Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Чорний хліб (без дріжджів, соди, закваски)
 

Чорний хліб (без дріжджів, соди, закваски)

25 лютого, 2016  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Пісні страви, Страви з борошна, Хліб
 

Чорний хліб (без дріжджів, соди, закваски)

300 г житнього борошна
180 г пшеничного борошна
20 г висівок
1,5 ч. л. солі
1,5 ст. л. цукру (меду)
1,5 ст. л. олії
450-500 мл води

Усі інгредієнти кладемо у посуд розміром 2 літри (я брала каструлю). Перемішуємо до однорідної консистенції міксером з насадками гаками (приблизно 3-4 хв). Закриваємо каструлю кришкою і ставимо у тепле місце на 24 год (я ставила біля батареї).
Беремо деко (розмір 25 см), змащуємо олією і посипаємо мукою. Викладаємо наше тісто на деко і ставимо у виключену духовку на 1 годину, щоб тісто гарно підросло.
Включаємо духовку на 150 градусів і залишаємо пектися протягом 1 години. Витягуємо деко з хлібом, перекидаємо хліб на дошку (решітку) і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі для охолодження (за цей час виходить зайва волога і хліб стає нормальної консистенції).

Джерело: Рецепт з просторів інтернету з моїми доповненнями

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (26 лютого 2016 17:21)


Група: Кондитер
Коментарів: 644
Чудовий хлібчик!!!
 



#2 написав: ОЛЕСЯ (27 лютого 2016 00:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 449
Тереза дякую.
Хліб смачний. Печу через день.
Головне що приготуваннч не займає багато часу.


--------------------
 



#3 написав: Канарейка (27 лютого 2016 14:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
супер хлібчик, немаю тільки висівок. Де берете висівки?
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (28 лютого 2016 22:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 449
Цитата: Канарейка
супер хлібчик, немаю тільки висівок. Де берете висівки?


Канарейка, дякую.
Як нема висівок то ті 20 г можна пшеничним борошном замінити.
Висівки купувала в магазині, а ще продають на базарах там те зерно птиці, там же і насіння льону можна знайти.


--------------------
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (29 лютого 2016 15:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 449
Ось так він виглядає випечений у мультиварці


--------------------
 



#6 написав: Кіра (1 березня 2016 14:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
класний! дуже корисний!!!!!!!!!!!
 



#7 написав: ОЛЕСЯ (2 березня 2016 01:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 449
Цитата: Кіра
класний! дуже корисний!!!!!!!!!!!


Кіра, спасибі

Діти їдять із задоволенням. Просять пекти цей хліб замість білого


--------------------
 



#8 написав: ОЛЕСЯ (3 березня 2016 16:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 449
Готувала у формі діаметром 25 см, змазаній олією та посипаній борошном.
Тісто 1 годину вистоювалося в духовці і потім випікалося 1 годину в духовці


--------------------
 



#9 написав: KASYA (2 квітня 2016 21:35)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Цікавий хлібчик, спечу при нагоді.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#10 написав: AlenaT (10 квітня 2016 17:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Олеся, тобто після розстоювання в духовці хліб не треба звідти витягати, а просто включити духовку и там сразу починати пекти- я правильно зрозуміла?
Рецепт дуже зацікавив!


--------------------
Чернівці... найкраще місце на Землі...)))
 



#11 написав: ОЛЕСЯ (10 квітня 2016 22:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 449
Цитата: KASYA
Цікавий хлібчик, спечу при нагоді


Спробуй неодмінно. Смачний.

Цитата: AlenaT
після розстоювання в духовці хліб не треба звідти витягати, а просто включити духовку и там сразу починати пекти- я правильно зрозуміла?
Рецепт дуже зацікавив!

Саме так.
Тісто перед випічкою має 1 годину вистоятися у формі в якій будемо випікати.
І тільки потім випікати.


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Колядки на Дрімфуді
 
Нове на форумі
 
Сирник на горіховому тісті
  Пише Іванка (Сьогодні, 11:13)
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Сьогодні, 00:03)
Робота обвалювальником м'яса в Литві
  Пише 2eu.work ()
Робота кухарем // піццайоло в Литві
  Пише 2eu.work ()
24bestex.com - Обмін електронних валют Perfect Money, AdvCash, OKpay,
  Пише rsem ()
Цікаві мультфільми та передачі для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Ідеї для школи
  Пише Окса99 ()
Що в нас нині на столі - 8
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пляцок "Американський"
  Пише Іванка ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 81
Гостей: 52
Користувачі: blExcaws, Arthurfar, ЯЛАТАН78, jenniecm18, tzxuxraknr, failudopy, ywVoffgoxy, Світлана, Jasonnuh, izfywdtxkoq, Charleszox
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100