|
Тісто: 3 1/3 ст. борошна 1 чайна ложка соди 1 чайна ложка порошку для випічки 1 столову ложку кориці 1 чайну ложку кардамону 1 чайну ложку імбірю 1/2 чайної ложки молотого мускатного горіха та молотої гвоздики 1/4 ч.л. молотого черного перцю и молотого душистого перцю щіпка солі 1/2 склянки меду 1 склянку цукру 100 г вершкового масла 1 яйце січені горіхи, апельсинова цедра
Марципан: Мигдаль 225 г 1/2 стакана цукру 2 яєчних жовтки 1/3 склянки борошна 1 столову ложку молока 1 столову ложку апельсинового соку 1 чайную ложку мигдальної есенції (або мигдальний аромат) 350 гр. баночку повидло сливове (м.б. чорна смородина)
Глазур: 1склянка цукру 3 столові ложки коньяка
Марципан: Мигдальну пасту перетерти з цукром, додати решту інгредієнтів і добре перемішати. Розігріти духовку до 180 º C. Змішати всі сухі складові. Окремо нагріти мед з цукром,маслом, додати туди всі спеції, перемішати. Вихолодити суміш, додати яйце, розтерти. З"єднати обидві суміші, замісити тісто, поділити на дві частини. Розкачати кожну розміром 33 х 20 см, перенести одну на відповідну форму, застелену пергаментом. Розподілити густе сливове повидло - леквар. Зверху рівненько розподілити марципан. Накрити другою розкачаною частиною тіста, трошки зліпити края, випікати 25-30 хвилин. Залишити до вистигання, потім покрити цукровою глазур"ю. Порізати на квадратні прянички.
Це тісто чим довше стоїть, тим смачніше робиться.
Джерело: Рецепт запозичений з польського форуму cincin
|
|