливу, додаємо спеції і щоб воно прокипіло 15 хвилин.
Із фаршу ліпимо тефтелі і акуратно опускаємо в підливу, накриваємо кришкою і тушимо 30 хвилин, в кінці добавлаємо кріп.
Смачного! Рецепт знайшла в неті.
Повідомлення відредагував oksana d - 13 червня 2012 14:09
Нам потрібно: 1 головку цвітної капусти (біля 800 гр), сир твердий - 200 гр, 3 зубчики часнику, яйця - 4 шт, 100 г грецьких горіхів, майонез.
Зварити яйця і відділити жовтки від білків. Жовтки потерти і викласти на блюдо. Покрити майонезом. Потерти сир і викласти зверху,роздавити 2 зубчики часнику і викласти зверху на сир, покрити майонезом.
Грецькі горіхи подрібнити і посипати зверху.
Білки порізати і викласти на горіхи, жирно помазати майонезом.
Відварену в підсоленій воді цвітну капусту розібрати і викласти зверху на майонез у вигляді панцира. Один зубчик часнику видавити, змішати з тертим сиром і заправити майонезом (я додала ще трошки горіхів). Із цієї маси виліпити лапки, голову і хвостик черепахи. Зверху посипати кропом.
Смачного! Цей салат, я знайшла на сайті "Карта вкуса". На забаві цей салат розбирають в першу чергу.
Повідомлення відредагував oksana d - 13 червня 2012 15:05
М"ясо порізати невеликими кусочками і викласти в один шар у форму, в якій будете запікати, змазану олією. Посолити і поперчити.Цибулю порізати кільцями і викласти на мясо. Картоплю почистити і потерти на грубій терці. Посолити і змішати з майонезом. Цю масу викласти на цибулю і розрівняти. Сир потерти на грубій терці і викласти зверху.
Форму зверху накрити фольгою і запікати в духовці до готовності м"яса. Якщо буде замало соку, то можна долити води. Коли мясо буде готове зняти фольгу , щоб трощки підрумянився сир.
Я ще добавила шар помідорів, як на мене вийшло смачніше. Смачного! З сайту "Карта вкуса". Виходить дуже смачно!
Повідомлення відредагував oksana d - 13 червня 2012 18:11