Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Десерти без випічки » Тірамісу
 

Тірамісу

23 травня, 2011  |  Коментів (21)  |  Рубрика: Десерти без випічки
 

Тірамісу


Цей вишуканий десерт італійського походження можна легко приготувати дома і насолодитися його неповторним смаком!


Основою тірамісу є печиво савоярді - бісквітні пальчики довжиною до 10см, присипані цукровою пудрою.

Для приготування печива необхідно:


4 яйця – розділити на жовтки і білки
200г цукру
120г муки
1,5ст.л. крохмалю (за бажанням)
цукор-пудра
ванільний цукор


Перечитуючи рецепти знаменитих кондитерів та досвідчених господинь я зробила висновок, що єдиної думки щодо температури білків та жовтків для збивання немає - все дитинство я знала, що білки повинні бути охолоджені, а тепер із задоволенням збиваю білки кімнатної температури до стоячих піків. Тому і вам рекомендую витягнути яйця з холодильника за півгодини до початку збивання.

1. Жовтки збити зі 100г цукру та ванільним цукром до пухкої маси ніжно-жовтого кольору.
2. Білки збивати до появи піків, додаючи цукор по ложці (всього 100г), збити до густої пишної маси.
3. Акуратно вимішати білки з жовтками.
4. Додати муку, просіваючи її через сито, і легенько вимішувати до однорідної маси без грудочок. При потребі додати крохмаль - трапляється усяке - і погана мука, від якої тісто починає "текти", і недостатньо збиті білки - це дається з досвідом, або для перестороги, щоб надійніше виросло smile .
5. Наповнити тістом кондитерський мішок. Витиснути на деко пальчики довжиною 7-8 см і залишаючи між печивом достатньо місця, тому що воно підросте у 2-3 рази (при неправильній температурі випічки може ще й просто розпливтися).
6. Зверху злегка присипати цукор-пудрою.
Поставити у духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин, потім збільшити температуру до 140-150 градусів і випікати по готовності. Духовку в жодному випадку не відкривати!!!

З цієї порції продуктів виходить 2 дека печива.

Тірамісу


Раніше для тірамісу я пекла бісквітні вафлі-гофри, які ідеально заміняли бісквітне печиво, у канапниці "Сатурн" (тепер з'явилася сучасніша модель - Saturn ST-EC1077) з трьома змінними панелями. Тому, як варіант, додаю рецепт вафель:

200г муки
200г крохмалю
4 яйця
2ч.л. ванільного цукру
200г масла кімнатної температури
3ч.л. порошку до печива

1. Яйця збити з цукром.
2. Додати масло, збити, поступово додати муку, вимішану з розпушувачем і крохмаль.
3. Акуратно вимішати, якщо тісто загусте - додати ще одне яйце, або білки, які залишилися після приготування крему.
4. Смажити у вафельниці до золотистого кольору. Охолодити.

З цієї порції тіста виходить 18-19 вафель.

Для просочування печива приготувати дуже міцну заварну каву (500мл) - її краще запарити ще перед випіканням савоярді, щоб вона настоялася і охолонула. Потім до кави додати лікеру - я люблю додавати шоколадний "Моцарт", ароматний "Бейліз" або "Броган".

Для приготування оригінального рецепту тірамісу використовують сир маскарпоне, але я вирішила відійти від оригіналу і пропоную вам приготувати дуже ніжний вершковий крем.

Для крему необхідно:

3 жовтки (яйця бажано взяти домашні і перед використанням добре помити) - збити з 1ст.л. цукру.
400мл вершків (18%жирності і більше) - збити, вимішати з жовтками.
Для літа або якщо у вас вершки низької жирності, рекомендую додати загущувач - "сметамікс", чи "сметафікс" - щоб краще трималися.
300 - 400г сепараторної сметани збити з 80г цукру. Акуратно вимішати з вершками.

Приготувати форму або креманки.

Печиво з обох сторін вмочити в суміш кави і лікеру, викласти одне біля одного суцільним шаром.
Покрити кремом. Чергувати шари печива і крему, верхній шар крему притрусити какао (через ситечко).
Поставити в холодильник мінімум на 4 години.

Тірамісу


А потім, відклавши усі турботи, вмоститися у зручному куточку і насолоджуватися тірамісу:
Тірамісу


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua.
Рецепт печива савоярді знайшла на сайті receptishi.livejournal.com
Рецепт бісквітних вафель зі сайту kotlet.tv



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Solka (23 травня 2011 19:01)


Група: Модератор
Коментарів: 53
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!! m0540


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій БЛОГ улюбленої випічки - homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#2 написав: LiLu (23 травня 2011 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 80
Обалдєнний десерт!!Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!Супер!!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей.!
 



#3 написав: uliana_y (23 травня 2011 22:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Десерт!!!!!!!Ух!!))))))Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 22:49)


Група: Модератор
Коментарів: 177
Цитата: Solka
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!!


Незадоволених цим тірамісу ще не зустрічала lol !

Цитата: LiLu
Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!

Світланко, одужуй поскоріше!!!

Цитата: uliana_y
Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!

Він дуже ніжний, зупинитися тяжко!
 



#5 написав: нетік (23 травня 2011 23:30)


Група: Модератор
Коментарів: 74
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама. Щераз дякую!!! no


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#6 написав: Mironka (23 травня 2011 23:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#7 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 23:48)


Група: Модератор
Коментарів: 177
Цитата: нетік
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама.


Наталю, у нас на кожному базарі відкрилися "італійські" магазинчики, в яких можна купити продукти і хімію з Італії. Пачка печива савоярді 500г коштує 23-25грн. і термін зберігання мінімум 6 місяців.
Можна купити і печиво, і пакетик сухого крему, але для чого та хімія, коли є українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану smile . Правда?

Цитата: Mironka
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!

Чекаю на звіт!
 



#8 написав: Natalyi (24 травня 2011 10:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 30
Оце смaкотa !!!! Дуже люблю десерти, a особливо тірaмісу. Обов'язково спробую ! Іринко, дякую зa рецепт !


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#9 написав: Ірка-Шкірка (24 травня 2011 10:16)


Група: Модератор
Коментарів: 177
Наталю love ! Пробуй!!!
 



#10 написав: нетік (24 травня 2011 12:02)


Група: Модератор
Коментарів: 74
Цитата: Ірка-Шкірка
українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану . Правда?
100 процентів правда.


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#11 написав: lana (24 травня 2011 22:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 45
Ой-єй-єй!!!!Про те , що смачно- навіть не обговорюється! А ще й краса яка!

Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!! t0267
 



#12 написав: Ірка-Шкірка (25 травня 2011 01:19)


Група: Модератор
Коментарів: 177
Цитата: lana
Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!!


Я тебе чекаю, а ти кажеш - за мене...
 



#13 написав: Natalyadiva (27 травня 2011 22:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 141
Смачний та ніжний десерт!
 



#14 написав: Альонка (7 липня 2011 11:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
Виглядає..просто неперевершено..обовязково приготую)) m0512
 



#15 написав: barvysta (29 грудня 2011 20:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.
 



#16 написав: Кіра (29 січня 2012 14:00)


Група: Кондитер
Коментарів: 166
Зробила вчора ТІРАМІСУ по оригінальному рецепту, знайшла Маскарпоне в магазині МЕТРО і печиво Савояярді...дуже СМАЧНО!!!!!!
але наступного разу спробую замінити маскарпоне за вершки і спекти печиво самій) має бути не гірше)
 



#17 написав: Галиночка (3 лютого 2012 23:22)


Група: Кондитер
Коментарів: 19
На чаювання з подругою - те що треба!!!! Дякую за рецепт!!
 



#18 написав: mahasya (25 лютого 2012 17:28)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я всеодно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile
 



#19 написав: lilia777 (12 квітня 2012 11:56)


Група: Гості
Коментарів: 0
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked
 



#20 написав: Ірка-Шкірка (8 червня 2012 07:12)


Група: Модератор
Коментарів: 177
Цитата: barvysta
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.


Точно не скажу - залежить від духовки, але печиво повинно мати колір спеченого бісквіту smile

Цитата: mahasya
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я все одно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile


Консистенція тіста повинна бути як при випіканні бісквіту - для цього треба дуже добре збити жовтки і білки... - тоді після замішування муки маса буде "стояча" і не буде розпливатися.

Цитата: lilia777
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked


Я рада, що рецепт сподобався!
 



#21 написав: Ольга.. (2 лютого 2013 14:41)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 9
Оце смакота...Рецепт супер..Спасибі))))
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Діана
Діана
07:56:15

Привіт!у мене питання,я бізе вже пекла, але без конвекції, чи можна її використовувати в даному випадку і коли включати??&
Відповісти
Натонька

йой дівки, купила м на паску всьо крім дріжджів! Шо то мені таке сталося?
Відповісти
Ірка-Шкірка

Цитата: сяняНЯНЯ
Скільки не роблю,постійно зтинається!

тобто звурджується? я до гарячого пудингу даю масло, вимішую ложкою, а коли стає тепле - збиваю - сьогодні так само готувала пудинговий крем до "Кори дуба"
Відповісти
Натонька

сяняНЯНЯ,
в мене теж таке
Відповісти
сяняНЯНЯ

Маю постійно проблему з пудинговим кремом! Скільки не роблю,постійно зтинається! Вже охота відпадає взагалі його робити...в чому може бути проблема?
Відповісти
angelina
angelina
22:18:45

Рімма,
не пекла сьогодні,встигла вчора no
Відповісти
Oksanochka
Oksanochka
20:48:35

Вася,
ух ти який молодець!!!!!хвались тодi
Відповісти
Oksanochka
Oksanochka
20:47:46

Рімма,
я от сьогоднi пекла а що робити? не сидiти ж цiлу нiч!
Відповісти
Натонька

як ви того року паску прикрашаєте, покажіть
Відповісти
Натонька

Дякуємо!
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 11
Гостей: 1
Користувачі: lana, yarema, МарянаК
Роботи: Google Bot, spider Bot, crawl Bot, MSN Bot, robot Bot, Google AdSense, Yandex Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: МарянаК, yarema, gsstep, Аннусик, наталя, Натонька, Lady10, кинза, nimberork, Ірця, Сонечко, tetyana.jatziv, аліна, olga1969, natka0208, lana, luba38aa, summer, natka04, oksenya75

Нове на форумі
 
Гумор
  Пише lana (Сьогодні, 16:57)
Що в нас нині на столі - 7
  Пише lana (Сьогодні, 09:19)
Марчик - син uliana_y
  Пише Darka (Сьогодні, 06:20)
Мої смаколики
  Пише Darka (Сьогодні, 06:16)
Ласкаво прошу до мене в гості
  Пише Ірка-Шкірка (Учора, 23:53)
Їстівні картинки для тортів. Підложки золото/срібло
  Пише Pito4ka (Учора, 10:29)
Всеукраїнський Євромайдан
  Пише lana ()
З Днем народження ! - tanusha158 (Таня)
  Пише Darka ()
14 квітня - День народження у G-linka.
  Пише oksana d ()
Вітання для Орисі - muzarom
  Пише oksana d ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100