Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото » Перші страви » Український борщ
 

Український борщ

9 червня, 2010  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Перші страви
 

Український борщ


300 г яловичини
400 г капусти свіжої
300 г буряків
500 г картоплі
100 г моркви
80 г цибулі ріпчастої
40 г кореня петрушки
10 г часнику
80 г томату-пюре або 300 г свіжих помідорів
60 г перцю болгарського
40 г масла топленого
60 г сала-шпик
60 г сметани
20 г цукру
20 г оцту 3%
20 г петрушки та кропу
лавровий лист
перець червоний
сіль за смаком

Жирну яловичину (грудинку) добре промити холодною водою, зробити з внутрішнього боку над ребрами надріз, залити холодною водою й на сильному вогні довести до кипіння. Коли вода закипить, зняти піну, вогонь зменшити й продовжувати варити при дуже слабкому кипінні, періодично знімаючи з поверхні бульйону жир, який буде використано при тушкуванні буряка. Готове м'ясо або грудинку (видаливши з неї реберні кістки) вийняти з бульйону, покласти в іншу посудину, злегка посолити, підлити трохи бульйону, закрити кришкою й поставити на вогонь.

Поки вариться м'ясо, треба підготувати овочі. Середньої величини червоний буряк промити, обчистити, нарізати соломкою, покласти у сотейник із тваринним жиром, додати оцет, цукор, сіль і тушкувати спочатку на сильному, а потім під кришкою на слабкому вогні майже до готовності.

Український борщ


Моркву, корінь петрушки нарізати соломкою і спасерувати у тваринному жирі в закритій посудині до готовності.

Український борщ


Ріпчасту цибулю також нарізати соломкою, злегка осмажити на топленому маслі, додати розведену бульйоном томатну пасту, пасерувати 10-15 хвилин, а потім з'єднати з морквою і петрушкою та пасерувати разом з ними. Підготовлену білокачанну капусту розрізати навпіл, видалити качан і нашаткувати соломкою. Середньої величини картоплю обчистити і нарізати брусочками або скибочками. Солодкий болгарський перець обчистити від плодоніжки та нашаткувати соломкою.

Український борщ


Бульйон, у якому варилося м'ясо, процідити, довести до кипіння, покласти у нього нарізану капусту.

Український борщ


Також добавити картоплю, стручок червоного гіркого перцю й варити 15-20 хвилин при слабкому кипінні. Потім гіркий перець вийняти, додати тушкований буряк , пасероване коріння, болгарський перець, лавровий лист і варити ще 5-7 хвилин. Заправити борщ підсмаженим борошном, розведеним бульйоном, або протертою відвареною картоплею й шпиком, потовченим із часником, кропом та зеленню петрушки. Для цього старе сало-шпик нарізати дрібними кубиками, часник дрібно нашаткувати, кріп та залень петрушки дрібно посікти, усе разом покласти у ступку, додати трохи солі й розтерти макогінчиком. Після заправки борщ довести до кипіння, накрити кришкою, зняти з плити й дати настоятися 30-40 хвилин.

Подаючи на стіл, покласти в тарілку з борщем сметану і посипати кропом.

Замість томатної пасти в борщ можна покласти свіжі спілі помідори, попередньо зваривши їх цілими у тому ж борщі, а потім протерши. Якщо на порцію покласти 75-80 г помідорів, то оцет додавати не треба. Помідори слід протирати так, щоб у борщ не потрапили насіння та шкіра. Болгарськи перець можна не шаткувати, а покласти в борщ цілим стручком. Як тільки його аромат перейде в борщ, стручок вийняти.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Рецепт з книги "Кращі страви української кухні" (2009)



Клас
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: idianka (9 червня 2010 15:42)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 86
Ммм! Але й смачно виглядає! love Ото би умнула тарілочку такого борщику amam ,а потім хіба що m05002


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#2 написав: Славочка (9 червня 2010 18:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 91
Детальний покроковий опис,та ще й з фото!
 



#3 написав: Olenochka (9 червня 2010 19:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 59
На фото виглядає чудово winked я роблю так само тільки не спасерую моркву feel
 



#4 написав: Kseniya (10 червня 2010 11:05)


Група: Гості
Коментарів: 0
Дуже гарне фото,чудесний рецептик нашої мабуть улюбленої традиційної страви!В нас на Україні готують борщика у кожній хаті та ізюминку завше додає свою кожна господиня!І тут Натонька догодила особливо мужчинам,які борщі ой як полюбляють! belay
 



#5 написав: marinka (25 червня 2010 00:11)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Супер майстер-клас борщику, такі насичені смачні фото p0127
 



#6 написав: Ксенічка (11 лютого 2012 19:53)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 753
Пишаємось ми своїми національними стравами!Натонька особливо старається підтримувати все те,що так поряд з народом.Як багато господинь готують борщ на свій лад,але він залишається нашим українським борщем!!
 



#7 написав: Ксенічка (22 лютого 2013 13:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 753
Хтось скаже – українські класні «щі»…
Так можна й поперхнутися обідом!
Від «щєй»…у ароматному борщі
Немає, запевняю Вас, і сліду!
Як в мами, я нарізав скибку хліба,
Скоринкою мене манить товстенький бік..
Сало рожевеньке доречно дуже піде
Воно з борщем – життя смачного пік!!!
Сметанка натюрмортом ляже мітко
У коло затишне червоної Нірвани…
Як хороше - узимку чи улітку,
З борщем Вам на душі добро настане!
Забудете, що там когось обрали…
Того, що не торопає у їжі,
У українській…поважає він не сало,
А ананаси, й страви буржуїнські…
Для нас із вами, друзі мої рідні,
Важливо об’єднатися довкола
Тих страв, які життєво необхідні
І входять в наше тіло так зразково!
Зв’яжіть мені ви руки, потім ноги…
За всі тортури, любі, Вам прощу!
Лише одного не робіть, заради Бога,
Не забирайте із меню мого БОРЩУ!!!

© Юрій Федечко, м. Львів, 13.02.2010
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
ginger
ginger
Сьогодні в19:19:55

Машуня,а коли набридне одне місце - то переходиш в інше, натиснувши на клямку вгорі зліва.
Відповісти
angelina
angelina
Сьогодні в18:55:32

Машуня,
треба натиснути мишкою на дверы,на того лева)))
Відповісти
Машуня
Машуня
Сьогодні в18:50:26

ginger,
я заходжу на сторінку з посиланням,а дальше двері не відкриваються...
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в16:33:01

ginger,
о, така цікава штучка))
Відповісти
ginger
ginger
Сьогодні в13:26:46

Ото посилання для мандрів онлайн! Мене затягнуло на годину!
Відповісти
Натонька
Натонька
Вчора в18:05:03

Гляньте яке чудо
Відповісти
Натонька
Натонька
22 квітня 2014

та нема за шо, то дрібничка)
Відповісти
Natalyadiva
Natalyadiva
22 квітня 2014

нарешті пішло, дякую, Наталю!
Відповісти
Натонька
Натонька
22 квітня 2014

бачу ага
Відповісти
Natalyadiva
Natalyadiva
22 квітня 2014

Натонька, я закинула, але в іншу тему, бачиш?
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 8
Гостей: 1
Користувачі: Goonketa, bogdana, barvysta
Роботи: Google AdSense, Yandex Bot, Google Bot, crawl Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: Goonketa, barvysta, bogdana, fedya, dinan78, Lutik, Ельвіра, Ira_Zhovkva, Канарейка, ro_sa, бабуся Леся, Zhanetta, mila.suhowetska, Даша, Gala Galinka, muzarom, Natalyadiva, Марія Митник, оксана79, самбірчанка

Нове на форумі
 
Вітання для Богдана - сина muzarom
  Пише ssaazzoonn (Учора, 21:56)
20 квітня вітаємо Лєну ( Оленка я) з днем народження!!!!
  Пише Tatiana (Учора, 20:25)
Вiтання для Андріани Михайлини (Донi Марусі)
  Пише Tatiana (Учора, 20:24)
Вітання для maija23
  Пише Tatiana (Учора, 20:24)
Модная качественная одежда недорого - онлайн интернет магазин
  Пише sveta777 (Учора, 19:35)
Вітаємо донечок Марусі 22.04- Андріана Михайлина, 23.04 - Анна Марія
  Пише Тереза (Учора, 16:54)
Що в нас нині на столі - 7
  Пише chajka (Учора, 15:48)
Їстівні картинки для тортів. Підложки золото/срібло
  Пише Їстівні картинки (Учора, 15:25)
Рецепти паски
  Пише Натонька (Учора, 08:12)
Грядочка
  Пише lana (Учора, 07:46)
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100