Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Польський медовий пряник з лекваром і марціпаном
 

Польський медовий пряник з лекваром і марціпаном

24 лютого, 2013  |  Коментів (0)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Польський медовий пряник з лекваром і марціпаном

Тісто:
3 1/3 ст. борошна
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка порошку для випічки
1 столову ложку кориці
1 чайну ложку кардамону
1 чайну ложку імбірю
1/2 чайної ложки молотого мускатного горіха та молотої гвоздики
1/4 ч.л. молотого черного перцю и молотого душистого перцю
щіпка солі
1/2 склянки меду
1 склянку цукру
100 г вершкового масла
1 яйце
січені горіхи, апельсинова цедра

Марципан:
Мигдаль 225 г
1/2 стакана цукру
2 яєчних жовтки
1/3 склянки борошна
1 столову ложку молока
1 столову ложку апельсинового соку
1 чайную ложку мигдальної есенції (або мигдальний аромат)
350 гр. баночку повидло сливове (м.б. чорна смородина)

Глазур: 1склянка цукру
3 столові ложки коньяка

Марципан:
Мигдальну пасту перетерти з цукром, додати решту інгредієнтів і добре перемішати.
Розігріти духовку до 180 º C.
Змішати всі сухі складові.
Окремо нагріти мед з цукром,маслом, додати туди всі спеції, перемішати.
Вихолодити суміш, додати яйце, розтерти.
З"єднати обидві суміші, замісити тісто, поділити на дві частини.
Розкачати кожну розміром 33 х 20 см, перенести одну на відповідну
форму, застелену пергаментом.
Розподілити густе сливове повидло - леквар. Зверху рівненько
розподілити марципан. Накрити другою розкачаною частиною тіста,
трошки зліпити края, випікати 25-30 хвилин.
Залишити до вистигання, потім покрити цукровою глазур"ю.
Порізати на квадратні прянички.

Це тісто чим довше стоїть, тим смачніше робиться.

Джерело: Рецепт запозичений з польського форуму cincin

 

Схожі рецепти:

 

Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 57
Гостей: 45
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100