і в мене такий перепис пампушків ,надзвичайно смачні,правда я муки даю більше ,пухкі-мягусінькі пару днів лежать(якщо вціліють ) зроблю виставлю фото
так, вони справді дуже смачні, але муки даю згідно з переписом - тому потім буває проблематично перенести вирослий пампушок в казанок з жиром - він немов пух.
Повідомлення відредагував Натонька - 27 грудня 2013 17:41
Іринко,рецепт пампушків записала ,на Різдво буду печи.З гостей у нас будуть тільки діти,сказали багато не готовити,бо бояться за свої талії .То часу для пампухів буде багато,яж їх так люблю.......
Дуже гарну маєте колядничку,дівчинка ак цукєрок.Мамина маленька,солоденька помічниця.
--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Дівчата, перепрошую, але дуже цікаво, хто така Галина Вівчар і чим знаменита?
Чим знаменита - не знаю , але її переписи в 90-і роки друкувалися у газеті "Високий замок" . Рецепти української кухні, практичні, доступні і дуже смачні .
Цитата: Натонька
Ірка-Шкірка, така мала файна в тій хустині!
Ага, потім ту хустку все свято теребила пальчиками - там ж пацьорки довгі, є що позаплітати ...
Darka, смакуйте на Різдо - надіюсь, що вам сподобається .
серце теляче чи свинне - 700-800г 2 великі морквини - нашаткувати на грубій терці або брусочками 2 цибулини - порізати півкільцями 500г печериць - почистити, нарізати пластинками або грубими шматочками майонез сіль, перець за бажанням - каррі часник - 1 - 3 зубці - за смаком олія, масло
Серце помити, зварити в спеціях (сіль, перець горошком, морква, селера) протягом 2 годин - я варю в мультиварці-скороварці годину. Охолодити, нарізати тоненькими брусочками. Підсмажити печериці, посолити, поперчити до смаку. Окремо підсмажити цибулю та моркву - можна з додаванням масла, посолити. Змішати в мисці мясо, печериці, цибулю з морквою. перед подаванням додати подрібнений часник, досолити за смаком, за бажанням додати каррі, мелений перець, заправити майонезом. Цей салат у нас дома один з улюблених зимових салатів - ситних та смачних і хороша альтернатива олів'є. Для гостроти смаку до майонезу можна додати ложечку гірчиці, а до салату - 1-2 квашених огірки, почищених від шкірки та нарізаних брусочками. Смачного!
Ще напишу ту рецепт, по якому наша сім'я щороку на свята (різдвяні, пасхальні та родинні) маринує м'ясо...
Маринад для м'яса від п.Валі
На 5 кг шинки: 200 г солі 1 ч.л. меленого перцю 1 ч.л. цукру головка часнику 5 - 6 лаврових листків духмяний перець, гвоздика (до смаку) Сухий маринад (від загальних складників): 100 г солі 1 ч.л. цукру 1 ч.л. меленого чорного перцю подрібнений часник
Все змішати. М'ясо добре промити, обсушити, натерти сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години.
Потім зварити маринад з 2л води, додати 100 г солі, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець, довести до кипіння, охолодити, холодним маринадом залити м'ясо. Щодня перевертати. В цьому маринаді м'ясо можна тримати 1 - 3 тижні (ми, зазвичай, тримаємо до тижня часу). М'ясо витягнути з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) чи пергамент (або рукав - для випічки), закоптити або спекти. М'ясо виходить дуже ніжне, надзвичайно смачне, в міру вологе - одним словом - маринад перевірений часом і на різних видах м'яса - на свинині і телятині.
Пишу в своїй темі, бо фото - нефотогенічне , спечу ще - постараюся з фото... Рецепт мені сподобався, ще як тільки я його побачила - яскравим кольором і простотою приготування. І от коли я запаслася нарешті шпинатом - 3 пучками по 300 з гаком грам кожен - тоді і на торт залишилося (а то частина в салат, частина - з сметаною та часничком тушкую і вже нема) ...
Зелений масляний бісквіт
На одну порцію (21см тортівниця - я пекла в силіконовій 20см):
1. 200 г шпинату + 160 олії без запаху + цедра 1 лимону + 2 ст.л. лимонного соку змолоти в блендері - щоб залишилися маленькі шматочки - як кришталики цукру
2. 2 яйця (брала 3 домашніх, бо були маленькі) + 160 г цукру 1 ванільний цукор збити в пишну піну
3. до збитих яєць додати шпинат з олією, збити або вимішати акуратно, додати 200г муки 1 пак. розпушувача
Акуратно вимішати, викласти у форму. Пекти при темп-і 180 30 - 35 хвилин (пекла трошки більше 40 2 порції на одному рівні).
Охолодити, розрізати на 3 частини, перекласти улюбленим вершковим кремом - у мене вийшло два креми - один з вершками і домашньою сметаною, другий - вершковий (першого забракло), то з домашньою сметаною сподобався більше - думаю, тут буде пасувати і сметанково-сирний крем. Ще перекладала ківі та полуницею. Дитина за раз "спробувала" четвертинку тортика... Ще один замовили на наступний тиждень.