|
(склянка - 250 мл) 3/4 скл цукру 1 скл води 1/2 скл олії без запаху 2 ст. л. натурального меду 1 ч. л. соди 1 ст. л. какао 1,5 ч. л. пряникової суміші: кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх, кардамон, чорний перець і т.д. 1/2 скл родзинок (або будь-яких інших цукатів і сухофруктів) 1/2 скл волоських горіхів (або горіхів пекан) 2 скл борошна
Духовку розігріти до 180 ° С. Форму квадратну (18х18см) або прямокутну форму для англійської кексу змастити олією. У мисці змішати цукор, мед, воду і олію. Поставити на невеликий вогонь і прогріти, періодично помішуючи, до повного розчинення цукру і меду. Зняти з вогню і остудити до 40 ° С. У остиглу суміш додати соду. Маса повинна почати пінитися і збільшуватися в об'ємі - це мед загасив соду. Додати какао, прянощі, горіхи. Перемішати. Додати просіяне борошно. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше. Консистенція готового тіста повинна бути, як густа сметана. Викласти тісто у форму, поверхню розрівняти лопаткою і поставити в духовку і випікати 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Кекс повністю остудити перед тим, як вийняти з форми і посипати цукровою пудрою, цукровою глазур'ю.
P.S. Дуууже ароматний кекс! За смаком нагадує великий різдвяний пряник
|
|