|
Тісто: 3ст.л. какао, 120мл. гарячої води, 6 яєць, 1ст. і 4ст.л. цукру, 7ст.л. розтопленного вершкового масла, 1,5-2ст. борошна, 1,5 ч. л. розпушувача.
Крем: 1кг. груш, 2ст. води з 1ст. цукру, щіпка лимонної кислоти, 1б. вареного згущеного молока, 350-400г. вершкового масла,
Тісто: Какао заливаємо гарячою водою.Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки збиваємо з 4ст.л. цукру,а жовтки - з 1ст. цукру. До збитих жовтків додаємо розтоплене масло,борошно і розпушувач,в кінці вводимо в тісто збиті білки. Печемо один корж при температурі 170град.,розрізаємо на 3-4 частини або ж можна спекти 3-4 коржа по одному.
Крем: Чистимо груші,ріжемо кубиками,заливаємо водою з цукром і лимонною кислотою. Варимо 10-20 хвилин(в залежності від сорту груш) на малому вогні. Залишаємо охолонути в сиропі,краще на ніч.Зціджуємо. Збиваємо варене згущене молоко з маслом,додаємо трохи сиропу з груш.Перемазуємо коржі кремом,кладучи шматочки груш.
У тісто можна додати ароматизатор "Дюшес" або корицю.
Джерело: Власна імпровізація
|
|