Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Десерти без випічки » Тірамісу
 

Тірамісу

23 травня, 2011  |  Коментів (21)  |  Рубрика: Десерти без випічки
 

Тірамісу


Цей вишуканий десерт італійського походження можна легко приготувати дома і насолодитися його неповторним смаком!


Основою тірамісу є печиво савоярді - бісквітні пальчики довжиною до 10см, присипані цукровою пудрою.

Для приготування печива необхідно:


4 яйця – розділити на жовтки і білки
200г цукру
120г муки
1,5ст.л. крохмалю (за бажанням)
цукор-пудра
ванільний цукор


Перечитуючи рецепти знаменитих кондитерів та досвідчених господинь я зробила висновок, що єдиної думки щодо температури білків та жовтків для збивання немає - все дитинство я знала, що білки повинні бути охолоджені, а тепер із задоволенням збиваю білки кімнатної температури до стоячих піків. Тому і вам рекомендую витягнути яйця з холодильника за півгодини до початку збивання.

1. Жовтки збити зі 100г цукру та ванільним цукром до пухкої маси ніжно-жовтого кольору.
2. Білки збивати до появи піків, додаючи цукор по ложці (всього 100г), збити до густої пишної маси.
3. Акуратно вимішати білки з жовтками.
4. Додати муку, просіваючи її через сито, і легенько вимішувати до однорідної маси без грудочок. При потребі додати крохмаль - трапляється усяке - і погана мука, від якої тісто починає "текти", і недостатньо збиті білки - це дається з досвідом, або для перестороги, щоб надійніше виросло smile .
5. Наповнити тістом кондитерський мішок. Витиснути на деко пальчики довжиною 7-8 см і залишаючи між печивом достатньо місця, тому що воно підросте у 2-3 рази (при неправильній температурі випічки може ще й просто розпливтися).
6. Зверху злегка присипати цукор-пудрою.
Поставити у духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин, потім збільшити температуру до 140-150 градусів і випікати по готовності. Духовку в жодному випадку не відкривати!!!

З цієї порції продуктів виходить 2 дека печива.

Тірамісу


Раніше для тірамісу я пекла бісквітні вафлі-гофри, які ідеально заміняли бісквітне печиво, у канапниці "Сатурн" (тепер з'явилася сучасніша модель - Saturn ST-EC1077) з трьома змінними панелями. Тому, як варіант, додаю рецепт вафель:

200г муки
200г крохмалю
4 яйця
2ч.л. ванільного цукру
200г масла кімнатної температури
3ч.л. порошку до печива

1. Яйця збити з цукром.
2. Додати масло, збити, поступово додати муку, вимішану з розпушувачем і крохмаль.
3. Акуратно вимішати, якщо тісто загусте - додати ще одне яйце, або білки, які залишилися після приготування крему.
4. Смажити у вафельниці до золотистого кольору. Охолодити.

З цієї порції тіста виходить 18-19 вафель.

Для просочування печива приготувати дуже міцну заварну каву (500мл) - її краще запарити ще перед випіканням савоярді, щоб вона настоялася і охолонула. Потім до кави додати лікеру - я люблю додавати шоколадний "Моцарт", ароматний "Бейліз" або "Броган".

Для приготування оригінального рецепту тірамісу використовують сир маскарпоне, але я вирішила відійти від оригіналу і пропоную вам приготувати дуже ніжний вершковий крем.

Для крему необхідно:

3 жовтки (яйця бажано взяти домашні і перед використанням добре помити) - збити з 1ст.л. цукру.
400мл вершків (18%жирності і більше) - збити, вимішати з жовтками.
Для літа або якщо у вас вершки низької жирності, рекомендую додати загущувач - "сметамікс", чи "сметафікс" - щоб краще трималися.
300 - 400г сепараторної сметани збити з 80г цукру. Акуратно вимішати з вершками.

Приготувати форму або креманки.

Печиво з обох сторін вмочити в суміш кави і лікеру, викласти одне біля одного суцільним шаром.
Покрити кремом. Чергувати шари печива і крему, верхній шар крему притрусити какао (через ситечко).
Поставити в холодильник мінімум на 4 години.

Тірамісу


А потім, відклавши усі турботи, вмоститися у зручному куточку і насолоджуватися тірамісу:
Тірамісу


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua.
Рецепт печива савоярді знайшла на сайті receptishi.livejournal.com
Рецепт бісквітних вафель зі сайту kotlet.tv



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Solka (23 травня 2011 19:01)


Група: Модератор
Коментарів: 54
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!! m0540


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій БЛОГ улюбленої випічки - homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#2 написав: LiLu (23 травня 2011 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 85
Обалдєнний десерт!!Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!Супер!!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей.!
 



#3 написав: uliana_y (23 травня 2011 22:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Десерт!!!!!!!Ух!!))))))Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 22:49)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: Solka
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!!


Незадоволених цим тірамісу ще не зустрічала lol !

Цитата: LiLu
Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!

Світланко, одужуй поскоріше!!!

Цитата: uliana_y
Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!

Він дуже ніжний, зупинитися тяжко!
 



#5 написав: нетік (23 травня 2011 23:30)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама. Щераз дякую!!! no


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#6 написав: Mironka (23 травня 2011 23:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#7 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 23:48)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: нетік
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама.


Наталю, у нас на кожному базарі відкрилися "італійські" магазинчики, в яких можна купити продукти і хімію з Італії. Пачка печива савоярді 500г коштує 23-25грн. і термін зберігання мінімум 6 місяців.
Можна купити і печиво, і пакетик сухого крему, але для чого та хімія, коли є українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану smile . Правда?

Цитата: Mironka
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!

Чекаю на звіт!
 



#8 написав: Natalyi (24 травня 2011 10:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 32
Оце смaкотa !!!! Дуже люблю десерти, a особливо тірaмісу. Обов'язково спробую ! Іринко, дякую зa рецепт !


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#9 написав: Ірка-Шкірка (24 травня 2011 10:16)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Наталю love ! Пробуй!!!
 



#10 написав: нетік (24 травня 2011 12:02)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Цитата: Ірка-Шкірка
українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану . Правда?
100 процентів правда.


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#11 написав: lana (24 травня 2011 22:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 45
Ой-єй-єй!!!!Про те , що смачно- навіть не обговорюється! А ще й краса яка!

Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!! t0267
 



#12 написав: Ірка-Шкірка (25 травня 2011 01:19)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: lana
Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!!


Я тебе чекаю, а ти кажеш - за мене...
 



#13 написав: Natalyadiva (27 травня 2011 22:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
Смачний та ніжний десерт!
 



#14 написав: Альонка (7 липня 2011 11:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
Виглядає..просто неперевершено..обовязково приготую)) m0512
 



#15 написав: barvysta (29 грудня 2011 20:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.
 



#16 написав: Кіра (29 січня 2012 14:00)


Група: Кондитер
Коментарів: 169
Зробила вчора ТІРАМІСУ по оригінальному рецепту, знайшла Маскарпоне в магазині МЕТРО і печиво Савояярді...дуже СМАЧНО!!!!!!
але наступного разу спробую замінити маскарпоне за вершки і спекти печиво самій) має бути не гірше)
 



#17 написав: Галиночка (3 лютого 2012 23:22)


Група: Кондитер
Коментарів: 20
На чаювання з подругою - те що треба!!!! Дякую за рецепт!!
 



#18 написав: mahasya (25 лютого 2012 17:28)


Група: Гості
Коментарів: 0
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я всеодно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile
 



#19 написав: lilia777 (12 квітня 2012 11:56)


Група: Гості
Коментарів: 0
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked
 



#20 написав: Ірка-Шкірка (8 червня 2012 07:12)


Група: Модератор
Коментарів: 181
Цитата: barvysta
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.


Точно не скажу - залежить від духовки, але печиво повинно мати колір спеченого бісквіту smile

Цитата: mahasya
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я все одно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile


Консистенція тіста повинна бути як при випіканні бісквіту - для цього треба дуже добре збити жовтки і білки... - тоді після замішування муки маса буде "стояча" і не буде розпливатися.

Цитата: lilia777
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked


Я рада, що рецепт сподобався!
 



#21 написав: Ольга.. (2 лютого 2013 14:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
Оце смакота...Рецепт супер..Спасибі))))
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Galina_Nedomirko_
Galina_Nedomirko_
Сьогодні в17:50:41

Цитата: Lisa

Lisa

Вітаємо!!! 3fb
Відповісти
Lisa
Lisa
Сьогодні в13:12:15

Доброго всім сонячного дня! Сьогодні зареєструвалась на Вашому сайті, хоч і заглядала сюди до того частенько. Чудовий сайт, хороші рецепти і професійні чудові господині! Сподіваюсь здобути хороший кулінарний досвід і отримати поради досвідчених господинь. Всім наперед дякую!
Відповісти
Roksolana
Roksolana
Вчора в03:10:18

Вітаю всіх з Днем Незалежності! Хай Бог милує і благословить нашу Україну!
Відповісти
Яруська
Яруська
24 серпня 2014

Щиро вітаю всіх з Днем Незалежності! Щастя, добра і процвітання Україні!!! І миру всім нам!!! a0a
Відповісти
Pito4ka
Pito4ka
24 серпня 2014

Доброго дня усім!!! Зі святом!!!
Відповісти
Магда
Магда
24 серпня 2014

Вітаю всіх з Днем Незалежності нашої країни! Бажаю всім мирного блакитного неба, ясного соця та щедрої ниви! Слава Україні!
Відповісти
ginger
ginger
24 серпня 2014

Хто вміє готувати душенину до вареників? В інтернеті все якась з овочами чи картоплею... А то була просто з пересмаженим борошном- в моєму дитинстві у селі. Там вже запитати ні в кого...
Відповісти
Натонька
Натонька
22 серпня 2014

я щойно спробувала і воно мені додалось, так на хрестик натискала
Відповісти
Марія Митник
Марія Митник
21 серпня 2014

Дівчатка!Як зробити закладку з Головної. Натискаю на +. а воно не зберігається, хоч колись завжди закидалось...
Відповісти
mona liza
mona liza
21 серпня 2014

дівчата порадьте рецепт консервованої квасолі в томатному соусі(без помідорів ,баклажанів)
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 80
Гостей: 66
Користувачі: любов.вербіцка, Kvitochka
Роботи: spider Bot, spider Bot, Google Bot, spider Bot, Yandex Bot, Google Bot, Yandex Bot, Yahoo Bot, Yandex Bot, Google Bot, crawl Bot, Google Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: любов.вербіцка, chajka, galalviv, Lisa, галявороняк, Софія06, Юлія Кущик, sojisk56, Наталя :), nivacent, marjana, Ninel, Машуня, Nataly Cake, Kvitochka, оля, Gadealers, mona liza, Tusya, julianna

Нове на форумі
 
Дитячі тортики -6
  Пише idianka (Сьогодні, 12:58)
Вітання для Романа (сина Galina_Nedomirko) - 1 вересня
  Пише idianka (Сьогодні, 12:02)
Вітання для ОЛЕСІ
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 11:02)
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ (Сьогодні, 11:01)
Весільні торти-2.
  Пише Galina_Nedomirko_ (Учора, 20:50)
Святкові пляцки
  Пише chajka (Учора, 14:59)
Кремове задоволення)))
  Пише LenaKostina (Учора, 14:45)
Вітаєм з днем народженням Оленку (доньку мари4ки)
  Пише idianka (Учора, 14:27)
Корисні поради - що і чим можна замінити
  Пише Светочка ()
Вітаємо Роксоланочку з днем народження!!!
  Пише Roksolana ()
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100