Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Медівник на потім
 

Медівник на потім

23 січня, 2015  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Медівник на потім
[center]

Тісто
3 яйця
1 склянка цукру
1 склянка меду
2 ст. ложки сметани
1 столова ложка олії
0,5 кг муки
1 чайна ложечка соди
1-2 чайні ложечки кориці
1 склянка горіхів
жменя родзинок
Сироп
3 столові ложки цукру
0,5 склянки води
Гвоздика, пахучий перець, мускатний горіх

Для сиропу цукор в невеликій посудині поставити на газ і , увесь час мішаючи, довести до темно-коричневого кольору. Обережно ( може «стріляти») влити 0,5 склянки кип’ятку, розмішати. Приправи подрібнити, всипати в гарячий сироп, накрити кришкою і залишити, щоб повністю остиг, відцідити. В холодний сироп всипати соду, розмішати.
Горіхи порізати, родзинки запарити і висушити. З муки, потрібної для тіста, взяти 2 столові ложки і вимішати з родзинками і горіхами.
Мед розігріти, щоб був рідкий, остудити.
Збити яйця з цукром, додати мед, сметану, олію. Поступово сипати муку і підливати сироп, додати корицю. Тісто має бути, як густа сметана. Коли тісто добре збилося ( на поверхні з’являються пухирці), всипати горіхи з родзинками і мукою і добре вимішати.
Пекти спочатку при 160, потім 200С . Форма 16х34 см.
Готовий медівник, коли він повністю остигне, загорнути в рушничок, потім в папір, а тоді в поліетиленовий мішок і сховати від домашніх мінімум на тиждень. Я свій медівник на Різдво пекла 30 грудня. Зберігається довго. На Йордан приховала шматочок – був ще кращий.

Джерело: Старий сімейний рецепт. Так пекла медівник ще моя бабця.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Darka (23 січня 2015 09:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дуже цікавий медівник.Дякую за рецепт,будемо печи m0554 .


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#2 написав: Маруня (23 січня 2015 10:46)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 30
Дякую за рецепт! Обов'язково спробую 86a0
 



#3 написав: Тереза (23 січня 2015 17:26)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Такий незвичний медівник!!!Дякую! m0554
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (24 січня 2015 18:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Цікавий рецепт. Треба собі на Паску приготувати


--------------------
 



#5 написав: chajka (21 січня 2017 19:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Пекла , дуже насичений медівниковий смак, я ще до сиропу додавала суміш спецій для пряників....до тіста давала 3 вида горіхів , без родзинок, різала на шматки , поливала шоколадом та обсипала крихтами шоколадного бісквіту з горіхами..... справжній медівник, дякую за рецепт. :)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 7
Гостей: 2
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100