Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Торт Маково-горіховий з кавовою ноткою
 

Торт Маково-горіховий з кавовою ноткою

10 листопада, 2015  |  Коментів (5)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Торт Маково-горіховий з кавовою  ноткою

Горіховий корж:

220 гр горіхів
120 гр цукру
6 яєць
2 ст. л. сухарів
1 ст. л. меленої кави

Маковий корж:

150 гр маку
225 мл води
130 грн цукру
4 яйця
1 ст. л сухарів
1,5 ст л. манки
1/3 ч. л. розпушувача

Крем

300 гр масла
180 гр цукру
2 яйця
1 жовток
50 мл води
2 ст л. завареної кави

Для пропитки:

100 мл вареної кави, або лікер Бейліз 50 мл +50 мл води

Горіховий корж:

Горіхи змолоти в блендері змішати з сухарями і кавою.
Окремо збити білки +60 гр цукру і жовтки +60 гр цукру.
Порціями підмішати білки до жовтків , тоді добавити сухі інгредієнти.
Випікати в розігрітій духовці 180 0С - 40 хв.
Готовність перевірити зубочисткою до сухої палочки.

Маковий корж

Мак залити водою і уварювати до повгого випаровування рідини.
Змолоти на мясорубці ( я молола на Мрії)
До маку додати манку, сухарі, розпушувач.
білки і жовтки збити так само яка і на горіховий корж.
До жовтків добавти сухі інгредієнти і тоді порціями підмішати жовтки.
Пекти до сухої палочки 40-45 хв 175 0С.


Для крему цукор змішати з водою і поставити на середній вогонь. Як тільки сироп закипить, почати збивати яйця і жовток до пухкої маси близько 5 хвилин. Готовий сироп (з пробою на м'яку кульку) влити тонкою цівкою в яйця і продовжити збивати до охолодження маси.
Масло збити до пишноти і поступово підмішувати до нього порціями яєчну суміш по 2-3 столових ложки. Температура масла і яєць повинна бути однаковою, щоб крем не расслоївся. Наприкінці влити 2 ложки звареної і остудженої кави.
Крем трохи охолодити в холодильнику .

Кожен охолоджений корж розрізати на 2 коржі і просочити їх кавою або лікером.
Зібрати торт, перемастивши кремом і обмастити верх і боки торта.
Декорувати торт і залишити в холодильнику настоятись на ніч.

Торт Маково-горіховий з кавовою  ноткою




Розсипчасті горіхові і макові коржі , пухнастий крем з ароматом кави - ​​все це робить тортик неймовірно смачним.

Приємного апетиту!!!

Джерело: сайт Однокласники

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 



#1 написав: Ксенічка (12 листопада 2015 19:24)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 846
Чудовий тортик!! love Горіхово-макові коржі це щось надзвичайне!!
 



#2 написав: Тереза (12 листопада 2015 22:47)


Група: Кондитер
Коментарів: 641
Гарний тортик!!!
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (14 листопада 2015 02:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 439
Чудовий тортик. Вибух горіхово-макового смаку


--------------------
 



#4 написав: Darka (17 листопада 2015 07:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 705
Це має бути смачний тортик.Дякую за рецепт a0a


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#5 написав: Кіра (10 грудня 2015 15:18)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 293
Шикарний торт!!!!! дуже дуже дуже !!!!!!!!!!!дякую за рецепт!!!!!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Вафельниця
  Пише Cherevichok ()
Салат "Веснянка"
  Пише oksana d ()
В'язання гачком (крючком)
  Пише Романна ()
Щоб в будинку було тепло
  Пише ОЛЕСЯ ()
Жіночі роздуми...
  Пише Darka ()
Твори добро-2
  Пише Darka ()
Таблиця множення
  Пише ОЛЕСЯ ()
Скарги, пропозиції...
  Пише Натонька ()
Дитячі хвороби і лікування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Миколайчики (свято наближається)
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 56
Гостей: 28
Користувачі: Ірка-Шкірка
 
 
  © 2009-2016 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100