Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Пісні страви » Чорний хліб (без дріжджів, соди, закваски)
 

Чорний хліб (без дріжджів, соди, закваски)

25 лютого, 2016  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Пісні страви, Страви з борошна, Хліб
 

Чорний хліб (без дріжджів, соди, закваски)

300 г житнього борошна
180 г пшеничного борошна
20 г висівок
1,5 ч. л. солі
1,5 ст. л. цукру (меду)
1,5 ст. л. олії
450-500 мл води

Усі інгредієнти кладемо у посуд розміром 2 літри (я брала каструлю). Перемішуємо до однорідної консистенції міксером з насадками гаками (приблизно 3-4 хв). Закриваємо каструлю кришкою і ставимо у тепле місце на 24 год (я ставила біля батареї).
Беремо деко (розмір 25 см), змащуємо олією і посипаємо мукою. Викладаємо наше тісто на деко і ставимо у виключену духовку на 1 годину, щоб тісто гарно підросло.
Включаємо духовку на 150 градусів і залишаємо пектися протягом 1 години. Витягуємо деко з хлібом, перекидаємо хліб на дошку (решітку) і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі для охолодження (за цей час виходить зайва волога і хліб стає нормальної консистенції).

Джерело: Рецепт з просторів інтернету з моїми доповненнями

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Тереза (26 лютого 2016 17:21)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Чудовий хлібчик!!!
 



#2 написав: ОЛЕСЯ (27 лютого 2016 00:47)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Тереза дякую.
Хліб смачний. Печу через день.
Головне що приготуваннч не займає багато часу.


--------------------
 



#3 написав: Канарейка (27 лютого 2016 14:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
супер хлібчик, немаю тільки висівок. Де берете висівки?
 



#4 написав: ОЛЕСЯ (28 лютого 2016 22:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Цитата: Канарейка
супер хлібчик, немаю тільки висівок. Де берете висівки?


Канарейка, дякую.
Як нема висівок то ті 20 г можна пшеничним борошном замінити.
Висівки купувала в магазині, а ще продають на базарах там те зерно птиці, там же і насіння льону можна знайти.


--------------------
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (29 лютого 2016 15:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Ось так він виглядає випечений у мультиварці


--------------------
 



#6 написав: Кіра (1 березня 2016 14:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
класний! дуже корисний!!!!!!!!!!!
 



#7 написав: ОЛЕСЯ (2 березня 2016 01:08)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Цитата: Кіра
класний! дуже корисний!!!!!!!!!!!


Кіра, спасибі

Діти їдять із задоволенням. Просять пекти цей хліб замість білого


--------------------
 



#8 написав: ОЛЕСЯ (3 березня 2016 16:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Готувала у формі діаметром 25 см, змазаній олією та посипаній борошном.
Тісто 1 годину вистоювалося в духовці і потім випікалося 1 годину в духовці


--------------------
 



#9 написав: KASYA (2 квітня 2016 21:35)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Цікавий хлібчик, спечу при нагоді.


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#10 написав: AlenaT (10 квітня 2016 17:52)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 2
Олеся, тобто після розстоювання в духовці хліб не треба звідти витягати, а просто включити духовку и там сразу починати пекти- я правильно зрозуміла?
Рецепт дуже зацікавив!


--------------------
Чернівці... найкраще місце на Землі...)))
 



#11 написав: ОЛЕСЯ (10 квітня 2016 22:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Цитата: KASYA
Цікавий хлібчик, спечу при нагоді


Спробуй неодмінно. Смачний.

Цитата: AlenaT
після розстоювання в духовці хліб не треба звідти витягати, а просто включити духовку и там сразу починати пекти- я правильно зрозуміла?
Рецепт дуже зацікавив!

Саме так.
Тісто перед випічкою має 1 годину вистоятися у формі в якій будемо випікати.
І тільки потім випікати.


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok (Сьогодні, 19:26)
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d (Учора, 14:07)
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 70
Гостей: 55
Користувачі: Mariasch, Dargothdola, JamesjAish
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100