5 г кухонної соди 5 г лимонної кислоти 10 г кукурудзяного крохмалю
Безглютеновий порошок для випічки (розпушувач, baking powder), який продається в магазині складається з соди, лимонної кислоти змішаної з кукурудзяним крохмалем. Порошок для випічки можна приготувати і в домашніх умовах. Для цього потрібно взяти кухонної соди, лимонної кислоти та кукурудзяного крохмалю. муки. Цих 20 г приготованого власноруч розпушувача вистачить на 500 г борошна.
Готовий розпушувач зберігаємо у сухому місці.
Розпушувач у сухому вигляді спочатку змішуємо з борошном, а вже потім вимішуємо в тісто.
P.S. Щоб розпушувач не набрався вологи, покладіть кілька кубиків цукру у посуд в якому будете зберігати розпушувач
|