|
500 г яблук 200 г цукру 15 г ванільного цукру 100 г цукрової пудри 120 мл води 25 г желатину 1 яйце 1 буряк
Розріжте яблука навпіл, очистіть від насіння і запікайте в духовці протягом 30 хв. при температурі 180 ° С. Замочіть желатин у воді, щоб набряк. Яблука подрібніть в блендері разом зі шкіркою і перетріть через сито. Змішайте з ванільним цукром. Відокремте жовток і білок одного яйця. Збийте яблучне пюре, а потім додайте половину білка і збивайте, поки маса не посвітлішає. Додайте другу половину і збивайте далі. Зваріть з води і цукру сироп. Влийте його в пюре і збивайте, поки маса не охолоне до кімнатної температури. Набряклий желатин розтопіть на паровій бані. Потім додайте до пюре з сиропом. Збивайте масу ще приблизно 5 хв., Поки вона не збільшиться вдвічі і не загусне. Готовий зефір викладіть в кондитерський мішок з фігурною насадкою і видавіть на пергамент. Щоб зробити зефір рожевим, натріть на тертці для пюре половину буряка, вичавіть сік. Додайте сік до готової зефірної масі і розмішайте. Вичавіть рожевий зефір так, як білий. Залиште в холодильнику на 2 години. Через 2 години посипте зефір цукровою пудрою. Готовий зефір зніміть з пергаменту і з'єднайте половинки між собою. Зефір готовий!
|
|