Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:33
Повідомлення #1


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250

Вітаю усіх на сторінках нової теми і запрошую усіх в нову кулінарну мандрівку - для пошуку нових смаків та рецептів!!!


Тут знаходиться
загальний каталог моїх страв


Посмакуємо - моя перша авторська тема
Посмакуємо - 2 (продовження)

Розповідь про зустріч з Олесічкою
та відвідування виставки медівникових хатинок та новорічних ялинок
"Від Андрія до Миколая 2011"
...
Дрімфудівська зустріч-4 (з Марусею) 21/01/2012

А для початку хочу пригостити вас декількома новими рецептами...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 10 лютого 2012 02:28
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:36
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Каталог рецептів теми



Перші страви


Дієтична зупа з кльоцками зі шпинату та червоної риби
Зупка гарбузова з чечевицею
Зупка каррі
Крем-суп Дюбаррі

Закуски


Вегетаріанське і невегетаріанське буріто
Канапки з сирковою масою
Улюблений гамбургер хобіта Фродо
Чикен-бургер або клаб-сендвіч з ніжною котлеткою
Яйця Мімоза (фаршировані креветками)

Соуси


Підливка зі шпинату
Соус від Анішоари

Салати


Салат мексиканський
Салат з баклажанів гриль
Салат із тунцем і рисом
Салат з черемшою і фетою
Салат з черемшею і хроном
Салат святковий з оселедцем
Салат Фаттуш

Другі страви


Кабачкові сердечка
Картопля по-американськи
Картопляні оладки
Фаляфель або таамія
Швидка капуста

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 11 лютого 2013 23:57
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:37
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Страви з м'яса

М'ясо тушковане з айвою
Ніжні курячі котлетки з маслом
Шашлик в банці

Страви з риби


Паелья
Риба по-китайськи
Риба солена по-мурманськи
Fish and Chips (Fish'n'Chips) Риба та картопля-фрі
Рибні котлети з рисом
Скумбрія фарширована грибами і не тільки…

Страви з тіста і круп


Валлійське печиво
Кукурудзяні січеники з сиром
Мульгіпудер - картопляно-перлова каша
Пельмені
Пісні і смачні оладки
Складані паляниці у … стилі
Фінські паляниці

Страви з сиру


Кукурудзяні січеники з сиром
Сирники в маковому соусі
Сирники в сметканковому соусі з яблуками або просто сирники по-грецьки


Соуси

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 1 лютого 2013 11:22
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:39
Повідомлення #4


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Випічка солодка


Білковий рулет з сметанковим кремом
Маківник (з книги "Кулінарні секрети сестри Ольги)
Пампушки знамениті Галини Вівчар
Пампушки пісні різдвяні
Тертий пляцок з повидлом
Тістечка ананасні
Шведський гостьовий пиріг Swedish Visiting Cake

Східні ласощі


Гаттама (феселі, біші, гатлама...)
Джалебі Jalebi
Сютлач
Хельбе


Випічка солена


Булочки для гамбургерів
Етлі екмек - турецькі паляниці з фаршем
Картопляні скони
Пиріжки на пісочному тісті
Піца з морепродуктами Pizza ai frutti di mare
Піцца заморська з морепродуктів
Піца кальцоне від Бадді Валастро
Піца Марінара Pizza Marinara
Піца на оранжевому тітсі
Сосиски в тісті
Тако-піца
Тарта (грецький пиріг)
Тортано
Узбецькі паляниці тьоті Емми
Хліб на йогурті
Цибуляники з маком
Чикен-бургер або клаб-сендвіч
Швільпікай або свистуни

Торти, пляцки


Наполеон Королівський
Пляцок медово-горіховий зі сметанковим кремом та чорносливом
Польський яблучний пиріг
Торт бісквітно-горіховий Дарії Цвек
Торт Павлова
Торт Японець
Шоколадно-кавовий торт з фініками

Десерти


Десерт з айви
Мендіанти Les Quatres Mendiants
Хлібний пудинг в мікрохвильовці

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 27 грудня 2013 17:59
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:41
Повідомлення #5


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Напої

Кава по-турецьки

Алкогольні напої


Hot Toddy Тодді або гарячий Тодді

Консервації
в банячках, слоїчках, пляшечках і бочках...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 16 жовтня 2011 20:56
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:43
Повідомлення #6


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Крем-суп Дюбаррі
Creme du Barry

(Французька кухня)




Цей ніжний і ароматний суп-пюре був названий на честь фаворитки Людовика XV. Кажуть, що графиня Дюбаррі полюбляла страви з цвітної капусти для покращення кольору обличчя, але щоб зупинити розповсюдження чуток про погане здоровя графині, мадам Дюбаррі особисто написала рецепти зупи і салату з цвітної карусти.
Потім було трагічне завершення життя фаворитки королеви та загадкова історія кольє, яскраво описана О.Дюма…


Для приготування супу-пюре необхідно:
1 цвітна капустина вагою близько 1 кг
2 пори
1,5 – 2 л молока або 1л молока і 1 л бульйону, або вода і вершки – хто як бажає
80-100г масла
2ст.л. муки
За бажанням – 2 жовтки і 100мл сметани
та 2 – 3 картоплини
білий хліб або батон
петрушка для прикраси

1. Цвітну капусту розділити на суцвіття, варити 7 хвилин, зцідити воду, залити холодною водою (або просто залишити охолонути).

2. Пору (білу частину) дрібно порізати півкільцями, підсмажити на маслі(швидше протушкувати і не давати піджарюватися), додати муку, легко підсмажити.

3. В каструлю влити молоко , викласти цвітну капусту, додати підсмажену пору, варити на маленькому вогні 15-20 хвилин.
• Одночасно з капустою додати картоплю, порізану кубиками – за бажанням.
4. Зупу охолодити, пюрювати блендером.
5. Вилити в каструлю, довести до кипіння, за бажанням – залежно від консистенції, додати ще молока (бульйону), заправити сметаною, збитою з жовтками.
6. Приготувати грінки – в тостері підсмажити скибки хліба, натерти часником, за бажанням порізати на грінки і посипати ними тарілку. Прикрасити петрушкою.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 жовтня 2011 10:26
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:45
Повідомлення #7


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Картопля по-американськи
Hash Brown Potatoes

(з індійським смаком)




Цей рецепт я знайшла на сайті tasteofhome.com і він сподобався мені своєю простотою і оригінальним смаком.


5-6 картоплин – почистити, нарізати кубиками, залити кип’ятком, через 3-5 хвилин (залежить від сорту картоплі і швидкості розварювання злити воду), охолодити, викласти в миску
Додати:
1 велику цибулину – дрібно порізати
1ст.л. паприки
½ - 1 червоний болгарський перець – нарізати кубиками
½ ч.л. солі, 1 дес.л. каррі
100 – 150мл молока
2-3ст.л. муки
твердий сир або пармезан (за бажанням) - потерти на дрібній терці

Акуратно все вимішати ложкою (краще дерев’яною). Розігріти в пательні масло (можна наполовину з олією), на середньому вогні підсмажити картоплю (приблизно 15 хвилин).
За бажанням посипати сиром.
Подавати з салатом.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 жовтня 2011 03:45
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:46
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат мексиканський



2 яйця – зварити, дрібно порізати або натерти на терці
300 г курячого (індичого) філе – зварити, порізати тонкою соломкою
• Я не люблю смаку вареного філе, тому готую його для салатів таким чином: філе з обох сторін натираю спеціями та сіллю, на великому вогні і невеликій кількості олії підсмажую філе з обох сторін по 2 хв., додаю води (1/2 см), довожу до кипіння під кришкою, через 5хв виключаю газ і чекаю, поки охолоне – кришку не знімати! Філе готове – апетитне і соковите.
1 червоний перець – порізати тоненькою соломкою
100г кореня селери – потерти на грубій терці або нарізати соломкою (натерла на терці Бернер)
1 цибулина (бажано червона, але й звичайна підійде)
1 невеликий пучок салату – порвати руками на невеликі шматки (при відсутності салату можна замінити пекінською капустою – дрібно порізати)
сіль до смаку
3ст.л. оливкової олії
3ст.л. лимонного соку (або оцту, але сік – набагато кращий варіант)

Усі складники легко вимішати, заправити сіллю, олією та лимонним соком.
Смачний і ситний салат з незвичним смаком.
Рецепт з книги «Мексиканська кухня» із серії «Кухні народів світу».
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:48
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Салат з баклажанів гриль
(турецька кухня)




5-6 баклажанів – запекти на грилі, в духовці, або як я – на газорозсікачі на газовій плиті

1 великий помідор, 1 червоний болгарський перець, 1 цибулину – порізати дрібними (манюнькими) кубиками
Сіль, лимонний сік, оливкова олія – до смаку

1. З печених баклажанів зняти шкірку, дрібно порізати, розім’яти вилкою, скропити соком лимона, полити олією (олію не шкодувати – баклажани і в печеному вигляді добре вбирають її), посолити до смаку, добре вимішати.
2. Помідор, перець, цибулину викласти в миску, заправити сіллю, олією, лимонним соком, вимішати.
3. Для сервірування в центрі тарілки викласти баклажанну гірку, навколо неї – помідорову сальсу. Прикрасити за бажанням оливками або зеленню.

Рецепт з книги «Турецька кухня» із серії «Кухні народів світу».
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:50
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Сютлач
(турецька кухня)




Коли страва смачна, то вона часто може зустрічатися в кухнях інших народів під різною назвою. Так і цей рисовий пудинг з ніжним карамельним смаком люблять готувати не лише турки, але й іспанці, італійці і т.д. Пропоную і вам спробувати цей десерт:

Приготувати:
1л молока
3/4скл. цукру
1ст.л. крохмалю (краще взяти кукурудзяний крохмаль)
1ст.л. рисової муки (можна замінити крохмалем)
2 ст.л. вареного рису (або рисових пластівців – сирих, або рісіні – італійські макарони у вигляді рису – їх можна підсажити до золотистого кольору на пательні)
1 жовток
1 пакетик ванільного цукру
1ст.л масла

1. До молока (100 мл відлити) додати рис, цукор, варити 10 хвилин.
2. Крохмал, рисову муку, ванільний цукор змішати з молоком, додати жовток, гарно вимішати і, помішуючи, вилити в кипляче молоко. Додати масло. Постійно помішуючи варити ще 10 хвилин.
3. Формочки змастити маслом, розлити пудинг, поставити в духовку з водою на протвені (я не наливала води), за бажанням посипати цукром, запікати при 200 градусах приблизно 20 хвилин. (Я би порадила зменшити температуру до 170-180 градусів).

4. Охолодити – дуже зручно запекти його ввечері, «забути» в духовці і куштувати на сніданок.
5. Подавати, посипавши корицею (я посипала спеціями до кави – кориця, гвоздика, кардамон…)

Навіть якщо запечений зовнішній вигляд насторожить вас, по швидше беріть ложечку і спробуйте на смак – це щось надзвичайне!

Рецепт від Олесі (Ascania) зі сайту say7.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 жовтня 2011 03:51
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 09:48

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 45
Гостей: 43
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100