Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
19 травня 2012 21:20
Повідомлення #331


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Підливка зі шпинату



Ще до появи мультфільмів про Папаїв, які поглинали шпинат банками, моя мама вирощувала шпинат на дачі і часто готувала нам дуже смачну підливку...

1 великий пучок шпинату
300 мл сметани
100 мл води (молока)
1 - 2 ст.л. муки
сіль, перець
3 - 4 зубчики часнику
50 - 80 г масла

Шпинат добре промити, краще перебрати руками по листочку під струменем води, в інакшому випадку після приготування на зубах буде хрустіти земля і пісок.
На маслі підсмажити шпинат, порізаний смужками.
Додати сметану, довести до кипіння, варити хвилин 5.
До смаку додати сіль.
Розбовтати воду з мукою, додати до шпинату.
Коли закипить - додати подріблений часник, мелений перець, відставити з плити, накрити кришкою.
Смакує з усім - хлібом, картоплею, пастою, а також як начинка до пирогів.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 20 травня 2012 09:43
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 травня 2012 21:22
Повідомлення #332


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: oksenya75
Ой, яка смакота!!! Треба купу часу i терпiння на той торт. Але, думаю, воно того варте.


100% того варте :winked: !

Цитата: Майя Шутенко
Надзвичайно тоненькі і ніжні коржі,пухкий повітряний крем і результаті,-солодкий шедевр,про який не можливо забути,якщо скуштувати отой звабливий шматочок!


Майєчко, він справді подобається усім!
Перейти на початок сторінки
Ірця
19 травня 2012 21:34
Повідомлення #333


Молода господинька
  • 34

Репутація: 180
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 151
Реєстрація: 12.12.2009

ICQ:--

Бали: 961
ой,яка смакота Підлива зі шпинатом! Собі таке зроблю. А Наполеон спечу на Зелені свята!

Повідомлення відредагував Ірця - 19 травня 2012 21:37
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
19 травня 2012 23:49
Повідомлення #334


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цей салат я сміливо можу рекомендувати як заміну усім відомому грецькому салату - їх об'єднують овочеві складники та оливково-лимонна заправка, але смак дуже цікавий і незвичний. До пікніків і печеного м'яса - саме те:



лаваш (його можна замінити smile ) - порізати трикутниками, підсмажити на олії
350г помідорів
200г огірка
100г рукколи або кучерявого салату (я взяла айсберг - дуже смачний салат)
100г зеленої цибульки
10г свіжої м'яти (в ліванській кухні дуже люблять м'яту і часто її використовують) - це приблизно 3 гілочки - використала лише листя
2-4 зубчики часнику
2ст. ложки оливкової олії
2ст. ложки лимонного соку
сіль, перець за смаком.
1. У салаті використовують лаваш, порізаний трикутними шматочками і підсмажений на олії, але лавашу поблизу не було у продажу, місити цілу порцію не хотілося, тому я просто замісила прісне тісто з 100мл води, муки, 1 маленького яйця та дрібки солі, тоненько розкатала, порізала трикутниками і підсмажила на олії - рештки із задоволенням дохрумкали без салату).
2. Овочі нарізати дрібними кубиками, салат і м'яту - тонкими пасочками. Викласти в миску.
3. Олію та лимонний сік вилкою збити до білого соусу, додати подрібнений часник. Вилити до овочів, акуратно перемішати.



Зверху салат посипати гарячим смаженим лавашем.

Аромат - свіжий м'ятний. весняний, овочевий, одним словом - пробуйте!

Рецепт від Лариси зі сайту forum.say7.

Обговорення рецепту ось тут

Повідомлення відредагував Натонька - 28 жовтня 2014 15:50
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
20 травня 2012 00:01
Повідомлення #335


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вчора ми спробували ще один салат із тунцем і купою овочів - особливо він сподобався дітям :m0549:

Салат із тунцем і рисом



200 г рису
1 банка тунця в олії
1 банка консервованої кукурудзи (взяла 1/2 банки)
1 банка горошку (також взяла 1/2 банки - було цілком достатньо)
1-2 болгарських перці
1-2 помідори
сіль, перець
майонез.

Відварити рис. Перець і помідори нарізати кубиками.
Всі продукти добре вимішати, додати до смаку сіль, перець.
Заправити салат майонезом.

По рецепту рекомендують для збільшення кислого смаку додати яблуко, ревінь чи лимонний сік, але як на наш смак, кислинки там цілком достатньо - незвично буде якось куштувати більш кислу рибну страву.

Рецепт із книги "Кулінарні секрети сестри Ольги".
Перейти на початок сторінки
Яілатан
20 травня 2012 00:31
Повідомлення #336


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
Коли не зайду до вас в гості, завжди щось смачненьке знайдеться. наполеон припав до смаку, та й салатики не залишили байдужими. Дуже дякую за такий вибір :1f7:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
20 травня 2012 00:36
Повідомлення #337


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Ірця
ой,яка смакота Підлива зі шпинатом! Собі таке зроблю. А Наполеон спечу на Зелені свята!


Буду чекати фотозвіту :p0127: .


Цитата: Яілатан
Коли не зайду до вас в гості, завжди щось смачненьке знайдеться. наполеон припав до смаку, та й салатики не залишили байдужими. Дуже дякую за такий вибір :1f7:


Хай смакує на здоров'я :t0292: !!!
Перейти на початок сторінки
julechka
20 травня 2012 00:39
Повідомлення #338


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Цитата: Ірка-Шкірка
Підливка зі шпинату

Цитата: Ірка-Шкірка
Салат Фаттуш

Цитата: Ірка-Шкірка
Салат із тунцем і рисом


У Вас завжди таке все смачне :love: , а різноманіття смаків просто вражає.... :winked:
мммм, так і хочеться поласувати шматочком королівського наполеона :tongue: , з кавою саме те на ранок, або у час, коли хочеться розслабитись



щиро дякую за поповнення кулінарного записничка :smile:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
20 травня 2012 00:51
Повідомлення #339


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3998
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: julechka
У Вас завжди таке все смачне :love: , а різноманіття смаків просто вражає.... :winked:
мммм, так і хочеться поласувати шматочком королівського наполеона :tongue: , з кавою саме те на ранок, або у час, коли хочеться розслабитись


Юлечко, дуже дякую за теплі слова :love: , а з приводу Наполеона - як каже моя сестричка: "у тебе не схуднеш :m05002: "...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 20 травня 2012 00:52
Перейти на початок сторінки
uliana_y
20 травня 2012 10:10
Повідомлення #340


Файна господиня
  • 51

Репутація: 408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 810
Реєстрація: 31.10.2010

ICQ:--

Бали: 1621
Ірка-Шкірка,
Вчора ввечері зайшла!!!Ну краще б не заходила!!!)) :lol: Можна сидіти і не знати ,що потім робити з своїм апетитом після такої кількості смакоти!!!!!!Наполеон це щось!!)Все дуже смачне,нове,ну просто супер!!! :tongue:

--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 21 січня 2018 08:18

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Торт "Шоколадні сирники"
  Пише kapitoshka (Учора, 23:41)
страви зі шпинату
  Пише Irinka (9 січня 2018 22:22)
Пляцок "Очі цариці"
  Пише svetochka (6 січня 2018 17:52)
Вибір обігрівача приміщення
  Пише frosya5115 (5 грудня 2017 02:30)
Пиріг із сиром
  Пише Irinka (1 грудня 2017 10:55)
Пряники. Відео.
  Пише ОЛЕСЯ (28 листопада 2017 06:14)
Ідея оформлення закусок
  Пише ОЛЕСЯ (27 листопада 2017 02:21)
Ідея оформлення пряників
  Пише Канарейка (15 листопада 2017 18:37)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише oksenya75 (29 жовтня 2017 18:01)
Як додати фото?
  Пише ОЛЕСЯ (28 жовтня 2017 15:22)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100