Тісто:
100 мл води
100 мл олії
100г цукруУсе скласти в каструльку (можна в ½ л банку), довести до кипіння на плиті (банку – у мікрохвильовці), розкалатати, щоб цукор розчинився, долити кипяченої води до 0,5л рідини.
Додати
50 г дріжджів, ½ ч.л. солі, 2 яйця (можна попередньо збити вилкою, але я все разом викладаю до муки в чашу кухонного комбайну.
За бажанням додати
1 пакетик ванільного цукру, 1 ст. л. спирту (горілки) – щоб менше ввібрали жиру під час смаження та в кінці замішування –
цедру 1 лимона.Муки – скільки забере, щоб замісити м’яке тісто, що не прилипає до рук.
Залишити, щоб підросло.
Для начинки взяти рожу, перетерту з цукром (до неї можна додати мелених сухарів, щоб начинка не витікала під час смаження).
Залишити, щоб підросли, на 20 хвилин – але за цей час ви саме наліпите усі пампушки, як перші підростуть.
Смажити в розігрітій олії. Порада від мами - спочатку класти в олію заліпленою стороною доверху (тою, де ви збирали докупки краї) - вона важча, ніж протилежна, тому під час смаження вони самі потім перевертаються, коли готові.
Посипати охолоджені цукор-пудрою (якщо будете молоти самі, також можна вимішати з пакетиком ванільного цукру).