Булочки "Берну майзіте" (Дитячі булочки)
Просто неземний смак!
Сухі дріжджі - 1,3 ч.л. (свіжі 8 г)
Борошно пшеничне - 400 г
Сіль 1 ч.л.
Цукор 3-4 ст.л.
Масло вершкове або маргарин - 60 г
Яйце - 1 шт.
Молоко - 100 мл
Вода - 100 мл
Молоко сухе - 1,5 ч.л. (я не додавала)
Заміс в хлібопічці на програмі Тісто. 1 година розстойки, потім тісто осадити і залишити на 1,5-2 години в мисці під плівкою до збільшення в 3 рази.
Розділити тісто на вісім шматочків. Сформувати кульки. Дати постояти 5 хвилин.
Через 5 хвилин сформувати кульки знову, викласти на деко, накрити плівкою, залишити на 1 годину.
Потім змастити збитим яйцем і посипати горіхами (штройзелем)
Випічка в духовці при 190 *
Гарячі булочки посипати цукровою пудрою.
З журналу Людмили-mariana_aga