1 скл. сметани 150 г цукру 100 г рідкого меду (натурального або штучного) 4 яйця 1 ч. л. соди погашеної оцтом 2 скл. борошна (може бути трошки більше або менше - залежно від борошна) яблучне повидло або любе улюблене але густе варення для перемащування
Яйця збити з цукром, додати решту інгредієнтів, ретельно перемішати. Тісто має бути як дуже густа (домашня) сметана. Розділити на 3 частини, розкласти у бритванки (розмір 27х18 см) на пекарський папір і випікати приблизно 10-15 хв. до сухої палички. Готові коржі перемастити яблучним повидлом. Верх залити любою поливкою.
P.S. Це дуже давній перепис, ще від моєї бабці, із серії "на скору руку на будній день або "на четвер", як каже моя коліжанка. Але, тим не менше, він дуже швидкий, пухкий і смачний. Можна перекладати і любим кремом.
Джерело: зі старого записника.
|