Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Десерти без випічки » Тірамісу
 

Тірамісу

23 травня, 2011  |  Коментів (22)  |  Рубрика: Десерти без випічки
 

Тірамісу


Цей вишуканий десерт італійського походження можна легко приготувати дома і насолодитися його неповторним смаком!


Основою тірамісу є печиво савоярді - бісквітні пальчики довжиною до 10см, присипані цукровою пудрою.

Для приготування печива необхідно:


4 яйця – розділити на жовтки і білки
200г цукру
120г муки
1,5ст.л. крохмалю (за бажанням)
цукор-пудра
ванільний цукор


Перечитуючи рецепти знаменитих кондитерів та досвідчених господинь я зробила висновок, що єдиної думки щодо температури білків та жовтків для збивання немає - все дитинство я знала, що білки повинні бути охолоджені, а тепер із задоволенням збиваю білки кімнатної температури до стоячих піків. Тому і вам рекомендую витягнути яйця з холодильника за півгодини до початку збивання.

1. Жовтки збити зі 100г цукру та ванільним цукром до пухкої маси ніжно-жовтого кольору.
2. Білки збивати до появи піків, додаючи цукор по ложці (всього 100г), збити до густої пишної маси.
3. Акуратно вимішати білки з жовтками.
4. Додати муку, просіваючи її через сито, і легенько вимішувати до однорідної маси без грудочок. При потребі додати крохмаль - трапляється усяке - і погана мука, від якої тісто починає "текти", і недостатньо збиті білки - це дається з досвідом, або для перестороги, щоб надійніше виросло smile .
5. Наповнити тістом кондитерський мішок. Витиснути на деко пальчики довжиною 7-8 см і залишаючи між печивом достатньо місця, тому що воно підросте у 2-3 рази (при неправильній температурі випічки може ще й просто розпливтися).
6. Зверху злегка присипати цукор-пудрою.
Поставити у духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин, потім збільшити температуру до 140-150 градусів і випікати по готовності. Духовку в жодному випадку не відкривати!!!

З цієї порції продуктів виходить 2 дека печива.

Тірамісу


Раніше для тірамісу я пекла бісквітні вафлі-гофри, які ідеально заміняли бісквітне печиво, у канапниці "Сатурн" (тепер з'явилася сучасніша модель - Saturn ST-EC1077) з трьома змінними панелями. Тому, як варіант, додаю рецепт вафель:

200г муки
200г крохмалю
4 яйця
2ч.л. ванільного цукру
200г масла кімнатної температури
3ч.л. порошку до печива

1. Яйця збити з цукром.
2. Додати масло, збити, поступово додати муку, вимішану з розпушувачем і крохмаль.
3. Акуратно вимішати, якщо тісто загусте - додати ще одне яйце, або білки, які залишилися після приготування крему.
4. Смажити у вафельниці до золотистого кольору. Охолодити.

З цієї порції тіста виходить 18-19 вафель.

Для просочування печива приготувати дуже міцну заварну каву (500мл) - її краще запарити ще перед випіканням савоярді, щоб вона настоялася і охолонула. Потім до кави додати лікеру - я люблю додавати шоколадний "Моцарт", ароматний "Бейліз" або "Броган".

Для приготування оригінального рецепту тірамісу використовують сир маскарпоне, але я вирішила відійти від оригіналу і пропоную вам приготувати дуже ніжний вершковий крем.

Для крему необхідно:

3 жовтки (яйця бажано взяти домашні і перед використанням добре помити) - збити з 1ст.л. цукру.
400мл вершків (18%жирності і більше) - збити, вимішати з жовтками.
Для літа або якщо у вас вершки низької жирності, рекомендую додати загущувач - "сметамікс", чи "сметафікс" - щоб краще трималися.
300 - 400г сепараторної сметани збити з 80г цукру. Акуратно вимішати з вершками.

Приготувати форму або креманки.

Печиво з обох сторін вмочити в суміш кави і лікеру, викласти одне біля одного суцільним шаром.
Покрити кремом. Чергувати шари печива і крему, верхній шар крему притрусити какао (через ситечко).
Поставити в холодильник мінімум на 4 години.

Тірамісу


А потім, відклавши усі турботи, вмоститися у зручному куточку і насолоджуватися тірамісу:
Тірамісу


Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua.
Рецепт печива савоярді знайшла на сайті receptishi.livejournal.com
Рецепт бісквітних вафель зі сайту kotlet.tv


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Solka (23 травня 2011 19:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 62
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!! m0540


--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
 



#2 написав: LiLu (23 травня 2011 19:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Обалдєнний десерт!!Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!Супер!!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#3 написав: uliana_y (23 травня 2011 22:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Десерт!!!!!!!Ух!!))))))Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 22:49)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: Solka
Іринка, Тірамісу у Твоєму виконанні бездоганне і божественне!!! Я собі лиш можу зараз уявити яке райське задоволення отримуєш від такого шикарного десерту!!!


Незадоволених цим тірамісу ще не зустрічала lol !

Цитата: LiLu
Як тільки но позбудусь своєї болячки ,то відразу ж приготую його!

Світланко, одужуй поскоріше!!!

Цитата: uliana_y
Ну,просто уявити не можу яка то смакота!!!!!!!!!!!пляцки,торти проїлись!)))А такий десертик скоштувала б))!!

Він дуже ніжний, зупинитися тяжко!
 



#5 написав: нетік (23 травня 2011 23:30)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама. Щераз дякую!!! no


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#6 написав: Mironka (23 травня 2011 23:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 14
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!


--------------------
Завжди пам'ятай, що тебе люблять...
 



#7 написав: Ірка-Шкірка (23 травня 2011 23:48)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: нетік
Іринко, дякую за прекрасний десерт. Завжди його відкладала, через відсутнісь такого печенька, тепер приготую сама.


Наталю, у нас на кожному базарі відкрилися "італійські" магазинчики, в яких можна купити продукти і хімію з Італії. Пачка печива савоярді 500г коштує 23-25грн. і термін зберігання мінімум 6 місяців.
Можна купити і печиво, і пакетик сухого крему, але для чого та хімія, коли є українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану smile . Правда?

Цитата: Mironka
Така смакота - завтра ж приготую, обов'язково !!!

Чекаю на звіт!
 



#8 написав: Natalyi (24 травня 2011 10:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 43
Оце смaкотa !!!! Дуже люблю десерти, a особливо тірaмісу. Обов'язково спробую ! Іринко, дякую зa рецепт !


--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
 



#9 написав: Ірка-Шкірка (24 травня 2011 10:16)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Наталю love ! Пробуй!!!
 



#10 написав: нетік (24 травня 2011 12:02)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Цитата: Ірка-Шкірка
українські кури з домашніми свіжими яйками і корівоньки наші рідні, від яких можна отримати молочко, а далі - що душа забажає - хоч вершки, хоч - сепараторну сметану . Правда?
100 процентів правда.


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#11 написав: lana (24 травня 2011 22:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 45
Ой-єй-єй!!!!Про те , що смачно- навіть не обговорюється! А ще й краса яка!

Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!! t0267
 



#12 написав: Ірка-Шкірка (25 травня 2011 01:19)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: lana
Іриночко, з"їж ложечку й за мене!!!!!


Я тебе чекаю, а ти кажеш - за мене...
 



#13 написав: Natalyadiva (27 травня 2011 22:39)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
Смачний та ніжний десерт!
 



#14 написав: Альонка (7 липня 2011 11:30)


Група: Гості
Коментарів: 0
Виглядає..просто неперевершено..обовязково приготую)) m0512
 



#15 написав: barvysta (29 грудня 2011 20:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.
 



#16 написав: Кіра (29 січня 2012 14:00)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
Зробила вчора ТІРАМІСУ по оригінальному рецепту, знайшла Маскарпоне в магазині МЕТРО і печиво Савояярді...дуже СМАЧНО!!!!!!
але наступного разу спробую замінити маскарпоне за вершки і спекти печиво самій) має бути не гірше)
 



#17 написав: Галиночка (3 лютого 2012 23:22)


Група: Кондитер
Коментарів: 20
На чаювання з подругою - те що треба!!!! Дякую за рецепт!!
 



#18 написав: mahasya (25 лютого 2012 17:28)


Група: Гості
Коментарів: 0
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я всеодно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile
 



#19 написав: lilia777 (12 квітня 2012 11:56)


Група: Гості
Коментарів: 0
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked
 



#20 написав: Ірка-Шкірка (8 червня 2012 07:12)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: barvysta
Іринко, велике дякую за ваші смачнющі рецепти. Цей також хочу спробувати. Уточніть, будь ласка, скільки часу пекти печиво до готовності.


Точно не скажу - залежить від духовки, але печиво повинно мати колір спеченого бісквіту smile

Цитата: mahasya
Вчора приготувала дисерт-смачний,але у мене проблема-печево,як я його видавила на деко розплилось,білки збила чудово,чому так,що робити щоб не текло тісто? печево получилось тоненьке,але я все одно доробила Тірамісу,правда хочеться щоб було таке як у вас smile


Консистенція тіста повинна бути як при випіканні бісквіту - для цього треба дуже добре збити жовтки і білки... - тоді після замішування муки маса буде "стояча" і не буде розпливатися.

Цитата: lilia777
це справді дуже смачно.,я пробувала готувати)) усі їли зі задоволенням winked


Я рада, що рецепт сподобався!
 



#21 написав: Ольга.. (2 лютого 2013 14:41)


Група: Гості
Коментарів: 0
Оце смакота...Рецепт супер..Спасибі))))
 



#22 написав: kykysja41145 (10 червня 2015 23:39)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 31
чи можна випікати спочатку одну бляшку з печеньками, а потім інші? чи осяде? треба одночасно?
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 41
Гостей: 33
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100