200 г рису
100 г вершкового масла
100 г цукру
500 г яблук
0,5 ч. л. кориці
Рис промити в кількох водах, зварити на підсоленій воді з 1 ст. л. цукру і маслом. Яблука почистити , пошаткувати. У змащену жиром і посипану сухарями форму накласти шар вареного рису, шар яблук, посипати їх цукром з корицею, потім знову шар рису і ущільнити. Пекти в гарячій духовці (200 С) протягом 45 хвилин. Форму накрити фольгою, щоб рис не висох. Подавати з варенням.
Мої коментарі: Я робила подвійну порцію. Для поливання запіканки взяла морожену вишню, трошки цукру, довела до кипіння і трішки загустила крохмалем. Смачно так, що не передаш словами)))
Рецепт з книги Дарії Цвек "Солодке печиво" (1986 р)
На дві бритванки 38*24 пішло 1200 рису, достатньо на 40 порцій.