Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Десерти без випічки » Нуга
 

Нуга

1 квітня, 2016  |  Коментів (10)  |  Рубрика: Десерти без випічки
 

Нуга

135 г води
450 г цукру або цукрової пудри
120 г меду
6 г патоки
55 г білка (приблизно з 1,5 яйця)
горішки або сухофрукти за бажанням (я використовувала смажений посічений арахіс та сушену журавлину)

вага
кулінарний термометр

В глибоку каструльку об'ємом не менше 2 л наливаємо воду та додаємо цукор (цукрову пудру).Ставимо на максимальний вогонь та доводимо суміш до кипіння. Тоді беремо термометр і вимірюємо температуру сиропу, чекаємо поки він нагріється до 110-112 градусів. Не помішуйте сироп, щоб цукор не кристалізувався. Якщо помітите, що на стінках каструльки утворилися кристали - протріть їх кісточкою змоченою у холодній воді. Коли сироп нагріється до потрібної температури, додайте мед та патоку. Патока зробить нугу мягшою, якщо її немає, то замінити можна інвертними сиропами або глюкозою. Можна і взагалі її не додавати. Далі варимо сироп до температури 135-140 градусів. І паралельно добре збиваємо білки міксером. Коли маса нагріється до потрібної температури, влийте її тоненькою цівкою до білків, збиваючи на максимумі. Лити сироп потрібно на стінку посудини, в якій збиваєте білки. Якщо сироп попаде на вінчики, то можуть утворитися нитки застиглої карамелі, що може запобігти подальшому збиванню. Продовжуйте збивати нугу до тих пір поки вона не остигне і добре не загусне. Тоді додайте горіхи або сухофрукти, гарненько вимішайте та викладіть в форму застелену харчовою плівкою. Гарненько утрамбуйте та залиште на ніч в холодильнику. Нарізати нугу найкраще ножем, змоченим у гарячій воді.

Мої коментарі: Нуга получилась смачна, м'ягесенька, з вираженим медовим смаком.


Нуга

Джерело: Блог Аndychef

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (3 квітня 2016 12:28)


Група: Кондитер
Коментарів: 644
Яка красота і смакота!!!
 



#2 написав: ОЛЕСЯ (4 квітня 2016 01:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 457
так просто готується?
краса


--------------------
 



#3 написав: Кіра (4 квітня 2016 10:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 297
обожнюю нугу.....часто купую цукерки Житомирські....тепер можна і вдома таке зробити..дякуююююююю
 



#4 написав: Наталюня (5 квітня 2016 09:19)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Тереза, Олеся, дякую за відгуки! :)
Кіра, від купованих цукерочок ця домашня нуга трохи відрізняється - вона солодша і має виражений смак та аромат меду. В купованих я меду не відчуваю.
Але думаю хто любить мед, то це не проблема)
 



#5 написав: Канарейка (7 квітня 2016 19:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
А скільки глюкози давати в мл?
 



#6 написав: Наталюня (8 квітня 2016 18:49)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: Канарейка
А скільки глюкози давати в мл?

Канарейка, я з глюкозою не робила. Думаю заміняти потрібно 1 до 1, тобто замість патоки теж брати 6 г глюкози. А скільки це буде в мл не знаю.
 



#7 написав: Канарейка (10 квітня 2016 12:55)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
В мене не застигла sad
 



#8 написав: Наталюня (10 квітня 2016 14:14)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Канарейка, дуже шкода(((((
В мене вдавалась чудово. Застигала ще теплою поки збивала. Сухофрукти і горіхи вимішувала з масою руками, бо міксером чи ложкою не перемішала б.
А сироп доварювала до температури 135 градусів.
Ось таку патоку використовувала, може кому знадобиться.
 



#9 написав: Канарейка (10 квітня 2016 19:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
В рецепті написано що можна без патоки
 



#10 написав: Наталюня (11 квітня 2016 09:53)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 88
Цитата: Канарейка
В рецепті написано що можна без патоки

Так було написано в рецепті Аndychef, але я все ж таки робила з патокою.
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
egtzqjlaqa
  Пише sjRuispuh (Сьогодні, 08:32)
Коментарі через фейсбук
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 15:07)
Дитячі забави
  Пише ОЛЕСЯ ()
Задумаймось...
  Пише ОЛЕСЯ ()
Секрети наших бабусь.... або як без хімії.
  Пише ОЛЕСЯ ()
Економимо сімейний бюджет
  Пише ОЛЕСЯ ()
Вірші про тата
  Пише ОЛЕСЯ ()
Безпека дитини в суспільстві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Як вберегти зуби здоровими
  Пише ОЛЕСЯ ()
Ванна кімната
  Пише frost ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 87
Гостей: 64
Користувачі: JamesLaf, zuExcaws, cdEffeply, ОЛЕСЯ, iaRuispuh, iaRuispuh, Olenka1988, crRuispuh, hbffstmug
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100