300 г житнього борошна 180 г пшеничного борошна 20 г висівок 1,5 ч. л. солі 1,5 ст. л. цукру (меду) 1,5 ст. л. олії 450-500 мл води
Усі інгредієнти кладемо у посуд розміром 2 літри (я брала каструлю). Перемішуємо до однорідної консистенції міксером з насадками гаками (приблизно 3-4 хв). Закриваємо каструлю кришкою і ставимо у тепле місце на 24 год (я ставила біля батареї). Беремо деко (розмір 25 см), змащуємо олією і посипаємо мукою. Викладаємо наше тісто на деко і ставимо у виключену духовку на 1 годину, щоб тісто гарно підросло. Включаємо духовку на 150 градусів і залишаємо пектися протягом 1 години. Витягуємо деко з хлібом, перекидаємо хліб на дошку (решітку) і залишаємо на 1 годину при кімнатній температурі для охолодження (за цей час виходить зайва волога і хліб стає нормальної консистенції).
Джерело: Рецепт з просторів інтернету з моїми доповненнями
|