Дріжджі розчинити в кислому молоці, яйця збити з цукром, маргарин розтерти з борошном та розпушувачем. З'єднати всі складники та замісити м'яке тісто, як на вареники. Посуд з тістом накрити та залишити в теплі на 1-1,5 години,щоб підросло удвічі.
Для приготування начинки,-молоко закип'ятити з цукром, всипати в нього змелений та змішаний з манкою мак і, помішуючи, кип'ятити 3-5 хв.-зварити густу манну кашу. Наприкінці додати масло та варення. Накрити кришкою та залишити до повного охолодження.
Тісто розділити на три частини, а кожну розкачати і розрізати на 4 сектори.
Накладати начинку і формувати рогалики. Викласти на застелену папером бритванку, дати підійти. Змастити яйцем.
Ставимо в розігріту духовку пекти до рум'яного.
Готові рогалики густо посипати цукор-пудрою.
Дуже пухкі і м'якенькі виходять)
Джерело: Журнал "Рецепти господині"від Алли Афанасенко з Київської обл.