Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Національна кухня » Українська кухня » Картопляна ковбаса
 

Картопляна ковбаса

5 вересня, 2016  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Національна кухня » Українська кухня
 

Картопляна ковбаса

Інгридієнти залежать від того скільки в вас товстої свинячої кишки. Але приблизні пропорції такі:

300 гр сала
2 великі цибулини
приблизно 2 кг картоплі
2 яйця
2 ст. ложки манної крупи
сіль, чорний перець

Спочатку я дрібно порізала шматок сала, обсмажила його до шкварочок і додала 2 великі дрібно порізані цибулини, ще трохи посмажила цибулю на салі до м'якості і легкої позолоти, потім я натерла на дрібній тертці почищену сиру картоплю ( як на деруни) - десь близько 2 кг, відцідила її злегка, додала в цю картоплю цибулю зі шкварками (в наступний раз шкварки додавати не буду, просто посмажу цибулю на свинячому жирі, мені так смачніше), два сирих яйця, дві ложки манної крупи, сіль і чорний перець до смаку. За допомогою нехитрого пристосування (продається спеціальна штучка для наповнення кишки, але в мене не було): відрізаного горлечка від пластмасової пляшки з під газ. води (виходить щось у вигляді лійки) начинила вже підготовлену кишку, але не щільно, а так що б було вільно, тому що потім, в духовці кишка сильно стиснеться і якщо буде наповнена сильно, то лопне, зашила кінці ниткою, виклала ковбасу на деко , попроколювала голкою в багатьох місцях і поставила в розігріту, десь до 200 С градусів духовку. Випікала до готовності (коли зарум'янилася, то просто витягла деко надерзала ковбасу і витягла спробувати крапельку начинки). Їсти потрібно, з салом гарячим, у нас ще поливають готову нарізану ковбасу зверху шкварками підсмаженими з цибулею і подають, я так не роблю, а то мені дуже жирно. Якщо ковбаса охолола її можна потім порізати шматочками і розігріти, як зазвичай ріжуть і розігрівають кров'янку.

Джерело: Рецепт моєї сестрички.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (7 вересня 2016 04:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Ух ти яка ковбаска, до речі давно хотіла попробувати зробити таку ковбасу. Колись давно ,років так 25 тому,були ми на вінничині на весіллі і там подавали таке блюдо.То було так смачно,досі памятаю.Забрала в закладки,дякую за рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: LesaNoday (7 вересня 2016 13:31)


Група: Гості
Коментарів: 0
Darka, дякую, так ковбаска смачна, спробуйте )))
 



#3 написав: DavidJaite (5 жовтня 2016 17:26)


Група: Гості
Коментарів: 0
я теж так роблю, все по інструкції. і кишку пропокюю, і не набиваю туго, але часто дуже кишка тріскає... як ви робите, що все так гарненько? підкажіть, будь ласка
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (27 жовтня 2016 10:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Дякую за детальний рецепт. Тепер зрозуміла чого може лопнути ковбаса)


--------------------
 



#5 написав: LesaNoday (7 листопада 2016 15:51)


Група: Гості
Коментарів: 0
Балакуня, у мене теж часом лопає, то така вийшла цього разу, що гарна на вигляд. Я думаю, що головне сильно не наповнювати і попроколювати, тоді не лопне
 



#6 написав: allysonjk1 (25 березня 2017 15:25)


Група: Гості
Коментарів: 0
На днях готувала - дуже дуже смачно!
 



#7 написав: Руня (1 червня 2021 03:51)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
Дуже дякую за рецепт, давно його шукаю, чоловік розказує, що дуже смачно. Обов'язково зроблю.


 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100