Капустяні пампушки
Смачні і ароматні!
Капуста свіжа 400г
Молоко 50г
Олія 50г
Свіжі дріжджі 15г
Борошно пшеничне 500-550г
Сметана (майонез) 20г
Цукор 100г
Сіль 1, 5ч.л.
Для змащування:
Йогурт 2-3ст.л.
Капусту натерти на дрібній тертці або подрібнити комбайном. Протушити з молоком, олією і сіллю до готовності. Охолодити.
Дріжджі розтерти з 10г цукру із загальної кількості і залишити на 10 хвилин.
У відро хлібопічки викласти капусту, дріжджі, сметану, зверху борошно, цукор, що залишився. Борошна може знадобитися трохи більше або менше до гладкого еластичного тіста.
Після замісу залишити тісто в ХП на 10 хвилин, далі ХП відключити, тісто дістати, сформувати кулю, покласти в посудину, змащену олією і залишити в теплому місці на 1 годину.
По закінченні часу, тісто обім ’ яти, розділити на 12 шматків, накрити рушником і залишити на 15 хвилин.
З кожного сформувати булочку і покласти у форму на відстані одна від одної. Накрити рушником і залишити на 45 хвилин.
Перед випічкою пампушки змастити йогуртом.
Випікати в розігрітій до 200 ° C (конвекція 180С) духовці до золотистого кольору. Точний час залежить від вашої духовки
Охолодити на решітці.
Рецепт з Хлібопічки.ру