Батон нарізний
Це самий смачний хліб (крім заквасочних
)! Абсолютно поза конкуренцією!
Довжина 26-30 см ,ширина 9-11 см
Вага 1 батона 400 г
Виробляється продовгуватої форми з округленими, тупими або гострими кінцями, на поверхні має кілька косих надрізів.
Опара125г борошна в.с. або 1с.
93г води (я додала сироватку з картопляним відваром)
3 г пресованих дріжджів
Перемішати і залишити бродити на 4-5 годин при кімнатній температурі.
Опара повинна піднятися до максимуму і потім почати опадати.
Тістовся опара
140г борошна 1с або в.с.
4г солі
10г цукру
9 г маргарину (негидрогенизированного)я брала звичайний
100г води ( в мене менше)
Викласти опару в миску, відміряти воду і перемішати.
Зважити борошно, сіль і цукор, маргарин і добре перемішати.
Влити опару з водою і змішати в грубу масу. Залишити тісто на 15-20хвилин перш ніж почати вимішувати.
Вимісити тісто до шовковистого гладкого стану (у комбайні - 45-60секунд)
Залишити бродити на 45 хвилин . Потім обім’яти. Знову залишити бродити на 45 хв. І так 2-3 рази.
Викласти тісто на стіл і зібрати в кулю. Залишити відпочити на столі 10-15хв.
Розкачати кулю в корж завтовшки 5 мм і згорнути рулетом в батон, защіпуючи місце стику після кожного обороту. Сформувати батон довжиною 25-26 см.
Дати підійти на пекарському папері під плівкою, 35-70 хвилин .
Одночасно прогріти пекарський камінь в нижній третині духовки до температури випічки 230 *С
Надрізати батон дуже гострим ножем або бритвою, змастити водою і скинути прямо на папері на пекарський камінь.
Випікати 25хв.
Дати батону охолонути на решітці як мінімум протягом 40-60 хв. перш ніж нарізати.
Рецепт від Люди з ЖЖ