Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Запіканки » Бабка рисова з яблуками від Дарії Цвек
 

Бабка рисова з яблуками від Дарії Цвек

4 червня, 2012  |  Коментів (15)  |  Рубрика: Запіканки
 

Бабка рисова з яблуками від Дарії Цвек


200 г рису
100 г вершкового масла
100 г цукру
500 г яблук
0,5 ч. л. кориці

Рис промити в кількох водах, зварити на підсоленій воді з 1 ст. л. цукру і маслом. Яблука почистити , пошаткувати. У змащену жиром і посипану сухарями форму накласти шар вареного рису, шар яблук, посипати їх цукром з корицею, потім знову шар рису і ущільнити. Пекти в гарячій духовці (200 С) протягом 45 хвилин. Форму накрити фольгою, щоб рис не висох. Подавати з варенням.

Мої коментарі: Я робила подвійну порцію. Для поливання запіканки взяла морожену вишню, трошки цукру, довела до кипіння і трішки загустила крохмалем. Смачно так, що не передаш словами)))

Рецепт з книги Дарії Цвек "Солодке печиво" (1986 р)



На дві бритванки 38*24 пішло 1200 рису, достатньо на 40 порцій.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: LiLu (4 червня 2012 19:49)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Ну якщо не передати словами , то тре пробувати smile Буду готувати!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#2 написав: oksana d (4 червня 2012 20:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Смакота! В мене мама таку робить.Це дійсно так смачно, що словами не передати. Дякую,що нагадали про рецептик. wink
 



#3 написав: Roksolana (5 червня 2012 07:25)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 67
Смак дитинства! Дякую що нагадали про рецепт m05004


--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
 



#4 написав: gutka (5 червня 2012 13:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
це класична страва, дуже смачно якщо готувати в братурі (це такий собі отвір коло кухні та печі, для смачних наваристих страв) а рис ми варимо в молоці, хоча у воді буде дієтичніше
 



#5 написав: мари4ка (5 червня 2012 18:21)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 82
Цитата: gutka
дуже смачно якщо готувати в братурі (

Отак мені колись бабуся готувала love це просто смак дитинства!!!! А в духоці не те..((
Хоча вигляд у страви просто бомбезний!!!! А з вишеньками я ше ніколи не пробувала....Скоро будуть вже і свіжі яблука і свіжі вишеньки, ото я і спробую ту запіканочку!!!
 



#6 написав: Ірця (5 червня 2012 19:35)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 65
Таке апетитне фото,аж хочеться спробувати.
 



#7 написав: Канарейка (6 червня 2012 20:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
Цитата: gutka
а рис ми варимо в молоці

Моя бабуся теж таке часто робить, але вже нема так багато яблук, а ті що є вже дорогі і не той смак fellow
 



#8 написав: svet (7 червня 2012 13:26)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
Скільки бачу тут гарних рецептів з фото, стільки дивуюся, як можна зробити таку фотографію, щоб неодмінно захотілося спробувати страву. Дякую за новий рецепт.
Я хоч і недавно зареєструвалася, але гостем була досить давно, і не одне фото мене спокусило, і не одну страву я приготувала.
Відверто кажучи я не розчарована.
Дякую за спільну справу, яку Ви творите - Дрімфуд love
 



#9 написав: utya (16 червня 2012 19:16)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 25
І я спробувала цю бабку.. Мені сподобалаася. Готувала за порадою з вишнями..()( якраз минулорічні запасивикористала)


СМАКОТА!!!
 



#10 написав: Natalyadiva (23 червня 2012 19:36)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Рисова бабка - смак дитинства, завжди мама готує таке. Але в нас називають рисова шарлотка.
 



#11 написав: KotMarta (19 серпня 2012 18:44)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 18
У мене ця рисова бабка викликає спогади про дитинство, так її готувала моя бабця і мама . Я її дуже любила. але називали ми цю страву просто "рис з яблуками". Тепер я готую таке своїм дітям, але вони називають це блюдо "Каша яблучна". Моя свекруха готує цю кашу інакше, заливає рис молоком.....
 



#12 написав: OLESYA (16 жовтня 2012 16:25)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дійсно смакота!!! tongue
 



#13 написав: Ксенічка (19 лютого 2013 00:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
І мене в дитинстві частували такою смакотою, гарне нагадування приємних моментів!!Страва дуже гарно смакує!!Дякую Натонько!! belay
 



#14 написав: LiLu (26 вересня 2013 22:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Дуууже смачно!!!!!!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#15 написав: Натонька (27 вересня 2013 22:29)


Група: Адміністратор
Коментарів: 496
LiLu,
і красиво love


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 48
Гостей: 27
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100