|
Тісто: 1 скл. теплої сметани 50 г дріжджів 2 ст. л. цукру 700 г борошна 2 ст. л. цукру 350 г маргарину 8 жовтків
Для макової начинки: 1 скл. мел. маку 1 скл. цукру 100 г масла 2 ст. л. сухарів 4 збиті білки
Горіхова начинка: 1 скл. мел. горіхів 4 збиті білки 2 ст. л. цукру
Сметану,цукор,дріжджі - змішати щоб підійшло. Муку перетерти з маргариною, додати жовтки, цукор в кінці додати сметану з дріжджами. Замісититісто та поділ на 4 частини 1 Частину коржа ставимо в бляху, мастимо повидлом накриваємо 2 коржем на 2 корж мастимо макову начинку: Мак вимішати з сухарями,маслом,а у кінці легко вимішати із збитими з цукром білками. Накриваємо 3 коржем, зверху мастимо горіховою начинкою: Горіхи легко вимішати із збитими білками. Накрити 4 коржем і змастити верх пляцка: 1 жовток збити з 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. молока. Лишити у бляшці пляцок на 1 год, а тоді пекти. Розмір бляхи 35/28
|
|