|
Тісто: 500 г борошна 1 скл. теплого молока 1/2 скл. теплої води 4 ст. л. олії 50 г дріжджів сіль до смаку цукор
Начинка: 200 г вареної гречки 500 г вареної картоплі 1-2 цибулини олія часник сіль зелень
Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв., щоб підросло. Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком. Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти 1 год. при темп-і 200 градусів. Смачніше буде, якщо цибульку підсмажити на смальці зі шкварками. Дуже смачно!!!
P.S. P.S. Моя бабуся часто пекла пироги з гречкою овальної форми на тісті з кислого молока - ми їх дуже любили їсти, особливо теплими. Начинку бабуся готувала трошки інакше, і я тепер її готую: шматок сирого сала чи шпондера (грам 300) порізати кубиками, підсмажити на вогні, додати цибулі дрібно нарізаної і засмажити до золотистого кольору. Потім вимішати зі щойно звареною і потовченою бульбою, гречкою, додати до смаку солі-перцю і під кінець додати пару зубців часнику дрібно нарізаного. Добре вимішати. Запах на кухні від начинки такий, що можна з'їсти саму без тіста.
Джерело: Рецепт від Дарії Матвіїв.
|
|