Цей салат я сміливо можу рекомендувати як заміну усім відомому грецькому салату - їх об'єднують овочеві складники та оливково-лимонна заправка, але смак дуже цікавий і незвичний. До пікніків і печеного м'яса - саме те:
лаваш (його можна замінити
) - порізати трикутниками, підсмажити на олії
350г помідорів
200г огірка
100г рукколи або кучерявого салату (я взяла айсберг - дуже смачний салат)
100г зеленої цибульки
10г свіжої м'яти (в ліванській кухні дуже люблять м'яту і часто її використовують) - це приблизно 3 гілочки - використала лише листя
2-4 зубчики часнику
2ст. ложки оливкової олії
2ст. ложки лимонного соку
сіль, перець за смаком.
1. У салаті використовують лаваш, порізаний трикутними шматочками і підсмажений на олії, але лавашу поблизу не було у продажу, місити цілу порцію не хотілося, тому я просто замісила прісне тісто з 100мл води, муки, 1 маленького яйця та дрібки солі, тоненько розкатала, порізала трикутниками і підсмажила на олії - рештки із задоволенням дохрумкали без салату).
2. Овочі нарізати дрібними кубиками, салат і м'яту - тонкими пасочками. Викласти в миску.
3. Олію та лимонний сік вилкою збити до білого соусу, додати подрібнений часник. Вилити до овочів, акуратно перемішати.
Зверху салат посипати гарячим смаженим лавашем.
Аромат - свіжий м'ятний. весняний, овочевий, одним словом - пробуйте!
Рецепт від Лариси зі сайту forum.say7.
Обговорення рецепту
ось тут