Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Десерти без випічки » Тірамісу
 

Тірамісу

23 травня, 2011  |  Коментів (21)  |  Рубрика: Десерти без випічки
 

Тірамісу


Цей вишуканий десерт італійського походження можна легко приготувати дома і насолодитися його неповторним смаком!


Основою тірамісу є печиво савоярді - бісквітні пальчики довжиною до 10см, присипані цукровою пудрою.

Для приготування печива необхідно:


4 яйця – розділити на жовтки і білки
200г цукру
120г муки
1,5ст.л. крохмалю (за бажанням)
цукор-пудра
ванільний цукор


Перечитуючи рецепти знаменитих кондитерів та досвідчених господинь я зробила висновок, що єдиної думки щодо температури білків та жовтків для збивання немає - все дитинство я знала, що білки повинні бути охолоджені, а тепер із задоволенням збиваю білки кімнатної температури до стоячих піків. Тому і вам рекомендую витягнути яйця з холодильника за півгодини до початку збивання.

1. Жовтки збити зі 100г цукру та ванільним цукром до пухкої маси ніжно-жовтого кольору.
2. Білки збивати до появи піків, додаючи цукор по ложці (всього 100г), збити до густої пишної маси.
3. Акуратно вимішати білки з жовтками.
4. Додати муку, просіваючи її через сито, і легенько вимішувати до однорідної маси без грудочок. При потребі додати крохмаль - трапляється усяке - і погана мука, від якої тісто починає "текти", і недостатньо збиті білки - це дається з досвідом, або для перестороги, щоб надійніше виросло smile .
5. Наповнити тістом кондитерський мішок. Витиснути на деко пальчики довжиною 7-8 см і залишаючи між печивом достатньо місця, тому що воно підросте у 2-3 рази (при неправильній температурі випічки може ще й просто розпливтися).
6. Зверху злегка присипати цукор-пудрою.
Поставити у духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин, потім збільшити температуру до 140-150 градусів і випікати по готовності. Духовку в жодному випадку не відкривати!!!

З цієї порції продуктів виходить 2 дека печива.

Тірамісу


Раніше для тірамісу я пекла бісквітні вафлі-гофри, які ідеально заміняли бісквітне печиво, у канапниці "Сатурн" (тепер з'явилася сучасніша модель - Saturn ST-EC1077) з трьома змінними панелями. Тому, як варіант, додаю рецепт вафель:

200г муки
200г крохмалю
4 яйця
2ч.л. ванільного цукру
200г масла кімнатної температури
3ч.л. порошку до печива

1. Яйця збити з цукром.
2. Додати масло, збити, поступово додати муку, вимішану з розпушувачем і крохмаль.
3. Акуратно вимішати, якщо тісто загусте - додати ще одне яйце, або білки, які залишилися після приготування крему.
4. Смажити у вафельниці до золотистого кольору. Охолодити.

З цієї порції тіста виходить 18-19 вафель.

Для просочування печива приготувати дуже міцну заварну каву (500мл) - її краще запарити ще перед випіканням савоярді, щоб вона настоялася і охолонула. Потім до кави додати лікеру - я люблю додавати шоколадний "Моцарт", ароматний "Бейліз" або "Броган".

Для приготування оригінального рецепту тірамісу використовують сир маскарпоне, але я вирішила відійти від оригіналу і пропоную вам приготувати дуже ніжний вершковий крем.

Для крему необхідно:

3 жовтки (яйця бажано взяти домашні і перед використанням добре помити) - збити з 1ст.л. цукру.
400мл вершків (18%жирності і більше) - збити, вимішати з жовтками.
Для літа або якщо у вас вершки низької жирності, рекомендую додати загущувач - "сметамікс", чи "сметафікс" - щоб краще трималися.
300 - 400г сепараторної сметани збити з 80г цукру. Акуратно вимішати з вершками.

Приготувати форму або креманки.

Печиво з обох сторін вмочити в суміш кави і лікеру, викласти одне біля одного суцільним шаром.
Покрити кремом. Чергувати шари печива і крему, верхній шар крему притрусити какао (через ситечко).
Поставити в холодильник мінімум на 4 години.

Тірамісу


А потім, відклавши усі турботи, вмоститися у зручному куточку і насолоджуватися тірамісу:
Тірамісу


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua.
Рецепт печива савоярді знайшла на сайті receptishi.livejournal.com
Рецепт бісквітних вафель зі сайту kotlet.tv



Поділитись з друзями:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Solka (23 травня 2011 19:01)


Група: Модератор
Коментарів: 54
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!! m0540


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій БЛОГ улюбленої випічки - homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#2 написав: LiLu (23 травня 2011 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 90
Обалдєнний десерт!!Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!Супер!!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей.!
 



#3 написав: uliana_y (23 травня 2011 22:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Десерт!!!!!!!Ух!!))))))Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 22:49)


Група: Модератор
Коментарів: 185
Цитата: Solka
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!!


Незадоволених цим тірамісу ще не зустрічала lol !

Цитата: LiLu
Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!

Світланко, одужуй поскоріше!!!

Цитата: uliana_y
Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!

Він дуже ніжний, зупинитися тяжко!
 



#5 написав: нетік (23 травня 2011 23:30)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама. Щераз дякую!!! no


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#6 написав: Mironka (23 травня 2011 23:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#7 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 23:48)


Група: Модератор
Коментарів: 185
Цитата: нетік
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама.


Наталю, у нас на кожному базарі відкрилися "італійські" магазинчики, в яких можна купити продукти і хімію з Італії. Пачка печива савоярді 500г коштує 23-25грн. і термін зберігання мінімум 6 місяців.
Можна купити і печиво, і пакетик сухого крему, але для чого та хімія, коли є українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану smile . Правда?

Цитата: Mironka
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!

Чекаю на звіт!
 



#8 написав: Natalyi (24 травня 2011 10:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 35
Оце смaкотa !!!! Дуже люблю десерти, a особливо тірaмісу. Обов'язково спробую ! Іринко, дякую зa рецепт !


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#9 написав: Ірка-Шкірка (24 травня 2011 10:16)


Група: Модератор
Коментарів: 185
Наталю love ! Пробуй!!!
 



#10 написав: нетік (24 травня 2011 12:02)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Цитата: Ірка-Шкірка
українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану . Правда?
100 процентів правда.


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#11 написав: lana (24 травня 2011 22:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
Ой-єй-єй!!!!Про те , що смачно- навіть не обговорюється! А ще й краса яка!

Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!! t0267
 



#12 написав: Ірка-Шкірка (25 травня 2011 01:19)


Група: Модератор
Коментарів: 185
Цитата: lana
Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!!


Я тебе чекаю, а ти кажеш - за мене...
 



#13 написав: Natalyadiva (27 травня 2011 22:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 146
Смачний та ніжний десерт!
 



#14 написав: Альонка (7 липня 2011 11:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
Виглядає..просто неперевершено..обовязково приготую)) m0512
 



#15 написав: barvysta (29 грудня 2011 20:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.
 



#16 написав: Кіра (29 січня 2012 14:00)


Група: Кондитер
Коментарів: 176
Зробила вчора ТІРАМІСУ по оригінальному рецепту, знайшла Маскарпоне в магазині МЕТРО і печиво Савояярді...дуже СМАЧНО!!!!!!
але наступного разу спробую замінити маскарпоне за вершки і спекти печиво самій) має бути не гірше)
 



#17 написав: Галиночка (3 лютого 2012 23:22)


Група: Кондитер
Коментарів: 20
На чаювання з подругою - те що треба!!!! Дякую за рецепт!!
 



#18 написав: mahasya (25 лютого 2012 17:28)


Група: Гості
Коментарів: 0
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я всеодно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile
 



#19 написав: lilia777 (12 квітня 2012 11:56)


Група: Гості
Коментарів: 0
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked
 



#20 написав: Ірка-Шкірка (8 червня 2012 07:12)


Група: Модератор
Коментарів: 185
Цитата: barvysta
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.


Точно не скажу - залежить від духовки, але печиво повинно мати колір спеченого бісквіту smile

Цитата: mahasya
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я все одно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile


Консистенція тіста повинна бути як при випіканні бісквіту - для цього треба дуже добре збити жовтки і білки... - тоді після замішування муки маса буде "стояча" і не буде розпливатися.

Цитата: lilia777
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked


Я рада, що рецепт сподобався!
 



#21 написав: Ольга.. (2 лютого 2013 14:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
Оце смакота...Рецепт супер..Спасибі))))
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 73
Гостей: 49
Користувачі: Sokolm, ірра, Bandolyatko
Роботи: Yandex Bot, Yandex Bot, Google Bot, robot Bot, robot Bot, Google Bot, Yahoo Bot, Google AdSense, robot Bot, robot Bot, Google Bot, Google Bot, crawl Bot, Google AdSense, Google Bot, robot Bot, robot Bot, Google AdSense, robot Bot, Google Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: Sokolm, Bandolyatko, Accolahor, Julia 10, Наталка_Луцьк, Галичанка Надя, exteskqueuesy, Tusya, любов.вербіцка, DiskaMt, OberiaBib, CarterMem, Любо4ка, yana-77, dgirina, natali946, WospanoLaps, Наталя :), Галиночка, Лануся07

Нове на форумі
 
Вітання для Діанки, донечки Яілатан - 30 жовтня
  Пише ole4ka (30 жовтня 2014 23:04)
Вітання для Марянки дочки (toviana) - 29 жовтня
  Пише idianka (30 жовтня 2014 07:27)
Історії для душі
  Пише Darka (30 жовтня 2014 03:19)
Вітання для Фрезія (Ірини) - 28 жовтня
  Пише Darka (29 жовтня 2014 21:15)
Торт "Чорний Принц"
  Пише KotMarta (29 жовтня 2014 19:45)
Гарбузові пряники
  Пише Кіра (29 жовтня 2014 11:49)
З Днем народження Марта!
  Пише KotMarta (29 жовтня 2014 10:48)
Кондитерські інструменти та барвники
  Пише anna 83 (28 жовтня 2014 20:41)
Зачіски для дочки та мами
  Пише ole4ka (28 жовтня 2014 19:34)
Продаю кероб
  Пише світлана (28 жовтня 2014 16:04)
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100