Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Національна кухня » Українська кухня » Картопляна ковбаса
 

Картопляна ковбаса

5 вересня, 2016  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Національна кухня » Українська кухня
 

Картопляна ковбаса

Інгридієнти залежать від того скільки в вас товстої свинячої кишки. Але приблизні пропорції такі:

300 гр сала
2 великі цибулини
приблизно 2 кг картоплі
2 яйця
2 ст. ложки манної крупи
сіль, чорний перець

Спочатку я дрібно порізала шматок сала, обсмажила його до шкварочок і додала 2 великі дрібно порізані цибулини, ще трохи посмажила цибулю на салі до м'якості і легкої позолоти, потім я натерла на дрібній тертці почищену сиру картоплю ( як на деруни) - десь близько 2 кг, відцідила її злегка, додала в цю картоплю цибулю зі шкварками (в наступний раз шкварки додавати не буду, просто посмажу цибулю на свинячому жирі, мені так смачніше), два сирих яйця, дві ложки манної крупи, сіль і чорний перець до смаку. За допомогою нехитрого пристосування (продається спеціальна штучка для наповнення кишки, але в мене не було): відрізаного горлечка від пластмасової пляшки з під газ. води (виходить щось у вигляді лійки) начинила вже підготовлену кишку, але не щільно, а так що б було вільно, тому що потім, в духовці кишка сильно стиснеться і якщо буде наповнена сильно, то лопне, зашила кінці ниткою, виклала ковбасу на деко , попроколювала голкою в багатьох місцях і поставила в розігріту, десь до 200 С градусів духовку. Випікала до готовності (коли зарум'янилася, то просто витягла деко надерзала ковбасу і витягла спробувати крапельку начинки). Їсти потрібно, з салом гарячим, у нас ще поливають готову нарізану ковбасу зверху шкварками підсмаженими з цибулею і подають, я так не роблю, а то мені дуже жирно. Якщо ковбаса охолола її можна потім порізати шматочками і розігріти, як зазвичай ріжуть і розігрівають кров'янку.

Джерело: Рецепт моєї сестрички.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (7 вересня 2016 04:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Ух ти яка ковбаска, до речі давно хотіла попробувати зробити таку ковбасу. Колись давно ,років так 25 тому,були ми на вінничині на весіллі і там подавали таке блюдо.То було так смачно,досі памятаю.Забрала в закладки,дякую за рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: LesaNoday (7 вересня 2016 13:31)


Група: Гості
Коментарів: 0
Darka, дякую, так ковбаска смачна, спробуйте )))
 



#3 написав: DavidJaite (5 жовтня 2016 17:26)


Група: Гості
Коментарів: 0
я теж так роблю, все по інструкції. і кишку пропокюю, і не набиваю туго, але часто дуже кишка тріскає... як ви робите, що все так гарненько? підкажіть, будь ласка
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (27 жовтня 2016 10:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 396
Дякую за детальний рецепт. Тепер зрозуміла чого може лопнути ковбаса)


--------------------
 



#5 написав: LesaNoday (7 листопада 2016 15:51)


Група: Гості
Коментарів: 0
Балакуня, у мене теж часом лопає, то така вийшла цього разу, що гарна на вигляд. Я думаю, що головне сильно не наповнювати і попроколювати, тоді не лопне
 



#6 написав: Krannetka (25 березня 2017 15:25)


Група: Гості
Коментарів: 0
На днях готувала - дуже дуже смачно!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише Подоляночка ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 68
Гостей: 49
Користувачі: rhgyvfgx
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100