Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 03:52
Повідомлення #11


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Десерт з айви
(турецька кухня)




Настала пора збору ароматних жовтих плодів, якими, кажуть, Єва спокусила Адама (саме вони прародичі яблука), тому я пропоную вам десерт, солодкий, немов рахат-лукум:



2-3 айви
300г цукру
100мл води
3-4 бутончики гвоздики
За бажанням 1-2 капсулки кардамону
для сервірування – 2-3ст.л. сметани

Айву помити, почистити від шкірки та серединки, розрізати на 4 частини, викласти в каструльку, засипати цукром, залити водою, додати гвоздику та кардамон і на маленькому вогні, не знімаючи кришки, варити 1 год.

Викласти на тарілку, полити сиропом, що утворився, подавати зі сметаною (нам смакувало і без сметани).

Рецепт з книги «Турецька кухня» із серії «Кухні народів світу».

* Моя порада - якщо айви забагато і за раз не з'їсти - можна її відразу розкласти в простерилізовані баночки і закрутити - отримаєте готовий мармелад для випічки.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 жовтня 2011 15:29
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 04:05
Повідомлення #12


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Паелья
(іспанська кухня - валенсійський сімейний рецепт)



Паелья – національна іспанська страва. Це якщо сказати в двох словах, а насправді це немов візитка Іспанії та іспанської кухні. Коли я почала шукати рецепт, по якому приготувати паелью, то спочатку немов зайшла в глухий кут – настільки рецепти різнилися між собою, але чим більше вишукувала рецептів (особливо від іспанських кухарів), тим більше розуміла, що паелья – це як наш український борщ – способів приготування просто неймовірно багато, як і варіацій, з чого його готують – нагадаймося, що сам буряк до борщу ми і варимо, і квасимо, і тушкуємо, і печемо(і в кінцевому результаті все одно отримуємо борщ :lol: )…

Тому перед тим, як братися до приготування цієї надзвичайно смачної страви я прислухалася до наступних порад:
1. Усі продукти для паельї повинні бути найсвіжішими і дуже ретельно підібраними.
2. Найкращий сорт рису для приготування паельї – Бомба (Bomba), можна також використати сорти Валенсія (Valencia) або Каласпарра (Calasparra) – я знайшла італійський рис для приготування різотто – він також гарно підійшов.

Використовуючи звичайний рис можна в результаті отримати кашу…
3. Для приготування паельї потрібна велика пательня (paella) з двома ручками – або найбільша з тих, що є у вас.

4. Перед початком приготування необхідно всі складники приготувати до теплової обробки – м'ясо, овочі, морепродукти, спеції нарізати і розкласти в окремі мисочки – щоб все було під рукою.
5. Для приготування паельї найкраще використовувати бульйон – його можна додати з окремо звареного бульйону, або приготувати так, як це зробила я. Також можна використовувати бульйонні кубики (яких я дуже не люблю), воду або воду з білим вином.
6. Під час приготування паельї основний ваш інструмент – ложка (дерев’яна). Нею треба постійно помішувати страву (не відходити ані на хвилину) і смакувати, смакувати, смакувати – повірте, що це дуже важливо!
7. Строго дотримуватися рецепту – від цього залежить кінцевий результат. Усі складники скласти недалеко від пательні, тому що вони додаються один за одним дуже швидко – деколи з різницею в 2 хвилини.
Чотирма основними складниками паельї є: рис, м'ясо, морепродукти, овочі. Найчастіше використовують курку і крілика, але також можна готувати паелью зі свинини, телятини, індичатини, копченостей (для цього підбирають спеціальні сорти ковбас та сосисок зі спеціями) – вибір за вами.
Морепродукти, необхідні для паельї, на жаль, до нас доходять лише в замороженому вигляді (це краще, ніж в консервованому). Найголовніші морепродукти – креветки та мідії, також можна додавати восьминогів, кальмарів, рибу.
Основні овочі – помідори, перець, цибуля, часник, бобові – зелений горошок та ясьок (це я так переклала на український лад спеціальну іспанську велику квасолю garrafon). І лимон – також обов’язковий!
Спеції відіграють у цій страві дуже велику роль. Нам потрібен шафран (для кольору), паприка, розмарин; кмин, кумин, гострий перець(краще свіжий) - за бажанням.

Продукти:
800 г курки – на щастя, у нас на базарі з’явилися шматочки курятини без кісток – не самого філе (воно пісне). Можна м'ясо курки або половини бройлера відділити від кісток, порізати шматочками, обсушити
700-800г індика або філе індика – порізати шматочками, обсушити
1 кг морепродуктів – купила готову пачку (на пробу) – висновок – це смачно, але креветки краще докупляти окремо. Заморожені морепродукти кинути в кип’яток, довести до кипіння, відцідити.

2-3 помідори – ошпарити, кинути в холодну воду, зняти шкірку, порізати дрібними шматочками – можна збити блендером. Також можна використати томатну пасту – 1-2ст.л.

1скл. яську (великої білої фасолі) – попередньо замочити
1скл. зеленого горошку – взяла заморожений – не розморожувати – він встигне приготуватися.

2 цибулини (або 1 цибулину і 1-2 пори) – дрібно порізати

2-3 зубці часнику – подрібнити
2-3 болгарські перці – краще взяти червоні, м’ясисті. Для кольорового різноманіття один перець можна взяти іншого кольору – жовтий або зелений. 1 перець порізати смужками, другий – довгими смужками (для сервірування).

2 скл. рису – добре промити, кинути на сито – щоб стекла вода.
Спеції – сіль, перець, 1ст.л. паприки, 1ч.л. шафрану, 1ч.л. розмарину.
Інші спеції – на ваш смак.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 жовтня 2011 09:55
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 04:14
Повідомлення #13


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Приготування:

1. Розігріти пательню, на великому вогні на олії швидко обсмажити до рум’яної скоринки м'ясо невеликими порціями (курку та індичку) – щоб не встигало пускати сік – викласти в гусятницю або каструлю, накрити кришкою.

До м’яса додати замочений ясьок, залити водою, зварити до готовності квасолі. Коли закипить вода – додати сіль, перець горошком.

Бульйон відцідити, м'ясо і ясьок викласти в окрему миску. Шафран викласти в миску чи кружку, залити склянкою бульйону, настояти 5-10
хвилин, процідити.


2. Це немов прелюдія до приготування – тут ще можна відійти від плити і підготувати усі решта необхідні компоненти.
3. На пательні для паельї на олії обсмажити цибулю, часник – до золотистого кольору.

4. Додати паприку, розмішати.

Коли обсмажиться (1-2 хвилини) відсунути на край, в центр пательні викласти дві окремі купки перців помішуючи, обсмажити з усіх сторін протягом двох хвилин.

5. Малі смужки перцю змішати з цибулею, великі довгі смужки викласти на тарілку і відставити.
6. На пательню викласти подріблені помідори, вимішати з цибулею, смажити 2 хвилини. Додати горошок, смажити ще 2 хвилини.


7. Додати рис.

Вимішати з овочами, смажити 2 хвилини, викласти м'ясо, ясьок, легко вимішати, залити 3-4 скл. бульйону (пам’ятайте, що 1 склянка бульйону – вже готова – з шафраном), і додати до паельї. При необхідності додати ще бульйону, додати сіль-перець, за смаком, розмарин, помішуючи готувати 15 хвилин.

8. В паелью додати морепродукти, вимішати, зверху викласти по колу креветки (вимішала з рисом, тому не викладала) і смужки смаженого червоного перцю. Готувати 5 хвилин.
9. Накрити кришкою або фольгою, відставити на 10-15 хвилин.

10. Сервірувати з лимоном, смакувати поливаючи соком лимону (кому смакує – він нейтралізує жир і специфічний смак морепродуктів). Коли я вперше їла паелью в Іспанії, то використала майже цілий лимон – настільки вона була жирна, але така смачна!!!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 жовтня 2011 09:58
Перейти на початок сторінки
Olenochka
12 жовтня 2011 05:54
Повідомлення #14


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
Іруся вітаю з відкриттям нової темки!!!!! (і нас усіх вітаю також :wink: бо в тебе завжди смачненькі і цікаві страви)Бажаю багато натхнення і часу(писати і фоткати)!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
Канарейка
12 жовтня 2011 09:38
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959

Іринко, ну ти молодець!!!!!! Все -таки те що я Тобі казала про господиньку :no: , я не помилилась :lol:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 09:48
Повідомлення #16


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Olenochkо, Канарейко - дякую :love: !!!


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 жовтня 2011 09:51
Перейти на початок сторінки
Karolina
12 жовтня 2011 11:21
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 191
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 410
Реєстрація: 22.01.2011

ICQ:--

Бали: 712
Ірка-Шкірка,вітаю з відкриттям кулінарної мандрівки.

я саме сьогодні думала що вже давно не готувала рис з морепродуктами,а тут якраз Паелья яку обов"язково приготую.Дякую!!!

Повідомлення відредагував Karolina - 12 жовтня 2011 11:21
--------------------
Ви спитаєте чи працюю я? Так, я працюю 24 години на добу. Я МАМА! Я будильник, повар, двірник, вчитель, няня, лікар, будівельник, охоронець, фотограф, тренер, утішитель. Я не можу взяти лікарняне. Я працюю день і ніч. Зарплата моя - поцілунки і обійми!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 жовтня 2011 11:23
Повідомлення #18


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Karolina
я саме сьогодні думала що вже давно не готувала рис з морепродуктами,а тут якраз Паелья яку обов"язково приготую


Як приготуєш - поділися маленькою порцією на фото :smile: !
Перейти на початок сторінки
боженка
12 жовтня 2011 12:18
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 481
Група: Кондитер
Повідомлень: 480
Реєстрація: 2.03.2010

ICQ:--

Бали: 857
вітаю з відкриттям неймовірно смачної сторінки!!!!!все дуже апетитне і вишукане!!!!!!!! ви молодець!!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
12 жовтня 2011 14:55
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Ірка-Шкірка, і знову неперевершені рецепти. Скільки разів дивилася Пекельну кухню, там завжди готували Паельє, різзотто та ін страви. Ніколи не знала, шо то таке і з чим його їдять. А в тебе все так легко і смачно. Хочеться все скуштувати. Ах!!! :a0a:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 09:49

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 46
Гостей: 46
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100