|
2 скл. борошна 1.5 скл. цукру 3 ч. л. розпушувача 1/4 ч. л. солі 3/4 скл. холодної води 1 п. ванільного цукру 7 яєць 1/2 скл. олії 1/2 ч. л. лимонної кислоти
Розрахунки на 5 яєць:
5 яєць 257 г борошна 246 г цукру 118 г води 75 г олії 11 г розпушувача 1/3 ч. л лимонної кислоти 1/5 ч. л. солі
В великій мисці змішати просіяне борошно, сіль, розпушувач, 1 склянку цукру. Жовтки збити збити з 0.5 склянки цукру, ванільним цукром, додати воду, олію, збити до пишної однорідної маси. З'єднати суху суміш з жовткою масою, перемішавши до однорідності. Збити білки до стійкої піни, під кінець збивання додавши лимонну кислоту. В два прийоми додати білки до тіста, акуратно вимішуючи лопаткою знизу вверх. Дно форми діаметром 26 см вистелити пергаментом, вилити тісто. Пекти при 170С 50-60 хв.
Даний бісквіт на повну порцію пекла в формі діаметром 25 см, його вага становила 1.225 кг, висота 7см. Бісквіт чудовий! Не сухий, добре розрізається струною. Рекомендую ))
Джерело: рецепт від лека з сайту hlebopechka.ru
|
|