Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний речиталь
Фрезія
5 березня 2012 14:41
Повідомлення #141


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Батон нарізний


Це самий смачний хліб (крім заквасочних :smile: )! Абсолютно поза конкуренцією!


Довжина 26-30 см ,ширина 9-11 см
Вага 1 батона 400 г
Виробляється продовгуватої форми з округленими, тупими або гострими кінцями, на поверхні має кілька косих надрізів.

Опара
125г борошна в.с. або 1с.
93г води (я додала сироватку з картопляним відваром)
3 г пресованих дріжджів

Перемішати і залишити бродити на 4-5 годин при кімнатній температурі.
Опара повинна піднятися до максимуму і потім почати опадати.

Тісто
вся опара
140г борошна 1с або в.с.
4г солі
10г цукру
9 г маргарину (негидрогенизированного)я брала звичайний
100г води ( в мене менше)

Викласти опару в миску, відміряти воду і перемішати.
Зважити борошно, сіль і цукор, маргарин і добре перемішати.
Влити опару з водою і змішати в грубу масу. Залишити тісто на 15-20хвилин перш ніж почати вимішувати.
Вимісити тісто до шовковистого гладкого стану (у комбайні - 45-60секунд)
Залишити бродити на 45 хвилин . Потім обім’яти. Знову залишити бродити на 45 хв. І так 2-3 рази.
Викласти тісто на стіл і зібрати в кулю. Залишити відпочити на столі 10-15хв.
Розкачати кулю в корж завтовшки 5 мм і згорнути рулетом в батон, защіпуючи місце стику після кожного обороту. Сформувати батон довжиною 25-26 см.

Дати підійти на пекарському папері під плівкою, 35-70 хвилин .
Одночасно прогріти пекарський камінь в нижній третині духовки до температури випічки 230 *С
Надрізати батон дуже гострим ножем або бритвою, змастити водою і скинути прямо на папері на пекарський камінь.
Випікати 25хв.

Дати батону охолонути на решітці як мінімум протягом 40-60 хв. перш ніж нарізати.

Рецепт від Люди з ЖЖ

Повідомлення відредагував Фрезія - 5 березня 2012 18:41
Перейти на початок сторінки
Ludka
5 березня 2012 14:52
Повідомлення #142


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Фрезія
Батон нарізний

Але ти майстриня, МОЛОДЕЦЬ, ти ще пекарню не відкриваєш? :1f7:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
5 березня 2012 14:57
Повідомлення #143


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Люда, дякую! :lol:
Перейти на початок сторінки
Славочка
5 березня 2012 17:55
Повідомлення #144


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Смачне печиво! люблю сирне і картопляне несолодке листкове тісто.
Перейти на початок сторінки
Фрезія
5 березня 2012 23:12
Повідомлення #145


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Славочка, дякую! Мені теж дуже подобається картопляне листкове ! Наступного разу буду готувати 3-4 порції, а то мені залишили 2 штучки :smile:
А от сирне несолодке я не пробувала, напевно.
Перейти на початок сторінки
Фрезія
6 березня 2012 08:48
Повідомлення #146


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Пиріг з консервованими і замороженими фруктами


Незважаючи на те, що пиріг виходить великий, він якось швидко зникає!!! Смачний, ніжний, вологий і соковитий. Тісто від фруктів не розмокає, пропікається повністю, фрукти залишаються зверху пирога.
Відмінний варіант пирога "Гості на порозі". Подати на стіл зовсім не соромно.




яйця 2 шт.
кефір 335 г ( в мене йогурт)
рослинна олія 85 мл
цукор 265 г
борошно 465 г
сіль
розпушувач 10грам
ванілін
заморожені або консервовані фрукти будь-які, скільки поміститься

Добре збити яйця з сіллю, ваніліном і цукром. Додати рослинну олію, збити. Потім додати кефір - збити, потім борошно з розпушувачем. Як слід перемішати. Вийде густе тісто.
Викласти його в змащену маслом форму, поверх розкласти будь-які фрукти, скільки поміститься. В мене абрикоси і малина. Випікати в духовці при 200 градусах 35 хв. За бажанням посипати пудрою.
Я випікала в мультиварці 90 хвилин.
Рецепт з сайту Хлібопічка.ру

Смачного!

Повідомлення відредагував Фрезія - 6 березня 2012 08:50
Перейти на початок сторінки
Ludka
6 березня 2012 09:02
Повідомлення #147


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Фрезія
Пиріг з консервованими і замороженими фруктами


Я в захваті. Ти така молодчина! Треба спробувати! :86a0:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
6 березня 2012 09:06
Повідомлення #148


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Люда, спробуй, пиріжок має сподобатися!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
8 березня 2012 14:18
Повідомлення #149


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Здобне тісто


Дуже смачне для рулетів, булочок, плюшок, пирогів, пиріжків, ватрушок......



2,5 ч.л. дріжджів сухих (25 г свіжих)
540 г борошна
0,5 ч.л. солі
5 ст. л. цукру
5 ст. л.вершкового масла (я розтопила близько 100 грам ) або маргарину, олії
1 пачка ванільного цукру
2 яйця
110 мл сметани ( кефір, йогурт...)
105 мл води

Заміс в ХП, програма "Тісто" до закінчення. В мене близько 2 годин.
Розділити на 16 частин, сформувати, дати розстойку 30 хв. Випікати при 200-220*

Повідомлення відредагував Фрезія - 8 березня 2012 14:29
Перейти на початок сторінки
Tatiana
8 березня 2012 14:26
Повідомлення #150


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
Цитата: Фрезія
Пиріг з консервованими і замороженими фруктами

Дуже сподобався рецепт пирога. Смачний та саме головне, що коли приходиш з роботи, то потрібно щось швиденько спекти до чаю - то це саме те. Бо в мене всі полюбляють солоденьке, домашню випічку. Дякую! Дякую також за тісто здобне. Також часто в ХП замішую тісто, тільки маю інший рецепт. :a0a:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 10:44

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100