Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Закуски » Закусочний пляцок з сирами і базиліком
 

Закусочний пляцок з сирами і базиліком

11 жовтня, 2015  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Закуски
 

Закусочний пляцок з сирами і базиліком

Тісто:

4 ст.л. перемелених зі смальцем шкварків
1 ст.л. олії
1 яйце
40 г дріжджів
1 ст.л. води
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
2 скл. борошна (+/-)

Начинка

5-6 цибулин
2 ст.л. олії
5 яєць
200 г сиру домашнього
200 г сиру "косичка" або іншого підкопченого
300-400 г будь-якого твердого сиру (в мене "едам")
3 зубки часнику
1 жменька листя базиліку
сіль, перець мелений до смаку


На верх пляцка:

1 яйце
кунжут, кмин, морська сіль крупного помелу

Шкварки зі смальцем подрібнити: збити блендером або перемолоти.
Дріжджі засипати цукром, додати теплу воду і розчинити їх. Додати подрібнені шкварки зі смальцем, сіль, яйце, досипати просіяне борошно і вимішувати тісто. В кінці додати олію. Поставити в тепле місце на 2 год. (В мене за цей час тісто підросло дуже трошки, але то не вплинуло ні на процес випікання, ні на смак пляцка.)
Приготувати начинку: цибулю порізати кубиками і спасерувати на олії, домашній сир подрібнити за допомого виделки, інші сири - потерти на терку з великими вічками. Сири з'єднати з цибулею, додати порізаний базилік, вичавлений часник, збиті яйця, сіль і перець. Гарно перемішати.
Тісто розділити на 2 частини. Бритванку (розмір 37х27 см) вистелити пергаментим папером і викласти розкачану 1 частину тіста, сформувати бортики. Викласти начинку і накрити зверху другою частиною тіста. Верх пляцка змастити збитим яйцем, посипати кунжутом, кмином і грубою сіллю (в мене морська з травами). Якщо не любите кмин і кунжут - можна просто змастити яйцем.

Закусочний пляцок з сирами і базиліком


Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, через 10 хв. температуру змешити до 160-150 градусів і випікати до 1 години (в мене 50 хв.).
Розрізати майже охололий. Смачно!

P.S. Коли в мене немає шкварків зі смальцем, то даю в тісто тільки сам смалець, або трохи (80 г) маргарину і 2-3 ложки олії. Просто зі шкварками шкоринка в пляцку получається "цікавіша", хрусткіша.

Джерело: від родички.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Магда (11 жовтня 2015 23:30)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
О, це таки смачно! Як я таке люблю! В мене такий пиріг називається "фальшивий хачапурі", дуже смачно і ситно.
Kasya, фото таке апетитне, мені аж запахло тою смакотою winked


--------------------
Дрібниць не буває
 



#2 написав: Тереза (14 жовтня 2015 12:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Смакота!!!
 



#3 написав: KASYA (25 жовтня 2015 23:59)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Магда,
Тереза, дякую b5a і спробуйте спекти - смачно!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#4 написав: Кіра (20 січня 2016 09:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
У мене є схожий рецепт з рисом і сардинами....але ВАШ смачніший!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ ()
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 12
Гостей: 2
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100