Тісто:
25 грам дріждів
250 грам цукру
250 грам молока
200 грам масла
5 яєць
1 кг борошна
Начинка:
250 грам цукру
300-400 грам горіхів
2 чайні ложки кориці
Помадка:
2 жовтки
400 грам масла
0,5 літри меду.
Приготування: Замісити нетверде тісто. Залишити його на 20хв., вимішати і ще раз залишити на 20хв. Розділити тісто на 4 частини, розкачати кожну, змастити маслом, покласти одну на одну, скрутити в трубочку, розрізати на 4 частини і знову розкачати 4 коржі. Повторити кілька разів, щоразу змащуючи маслом. Горіхи змолоти, перемішати з цукром і корицею. Викласти одну частину розкачаного тіста на бляшку для випікання, змастити маслом, посипати 1\3 частини начинки, накрити наступною частиною розкачаного тіста і т.д. Зверху змастити жовтками і поставити в духовку, нагріту до 150 градусів, на 10-15хвилин., щоб верх підсох. Потім вийняти бляшку, розрізати пахлаву на шматочки, полити зверху розтопленим маслом, аби пропитало в прорізи і знову в духовку. Через 10-15 хвилин вийняти і полити рідким медом. Так повторювати через кожні 10хвилин 4 рази, поливаючи то маслом, то медом, щоб пахлава добре просякла. Нехай вистегне в бляшці. (Порція велика, кому забагато можна робити півпорції.)
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт взяла з журналу "Рецепти господині" №3 липень 2010