Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний речиталь
oksenya75
10 квітня 2012 16:04
Повідомлення #201


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Пасочки як намальовані!! Впевнена, що дуже смачні.
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
10 квітня 2012 16:35
Повідомлення #202


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
Цитата: Фрезія
Паска з М"ясоєдовської в духовці

Цитата: Фрезія
Паска "Квітнева"
Фрезія в тебе дуже вкусні на вигляд пасочки, що кажеться аж до мене пахнуть. Дякую за рецепт.
Перейти на початок сторінки
julechka
10 квітня 2012 16:39
Повідомлення #203


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Цитата: Фрезія
Хочу поділитися з вами улюбленим рецептом паски

до Світлого Воскресіння Господнього ще кілька лічених деь,а у вас вже так гарно на сторіночці пахне пасочкою :love:
дуже гарний рецепт, дкую за поради))))))
Перейти на початок сторінки
Тереза
10 квітня 2012 16:46
Повідомлення #204


Файна господиня
  • 51

Репутація: 465
Група: Кондитер
Повідомлень: 841
Реєстрація: 18.03.2012

ICQ:--

Бали: 1621
Фрезія,
такі гарні,пишні,смачні пасочки!!!. дякую за детально описаний рецепт -супер!!! :a0a:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
10 квітня 2012 17:39
Повідомлення #205


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
oksenya75
лесик-лисик
julechka
Тереза
Дякую, дівчата! Дуже приємно чути! Буду дуже рада, якщо якийсь із рецептів сподобається! Хоча я впевнена, що у кожної господині є свій перевірений і самий смачний рецепт!
А я ще експерементую з пасхальною випічкою, печу по 2-3 рецептам, щоби знайти ТОЙ!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
11 квітня 2012 13:09
Повідомлення #206


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Український 40% обдирний хліб




Закваска житня 250 г
Борошно житнє обдирне 100 г
Пшеничне обойне борошно 300 г
Свіжі дріжджі 0,25 г
Сіль 7,5 г
Вода 225-325 г

Вимісити тісто до однорідності, 5 хв на малій швидкості.
Дати 1.5год бродіння при 30*С.
Сформувати хліб і дати йому 35-60хв розстойки при 35*С.
Випікати з парою, 45-50хв при 200-260С.

Мої зміни в рецепті:

1 г свіжих дріжджів
Сироватка з водою 50/50



Рецепт від Люди з ЖЖ

Повідомлення відредагував Фрезія - 11 квітня 2012 16:43
Перейти на початок сторінки
Татка
11 квітня 2012 15:16
Повідомлення #207


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Фрезія,на вашій кухні так завжди смачно пахне хлібом і домом. Дякую за чудові рецепти. Може і я колись спробую спекти домашній хліб - бо у вас він просто неперевершено смачний і гарний. Дуже сподобався рецепт паски з М"ясоєдовської, хочу спробувати спекти, але маю питання, стосовно рецепту. Підкажіть чи добре я все зрозуміла, що другу частину муки ми додаємо до опари уже після її дозрівання у моєму випадку температура у кімнати 21-21, десь приблизно за 12 год.
Ніколи нічого подібного неробила, але може з вашою допомогою все вийде.

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
Фрезія
11 квітня 2012 15:40
Повідомлення #208


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Татка, дякую!
Все правильно- другу частину борошна додати після того як опара дозріє . Але! Краще орієнтуватися на саму опару , а не на час. Дріжджі різні, мені попались такі активні, що опара була готова за 3,5 години.
Тому спостерігайте за нею, накрийте посудину плівкою, проколіть дирочок зубочисткою і як тільки появиться на опарі ямка посередині чи вмятина, тобто вона збиреться опадати - починайте заміс тіста (додавайте решту муки)

Бажаю удачі! Звертайтесь, дуже хочу ,щоб все получилось!

Повідомлення відредагував Фрезія - 11 квітня 2012 15:50
Перейти на початок сторінки
Татка
11 квітня 2012 17:45
Повідомлення #209


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Фрезія, Дуже дякую вам за оперативну відповідь, а теж дуже хочу щоб все вийшло.

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
Фрезія
16 квітня 2012 14:10
Повідомлення #210


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632

Папошник


Цей рецепт не з дешевих, але всім рекомендую - дуже ніжний, легкий, відчувається вершковий смак.



борошно 80 грам
вершки 100 грам
дріжджі свіжі 33 грама (я взяла 25 г )
молоко 100 мл
яєчні жовтки 1 склянка
цукор 170 грам (я взяла 230 г)
розтоплене масло вершкове 35 грам (я взяла 70 г)
борошно 380 грам ( підсипати в залежності від борошна)
кардамон 1/6 ч.л. ( або ваніль 2 г)

0,5 скл. борошна заварити 0,5 скл. вершків (вершки закип"ятити, залити ними борошно і перемішати)

33 грама живих дріжджів розчинити в 100 мл молока

В комбайн закинути 1 склянку жовтків (у мене було 12 штук), поставити їх збиватися, потім додати заварене борошно, 170 г цукру, 35 г розтопленого масла і розведені дріжджі.
Все це добре розтерти в комбайні (хлібопічка думаю впорається з цим не гірше), і відставити тісто підходити.
Через 2,5 години додати 1/6 ч.л. кардамону, 250 грамів борошна і вимішувати 30 - 40 хвилин до розвинутої клейковини.

Додати ще 130 грам борошна, вимісити хвилин 30 , розподілити по формах на 1/3 чи 1/4 і залишити підходити.

Випікати при температурі 160*- 180 *(з конвекцією).

Наступного року цьому чудовому папошнику я дам другу розстойку, це буде йому на користь.

Рецепт в інтернеті зустрічається в незмінному вигляді скрізь, саме такий, як у Похльобкіна в його книзі "Національні кухні наших народів" і у Людмили з Торонто, в її ЖЖ.

Отже, текст з книги:

"В українській кухні дуже рідко використовується дріжджове тісто.
Воно застосовується в основному для виготовлення святкових кондитерських виробів, сформованих під сильним впливом російської кухні, але модифікованим святковим кондитерським виробом є український папошник, що має цілий ряд різновидів.
Папошник - це український варіант російської паски. Однак від паски папошник відрізняється набагато більшим вмістом жирів (замість молока - вершки) та особливо яєць. Крім того, обов'язковим компонентом в рецептурі папошника є заварне тісто.
Папошники треба готувати при температурі повітря в кухні - вище 23°С.

ПАПОШНИК УКРАЇНСКИЙ

3 склянки борошна обварити 3 склянками киплячих вершків, швидко, ретельно розмішати, накрити і залишити на 10 хв.

Влити в це тісто, розтираючи його, 0,5 склянки теплого молока, 1 склянку розтопленого масла, всипати 5 склянок цукрового піску, 6 склянок збитих до густоти жовтків і, нарешті, 200 г дріжджів, розведених в 2 склянках теплого молока.

Все це розтирати безперервно до тих пір, поки на тісті не почнуть з"являтися бульбашки. Після цього накрити і залишити підходити на 2-2, 5 год.
Коли тісто підійде, додати 1 чайну ложку кардамону і трохи борошна, щоб тісто залишалося рідкуватим і його можна було б вибивати.
Розтирати і вибивати протягом 1 год.
Потім досипати борошна, замісити тісто до нормальної густини (щоб воно відставало від рук) і розподілити його у форми до половини .
Коли тісто підійде у формах до 3/4, поставити в гарячу духовку із середнім жаром на 1 год 15 хв."

Повідомлення відредагував Фрезія - 16 квітня 2012 14:18
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 07:08

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 44
Гостей: 40
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100