Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Пляцок "Пані Моніка"
 

Пляцок "Пані Моніка"

14 грудня, 2015  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Пляцок "Пані Моніка"

Тісто на 2 коржі з сиром:

1 скл. цукру
1 пачка маргарину вершкового
5 жовтків
3 ст.л. сметани
1 пакетик (18г) порошку до печива
3 скл. (+/-) борошна
цедра з 1 лимона

Білковий бісквіт:

5 білків
5 ст.л. цукру
щіпка солі
4 ст.л. борошна
2 ст.л. крохмалу

Сир:

1 кг сиру домашнього
150 - 200 г цукру
5 яєць
2 ст.л. крохмалу
1 пакетик ванільного цукру

Крем:

сік з 3 середніх апельсинів
сік з 1 не великогох лимона
5 яєць
2,5 скл цукру (за смаком)
200 г масла + ще 200 г масла

Для просочування:


200 г міцного солодкого охододженого чаю
1 ст.л. коньяку

Глазур:

1 плитка білого шоколаду ("Міленіум)
3 ч.л. масла
3 ч.л. жирних вершків або доброї сметани

Маргарин розтопити. Жовтки розтерити з цукром, додати сметану. Борошно змішати з оходженим розтопленим маргарином, додати порошок до печива,цедру з лимона, розтерті жовтки з цукром і сметаною та замісити однорідне тісто. Поставити на 1 год. в холодильник.

Сир змолоти чи перебити блендером, додати крохмал, ванільний цукор і збиті з цукром яйця. Все акуратно вимішати.

Тісто дістати з холодильника і розділити на 4 частини. На 1 корж потрібно 2 частини тіста.
Бритванку вистелити пекарським папером і розкачати на ньому 1 частину тіста на нього викласти половину сирної маси і зверху закрити 2 частиною тіста. Верх в кількох місцях понаколювати виделкою, щоб тісто не "здулось" при випічці.
З 2-х інших частин тіста і з 2-ї половини сирної маси зробити такий самий корж.
Випікати в розігрітій духовці 20-30 хв., до легенького зарум'янення.

Охолоджені білки збити з цукром і щіпкою солі, додати борошно і крохмал, акуратно вимішати. Бритванку вистелити пекарським, папером чуть припорошити мукою і вилити тісто. В розігрітій духовці випікати приблизно 10-15 хв.

Апельсини і лимони вимити, витерти насухо і витиснути з них сік. Я витискала давилкою для цитрусових. В мене вийшло 430 г соку. Висипати до соку цукор, розмішати і додати не дуже сильно збиті яйця, ще раз розмішати і поставити варити, постійно поміщуючи, щоб не пригоріло і не було грудок. Можна варити на паровій бані, але помішувати потрібно все одно. Варити до густоти сметани, додати 200 г масла, розмішати і зняти з вогню. Охолодити.
Тим часом збити решту масла, додаючи до нього охолоджену апельсиново-лимонну суміш (фактично, це апельсиново-лимонний курд. Я увесь курд не додавала до масла, він мені ставав рідкуватим, приблизно 100 г залишилось). Крем готовий.

Запарений чай підсолодити до смаку, охолодити, додати коньяк і добре просочити з 2-х сторін бісквітний корж.

Перемащування. Корж з сиром щедро змастити кремом, покласти бісквітний корж, знову крем і 2 -й корж з сиром.

Верх пляцка залити глазуррю: плитку шоколаду поламати, додати масло і вершки (сметану), поставити на водяну баню, розтопити. Гарячим залити пляцок.

Джерело: від коліжанки Іринки.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: ro_sa (14 грудня 2015 14:10)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 45
Аж мені запахло, мням! tongue
 



#2 написав: Pygovo4ka (14 грудня 2015 16:45)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 59
обожнюю пляцкі та торти з сиром. дякую за рецепт! обов"язково спробую.
 



#3 написав: Darka (15 грудня 2015 20:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 731
Ой який пляцочок...................... love


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Тереза (16 грудня 2015 20:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 651
Такий новенький бомбезний пляцок!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Жіноча мода
  Пише Натонька (Сьогодні, 09:17)
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 23:49)
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Паштет з сала і м"яса (від Ірця)
  Пише Darka ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Балакуня ()
Полімерна глина
  Пише ОЛЕСЯ ()
Капкейки
  Пише Umari ()
Трошки мистецтва
  Пише Umari ()
Форми для пасок та ягнят
  Пише Umari ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 108
Гостей: 73
Користувачі: zrzvgptwtu, LVerbitska, bvnxyimcuqf, ernoveNeect, ixovwclkocw, ullczddibm, nzlzyicwmhl, jwfwzjyeqve, CemoGeonseCoam
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100