Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Десерти без випічки » Нуга
 

Нуга

1 квітня, 2016  |  Коментів (10)  |  Рубрика: Десерти без випічки
 

Нуга

135 г води
450 г цукру або цукрової пудри
120 г меду
6 г патоки
55 г білка (приблизно з 1,5 яйця)
горішки або сухофрукти за бажанням (я використовувала смажений посічений арахіс та сушену журавлину)

вага
кулінарний термометр

В глибоку каструльку об'ємом не менше 2 л наливаємо воду та додаємо цукор (цукрову пудру).Ставимо на максимальний вогонь та доводимо суміш до кипіння. Тоді беремо термометр і вимірюємо температуру сиропу, чекаємо поки він нагріється до 110-112 градусів. Не помішуйте сироп, щоб цукор не кристалізувався. Якщо помітите, що на стінках каструльки утворилися кристали - протріть їх кісточкою змоченою у холодній воді. Коли сироп нагріється до потрібної температури, додайте мед та патоку. Патока зробить нугу мягшою, якщо її немає, то замінити можна інвертними сиропами або глюкозою. Можна і взагалі її не додавати. Далі варимо сироп до температури 135-140 градусів. І паралельно добре збиваємо білки міксером. Коли маса нагріється до потрібної температури, влийте її тоненькою цівкою до білків, збиваючи на максимумі. Лити сироп потрібно на стінку посудини, в якій збиваєте білки. Якщо сироп попаде на вінчики, то можуть утворитися нитки застиглої карамелі, що може запобігти подальшому збиванню. Продовжуйте збивати нугу до тих пір поки вона не остигне і добре не загусне. Тоді додайте горіхи або сухофрукти, гарненько вимішайте та викладіть в форму застелену харчовою плівкою. Гарненько утрамбуйте та залиште на ніч в холодильнику. Нарізати нугу найкраще ножем, змоченим у гарячій воді.

Мої коментарі: Нуга получилась смачна, м'ягесенька, з вираженим медовим смаком.


Нуга

Джерело: Блог Аndychef

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (3 квітня 2016 12:28)


Група: Кондитер
Коментарів: 644
Яка красота і смакота!!!
 



#2 написав: ОЛЕСЯ (4 квітня 2016 01:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 449
так просто готується?
краса


--------------------
 



#3 написав: Кіра (4 квітня 2016 10:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
обожнюю нугу.....часто купую цукерки Житомирські....тепер можна і вдома таке зробити..дякуююююююю
 



#4 написав: Наталюня (5 квітня 2016 09:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Тереза, Олеся, дякую за відгуки! :)
Кіра, від купованих цукерочок ця домашня нуга трохи відрізняється - вона солодша і має виражений смак та аромат меду. В купованих я меду не відчуваю.
Але думаю хто любить мед, то це не проблема)
 



#5 написав: Канарейка (7 квітня 2016 19:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
А скільки глюкози давати в мл?
 



#6 написав: Наталюня (8 квітня 2016 18:49)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: Канарейка
А скільки глюкози давати в мл?

Канарейка, я з глюкозою не робила. Думаю заміняти потрібно 1 до 1, тобто замість патоки теж брати 6 г глюкози. А скільки це буде в мл не знаю.
 



#7 написав: Канарейка (10 квітня 2016 12:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
В мене не застигла sad
 



#8 написав: Наталюня (10 квітня 2016 14:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Канарейка, дуже шкода(((((
В мене вдавалась чудово. Застигала ще теплою поки збивала. Сухофрукти і горіхи вимішувала з масою руками, бо міксером чи ложкою не перемішала б.
А сироп доварювала до температури 135 градусів.
Ось таку патоку використовувала, може кому знадобиться.
 



#9 написав: Канарейка (10 квітня 2016 19:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
В рецепті написано що можна без патоки
 



#10 написав: Наталюня (11 квітня 2016 09:53)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: Канарейка
В рецепті написано що можна без патоки

Так було написано в рецепті Аndychef, але я все ж таки робила з патокою.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Сирник на горіховому тісті
  Пише Натонька (Сьогодні, 18:45)
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Сьогодні, 00:03)
Робота обвалювальником м'яса в Литві
  Пише 2eu.work ()
Робота кухарем // піццайоло в Литві
  Пише 2eu.work ()
Цікаві мультфільми та передачі для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Ідеї для школи
  Пише Окса99 ()
Що в нас нині на столі - 8
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пляцок "Американський"
  Пише Іванка ()
Яблучний пляцок пані Ліди
  Пише Іванка ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 71
Гостей: 53
Користувачі: Kaxatax, butetsjazy, xrwvaqkszx, fpEmisarax, jzrvyjpsjge, nzxxykudkxz, iiVoffgoxy, cdEffeply, fpEmisarax
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100