Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Закуски » Закусочний пляцок з сирами і базиліком
 

Закусочний пляцок з сирами і базиліком

11 жовтня, 2015  |  Коментів (4)  |  Рубрика: Закуски
 

Закусочний пляцок з сирами і базиліком

Тісто:

4 ст.л. перемелених зі смальцем шкварків
1 ст.л. олії
1 яйце
40 г дріжджів
1 ст.л. води
1 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
2 скл. борошна (+/-)

Начинка

5-6 цибулин
2 ст.л. олії
5 яєць
200 г сиру домашнього
200 г сиру "косичка" або іншого підкопченого
300-400 г будь-якого твердого сиру (в мене "едам")
3 зубки часнику
1 жменька листя базиліку
сіль, перець мелений до смаку


На верх пляцка:

1 яйце
кунжут, кмин, морська сіль крупного помелу

Шкварки зі смальцем подрібнити: збити блендером або перемолоти.
Дріжджі засипати цукром, додати теплу воду і розчинити їх. Додати подрібнені шкварки зі смальцем, сіль, яйце, досипати просіяне борошно і вимішувати тісто. В кінці додати олію. Поставити в тепле місце на 2 год. (В мене за цей час тісто підросло дуже трошки, але то не вплинуло ні на процес випікання, ні на смак пляцка.)
Приготувати начинку: цибулю порізати кубиками і спасерувати на олії, домашній сир подрібнити за допомого виделки, інші сири - потерти на терку з великими вічками. Сири з'єднати з цибулею, додати порізаний базилік, вичавлений часник, збиті яйця, сіль і перець. Гарно перемішати.
Тісто розділити на 2 частини. Бритванку (розмір 37х27 см) вистелити пергаментим папером і викласти розкачану 1 частину тіста, сформувати бортики. Викласти начинку і накрити зверху другою частиною тіста. Верх пляцка змастити збитим яйцем, посипати кунжутом, кмином і грубою сіллю (в мене морська з травами). Якщо не любите кмин і кунжут - можна просто змастити яйцем.

Закусочний пляцок з сирами і базиліком


Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, через 10 хв. температуру змешити до 160-150 градусів і випікати до 1 години (в мене 50 хв.).
Розрізати майже охололий. Смачно!

P.S. Коли в мене немає шкварків зі смальцем, то даю в тісто тільки сам смалець, або трохи (80 г) маргарину і 2-3 ложки олії. Просто зі шкварками шкоринка в пляцку получається "цікавіша", хрусткіша.

Джерело: від родички.

 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Магда (11 жовтня 2015 23:30)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
О, це таки смачно! Як я таке люблю! В мене такий пиріг називається "фальшивий хачапурі", дуже смачно і ситно.
Kasya, фото таке апетитне, мені аж запахло тою смакотою winked


--------------------
Дрібниць не буває
 



#2 написав: Тереза (14 жовтня 2015 12:30)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Смакота!!!
 



#3 написав: KASYA (25 жовтня 2015 23:59)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Магда,
Тереза, дякую b5a і спробуйте спекти - смачно!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#4 написав: Кіра (20 січня 2016 09:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
У мене є схожий рецепт з рисом і сардинами....але ВАШ смачніший!
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ОЛЕСЯ ()
Робота з аерографом у кондитерському мистецтві
  Пише ОЛЕСЯ ()
Нагла поміч :)
  Пише ОЛЕСЯ ()
Сирний пиріг або фальшиве хачапурі
  Пише Chertenok ()
А ваші чоловіки роблять вам сюрпризи?
  Пише Полина ()
Відпочинок в Трускавці
  Пише Fargo ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
ХЛІБЕЦЬ
  Пише Darka ()
Наталчина кухня - 2 :), Ласкаво прошу...
  Пише Вікуня ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 88
Гостей: 71
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100