борошно пшеничне 1-й сорт 400 г борошно житнє 100 г вода 280 мл дріжджі свіжі 8 г сіль 12 г мед (цукор) 1 ч. л. оливкова олія 1 ст. л.
1. Опара: борошно 100 г вода 100 мл дріжджі 2 г
Змішати всі інгредієнти на опару і залишити для бродіння на 2 години.
2. З'єднати опару з рештою інгредієнтів (крім солі і олії) і замісити тісто ( краще міксером, я місила в ХП) протягом 8-10 хв. Наприкінці замісу додати сіль і олію. Тісто злегка округлити і залишити у змащеному олією посуді до збільшення в 2 рази ( від 1,5 до 2 годин).
3. Сформувати хліб і поставити на остаточну розстойку на деко приблизно на 45 хвилин.
4. Випікати перші 7-10 хв при 220*, потім знизити температуру і довести до готовності.
P.S. Хліб виходить з тонкою скоринкою, з приємним і легким житнім ароматом. Добре піднімається в духовці. Рецепт простий, я такий смак довго шукала! Рецепт також є в авторській темі ось тут
Джерело: Рецепт від Twist з Хлібопічки. ру
|