|
500 г борошна 350 г кефіру 50-100 г води 7 г сухих дріжджів 1 ч. л. солі 2 ч. л. цукру олія та вершкове масло
Борошно змішати з дріжджами, цукром та сіллю. Замісити тісто, поступово вливаючи кефір та воду. (Кількість води залежить від борошна, тісто не повинно бути густе) В кінці вмішуємо масло - вершкове дасть свій смак, рослинне - просто вологу. Кількість - не скажу точно, просто виливаю приблизно долоньку)) Вимісили, накрили, залишили на годину. Через годину обімнули та залишили ще хвилин на 40 - другий раз тісто підніметься швидше. Вийняли, обімнули та формуємо буханку (або булку, або булочки) і залишаємо ще хвилин на 30-50 піднятись.
Духовка розігріта, внизу деко або інший посуд. Ставимо хліб, зразу виливаємо склянку кип'ятку в нижнє деко і закриваємо духовку. При необхідності підливаємо кип'яток. Хліб печеться при 170 С хвилин 45-50, булочки - менше.
|
|