|
280 г борошна 2 ч. л. розпушувача 0,5 ч. л. соди 1/4 ч. л. кориці 1/4 ч. л. солі 50 г коричневого цукру 110 г вершкового масла 200 г грецького йогурта 1 яйце 1 невелике яблуко
Для глазурі: 1-2 ст. л. яблучного соку по 1 щіпці мускатного горіха та кориці пудра
Розігріти духовку до 200 С Дрібно нарізати яблуко. Застелити деко пергаментом. Просіяти борошно, розпушувач, корицю та соду. Додати сіль та цукор, перемішати. Нарізати масло кубиками та додати до борошняної суміші. Подрібнити масло за допомогою ножа або виделку, поки масляні шматочки не стануть розміром з горошину. Окремо змішати йогурт і яйце і додати до масляної суміші. Акуратно перемішувати доки тісто не почне збиратись в кулю. Трохи вимісити тісто руками та додати яблука, рівномірно розподілити їх по тісту. Викласти тісто на деко та сформувати з нього диск, діаметром 16-18 см Розрізати диск на 8 секторів. Випікати в духовці 18-22 хвилини. Остудити на решітці. Для глазурі змішати сік, корицю та мускатний горіх. Додати просіяну пудру, до бажаної консистенції. Полити готові скони та подавати.
P.S. Дуже ароматне, м'якеньке печиво, топиться в роті...
|
|