500 г м'яса
320 г картоплі
200 г свіжої капусти
80 г буряків
80 г томату-пасти
40 г жиру свинячого
по 80 г ріпчастої цибулі та морки
40 г петрушки (корінь)
20 г селери (корінь)
8 г борошна та цукру
20 г шпику
2 зубки часнику
40 г сметани
спеції, зелень за смаком
Для пампушок:
400 г борошна
140 г води
20 г цукру
15 г солі
100 г вершкового масла
12 г дріжджів свіжих
Для часникової заправи:
40 г олії
5 зубків часника
80 г води
Приготувати м'ясний бульйон. М'ясо нарізати, а рідину процідити. У киплячий бульйон покласти картоплю, нарізану кубиками, через деякий час - капусту і варити 20 хвилин. Буряк зтушити з томатом, моркву, цибулю і коріння спасерувати, додати в бульйон і варити до готовності. Борщ заправити борошняною пассеровкою, сіллю, цукром. Через 5 хвилин додати чорний перець. лавровий лист, сало, розтерте з часником та зеленню петрушки. Прокип'ятити, зняти з вогню й настоювати 15-20 хв. При подачі в тарілку покласти відварене м'ясо, сметану, зелень. Окремо подати гарячі пампушки - маленькі булочки з дріжджового тіста вагою по 25 г, политі часниковою заправою. Для заправи часник розтерти з сіллю і розвести олією та перевареною водою.
Приготування пампушокЗ борошна, цукру, розчинених в теплій воді дріжджів, вешкового масла та солі замісити тісто й сформувати невеличкі пампушки. Викласти їх на лист, почекати поки підійдуть, змастити жовтком і випекти в гарячій духовці.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з книги "Кращі страви української кухні" (2009)