|
Інгридієнти залежать від того скільки в вас товстої свинячої кишки. Але приблизні пропорції такі:
300 гр сала 2 великі цибулини приблизно 2 кг картоплі 2 яйця 2 ст. ложки манної крупи сіль, чорний перець
Спочатку я дрібно порізала шматок сала, обсмажила його до шкварочок і додала 2 великі дрібно порізані цибулини, ще трохи посмажила цибулю на салі до м'якості і легкої позолоти, потім я натерла на дрібній тертці почищену сиру картоплю ( як на деруни) - десь близько 2 кг, відцідила її злегка, додала в цю картоплю цибулю зі шкварками (в наступний раз шкварки додавати не буду, просто посмажу цибулю на свинячому жирі, мені так смачніше), два сирих яйця, дві ложки манної крупи, сіль і чорний перець до смаку. За допомогою нехитрого пристосування (продається спеціальна штучка для наповнення кишки, але в мене не було): відрізаного горлечка від пластмасової пляшки з під газ. води (виходить щось у вигляді лійки) начинила вже підготовлену кишку, але не щільно, а так що б було вільно, тому що потім, в духовці кишка сильно стиснеться і якщо буде наповнена сильно, то лопне, зашила кінці ниткою, виклала ковбасу на деко , попроколювала голкою в багатьох місцях і поставила в розігріту, десь до 200 С градусів духовку. Випікала до готовності (коли зарум'янилася, то просто витягла деко надерзала ковбасу і витягла спробувати крапельку начинки). Їсти потрібно, з салом гарячим, у нас ще поливають готову нарізану ковбасу зверху шкварками підсмаженими з цибулею і подають, я так не роблю, а то мені дуже жирно. Якщо ковбаса охолола її можна потім порізати шматочками і розігріти, як зазвичай ріжуть і розігрівають кров'янку.
Джерело: Рецепт моєї сестрички.
|
|