|
1 скл. круглого рису 0.5 кг чищених яблук 0.5 кг чищеного гарбуза 0.5 скл цукру 1 скл молока 0.5 скл сметани кориця і цедра половини лимону чи апельсину
Рис проварити в підсоленій воді до півготовності (я засипаю рис в киплячу воду і з моменту закипання рису залишаю його в кип'ятку на 15хв, щоб трішки набух). Яблука нарізати плястерками, гарбуз натерти на терку (як на корейку) і легенько перемішати з нарізаними яблуками, дадавши цукор, корицю і цедру(можна цукор ванільний) за смаком. Процідити наш запарений рис. Посудину для запіканки трішки змазати маргарином, викласти шарами половину рису, зверху половину суміші яблук з гарбузом, потім знову шар рису і шар яблук з гарбузом. Обережно залити це склянкою молока , а зверху викласти сметану. Пекти при температурі 190 приблизно 30-40хв. (залежить від духовки)
Джерело: Власний рецепт
|
|